darius_bv Postat Februarie 14 Autor Partajează Postat Februarie 14 Salutare! Am terminat de ceva vreme aparatul, postez cateva poze si schema finala completa. Am mai adaugat un senzor de curent pentru incalzirea cuartului, care aprinde un led (OXCO Ready) atunci cand temperatura se stabilizeaza la valoarea normala (circa 7-9 minute). Comenzile de pe panoul frontal le-am facut cu micro-switch-uri si indicatoare LED, retinerea comenzilor - cu bistabile de tip D. Functia de debouncing a switch-urilor am facut-o cu niste porti Trigger Schmidt in configuratie de circuite basculante monostabile. Functioneaza perfect. Are doua intrari: cea de inalta frecventa, cu atenuare 20dB optionala si inca o intrare TTL pentru intrarea directa/reciproca. Intrarile sunt sumate cu o poarta SAU. Softul stinge zerourile nesemnificative si schimba unitatile de masura si punctul zecimal in functie de marimea masurata. Inca nu am lucrat la determinarea coeficientilor de variatie cu temperatura ai cuarturilor. Revin dupa ce o rezolv. @pion Multumesc pentru gandurile bune! Aparatul masoara semnale radio sau video nemodulate. Avand in vedere ca bufferul de intrare se termina cu porti Trigger Schmidt, amplitudinea semnalului de intrare nu este o variabila in masurarea frecventei. frecventmetru reciproc schema completa.pdf 2 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum