Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cuptor cu microunde defect

tataie

Postări Recomandate

Buna ziua si scuze daca am postat gresit (sunt nou pe forum).

Va rog sa ma ajutati in privinta unui cuptor cu microunde model Daewoo KOR-6S2BW care nu mai functioneaza cum trebuie si anume:

-dupa setare si apasarea oricaui buton de start (cel rapid sau cele de munite sau secunde) functioneaza doar un timp scurt si mereu inegal (1 secunda, 3 secunde, uneori 5-6 secunde) si apoi se opreste brusc.

-dupa multe incercari esuate incepe sa fucntioneze din ce in ce mai mult pana isi revine complet.

-dupa o pauza lunga (cateva ore) face iar figura.

Mentionez ca am incercat si diferite greutati si cu farfuria goala si chiar fara farfurie-fara niciun rezultat. De asemenea, am incercat si toate prizele din caza, tot asa-niciun rezultat.

Care ar fi problema si daca se poate repara?

Multumesc anticipat

Editat de tataie
Greseli gramaticale
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

2

• tataie

2

Top autori în acest subiect

Probabil tastatura are contacte ce rămân parțial apăsate și asta face ca timpul setat să nu fie exact.În astfel de cazuri eu am refăcut tastatura, cu microcontacte aparente și cablaj pe spatele foliei de plastic  ce conține actuala tastatură.

Link spre comentariu

Multumesc frumos pentru raspuns, cred ca asta e problema. Partea ciudata este ca dupa cateva incercari (5-10) isi revine ca ma apoi dupa o pauza mai lunga sa faca la fel. In alta ordine de idei este ma poate ajuta cineva de pe forum cu montarea acestor microcontacte in Bucuresti (contra-cost, evident). Parca nu l-as arunca...

Link spre comentariu

E ceva bibileală la el, e nevoie de multă răbdare, fiindcă trebuie practic refăcută o parte din tastatură pe spatele celei defecte, cu fire aparente, iar tastele defecte se întrerup.Pentru asta se ,,jupoaie,, cu atenție tastatura de pe carcasă, se identifică traseele tastelor celor mai utilizate, se marchează și se găuresc locașurile microcontactelor, apoi se lipește tastatura la loc, se pun microcontactele pe pozițiile lor și se cablează conform traseelor necesare, firele de legătura lipindu-se direct pe plăcuța electronică, mai precis pe spatele mufei cablului flexibil. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări