Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Conectare preamp RIAA cu amplificator cu lampi

Postări Recomandate

Stimati colegi,

Detin un pick-up Audio Tehnica AT-LP5 cu corector RIAA integrat si doresc sa-l conectez la un amp SE cu 6p1P , 2x3,5W .Problema este ca in momentul cand il cuplez , se aud niste pocnituri si nu stiu de unde. Specific ca amplificatorul functioneaza perfect cu intrare din PC sau CD/DVD , fara zgomote de fond sau alte sunete ciudate , zgomotul de fond fara nici un cablu cuplat fiind aproape insesizabil. Va cer un sfat daca ati intalnit sau ati auzit de aceasta problema. Pentru amplificator am realizat si o legatura la punctul comun de masa , cablul original al pick-upului avand si un papuc pentru masa sau sasiu. In timpul redarii nu se aud acele mici pocnituri dar in pauza dintre melodii se aud.Atasez si cateva poze .Poate ma ajuta cineva cu un sfat...

Multumesc.

IMG_20241019_152756.jpg

IMG_20241019_152808.jpg

IMG_20241019_152817.jpg

IMG_20241019_152831.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Cablurile de legatura, desi sunt etichetate "audio" nu sunt ecranate. De aici poate proveni zgomotul. Poti verifica daca acele cabluri sunt OK astfel: bagi cablul in amplificator, pe intrarea pick-up (de semnal mic), dai volumul cam la un sfert si tii canlul in mana, doar de izolatie, fara sa atingi borna de semnal. Daca in amplificator se aude brum, cablul nu e bun pentru asa ceva.

Link spre comentariu

Multumesc pentru raspuns. Pana la urma am depistat cauza zgomotului. Vinovata era statia de lipire care era prea aproape de doza electromagnetica. Nu credeam ca e asa sensibila sau campul magnetic generat de statie e asa de mare.

M-am convins ca pick-upul trebuie sa fie amplasat intr-o zona lipsita de cea mai mica influenta a campurilor magnetice gen boxe sau alte aparate cu transformatoare neecranate.

Link spre comentariu

Fiecare a avut cel putin o asemenea "aventura" in ani de munca. La FCE se facea in anii 80 orga de lumini cu tiristoare. In "platforma" (calculatoare FELIX) era trifazat si au pus comanda intro priza si becul in alta. Au venit ingineri, oscuri erau la fiecare banc, si in final s-a prins cineva ca erau pe faze diferite.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări