Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Osram a obținut certificarea și omologarea becurilor sale LED pentru România

merck

Postări Recomandate

• Răspunsuri 44
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• merck

14

• doru3160

9

• roadrunner

5

• Усилитель

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Cu DLR-urile este o problema. Masinile care au la blocul de lumini optiunea AUTO, pe timp de zi nu aprind faza scurta pe autostrada daca este ceata si implicit pe spate nu ai nici o lumina. Daca ceata nu-i asa deasa, multi nu se obosesc sa aprinda luminile de ceata si daca vii din spate poti sa ai o surpriza ca nu-l vezi. Masinile mai noi din aceasta cauza au setarea de a aprinde pe spate luminile si cand pe fata sunt aprinse doar DLR-urile (deci nu faza scurta). O femeie (de exemplu, ca ele nu-s asa meseriase la auto), care stie ca are optiunea AUTO la blocul de lumini si nu aprinde luminile de ceata = pericol pe autostrada ca nu o vezi daca esti in spatele ei. 

Link spre comentariu

Astea-s speculații. Una care nu aprinde ceața când e nevoie, nu o va aprinde nici cu nici fără dlr. Dar în rest, consider ca e o tâmpenie să aprinzi 2 becuri de 55w pe motiv ca ziua în amiaza mare, tembelul din față nu te vede. Ăla nu merita permis. La drum mai e cum mai e, farul are ventilație naturală, din mers, dar în trafic se încinge tot doar pt că niște idioți nu permit montarea unor led uri. Să nu fiu înțeles greșit, nu sunt adeptul mașinii sorcova, cu jde mii de lumini, sau fiecare să monteze ce și unde-l taie mintea. Dar se poate reglementa dotarea în asa fel încât să nu fie probleme pt nimeni. 

Că să nu zic, mă nimeresc câteodată în spatele unei mașini dotate pe stopuri cu led și sa ferească Sfântul dacă eu mi-aș monta așa ceva identic pe mașină, mi-ar sari toți la gât ca-i chiorasc cu luminile. 

Link spre comentariu
La 30.10.2024 la 11:23, merck a spus:

Dar daca iti pui OSRAM omologat nu vei mai avea 55W ci in jur de 16W

Până acum nici nu era vorba de schimbat becurile halogen cu led.Si apoi nu e vorba de consum, ci de caldura. Si becurile cu led degaja caldura, doar ca astea o disipa cu ventilator propriu, dar tot in incinta inchisa merg. Vorbeam de petardele alea cu led pe care toată lumea le porecleste dlr. Ma uit la emisiuni de peste gârlă. Acolo dacă nu îți place frâna pe tambur, modifici în frână cu disc și nu se mai opărește nimeni. Și asta ar cam fi element de siguranță, dar oamenii dacă au cap, discern ca modificarea e spre bine și nu se oftică pt omologare, aprobare și alte bazdacuri. Te testeaza la stand și dacă corespunde, aia e. Ori aici de te găsește cu 2 benzi amărâte de led alb pe față, îți ia certificatul, te pune pe drumuri pt că vezi doamne ai adus modificări la sistemul de iluminat. De înlocuit alte becuri cu led nici vorbă. Un singur cuvânt îmi vine în minte... Idioți incompetenți cocoțati în funcții de conducere în instituțiile statului. 

Cu câteva zile înainte de a se răsufla știrea cu becurile led, am făcut comandă de o pereche OSRAM de la chinezi. Să vedem cum or fi. Comanda era estimata a sosi pe 5 nov. 

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
La 08.11.2024 la 12:55, merck a spus:

Tu vrei sa gasesti certificatul de omologare RAR in cutie?

Nu era nevoie de întrebarea asta. Toți care vând acum becuri led OSRAM nu dețin astfel de ambalaj, nu precizează nimic despre omologare sau unii mai cinstiți spun ca nu sunt pt drumuri publice ci pt offroad. Indiferent de preț, ca e 180 sau 500 lei o pereche, nici unul nu precizează ca au omologare RAR.  Și la 500 lei doua becuri, aș cam avea pretentia să am hârtia în ambalaj, de ce nu?

Cum o obții, deja e alta discuție. Ca scanezi un timbru sau găsești un certificat de conformitate în cutie, e totuna. Cert e ca la service nu îți eliberează tidula precum ca farurile sunt ok dacă nu ai hârtia cu omologarea. Așa că cel puțin până acum, legea e degeaba. 

Link spre comentariu

Parca ziceai că nu trebuie să-l găsești în ambalaj... 

Eu încă nu am găsit online de vânzare. Probabil încă nu au aflat comercianții de oportunitate. 

Link spre comentariu

Pai nu cred ca este in ambalaj ci te duci pe site si o descarci (stiu ca exista sigur pe site in germana si in franceza). Cand pleaca cutia din fabrica nu se stie in ce tara ajunge la vanzare => nu-i rentabil sa pui hartiile pentru toate tarile din UE. 

Editat de merck
Link spre comentariu

Am vazut niste stikere. Cred ca alea sunt in ambalaj. Hartiile pot veni intr-o limba de circulatie, de ex engleza,si organul nu are decat sa citeasca. Sau se le deseneze, poate asa pricep mai usor. Partea naspa e ca pe langa hartiile de acum se mai aduna cateva carora trebuie sa le porti de grija. Si asta numai daca te afli pe lista marcilor pt care poti folosi bec led pe far, ca nu e chiar ca la toata lumea, e ca la noi, doar cateva modele au voie, care in general sunt asa vechi incat proprietarii le vor dubla valoarea cu un set de becuri.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Omologarea ar trebui sa o poti accesa si pe site rar.

Vezi ca au liste intregi.

Daca e până acolo ai nevoie de omologari la plăcute, telescoape si multe altele. Practic de astea nu te poate intreba organu, doar inginerul rar.

La dlr e alta problema, daca sunt reglate ok pe zi, noaptea devin deranjante. Cei drept nu mai deranjante ca o faza scurta moderna sau un far adaptiv.

Multe mașini dau dlr urile mai incet cand afara e mai intuneric.

Avantajul led in loc de xenon sau H e ca nu oboseste lentila/oglinzile.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări