Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Consumul de energie in sectorul sanitar

Postări Recomandate

• Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Acum 46 minute, teomishu a spus:

Prostia și Șpăgile au făcut ca in România nici măcar un rahat de evidență a Cardurilor de sănatate să nu funcționeze corect după mulți ani !
Acum vor să contracteze altă firmă care să facă alt sistem de la zero. După milioane de euro investiți !
ȘPĂGILE au dictat.
Iar medicii, cu mici excepții, nu au comentat NIMIC în acești mulți ani de nefuncționare corespunzătoare !
DE CE ? Pentru că nu aveau eficiență energetică la PC-uri și le trebuiau Laptop-uri ?

Dar cind in unele cabinete merge ''sistemul'' iar in altele nu, a cui o fi vina? De pe vremea cind aveam tangenta cu domeniul, retin ca foarte multe probleme erau locale, sau de la providerii de internet. Am vazut retele prin spitale de te mirai de ce merg titusi! Sau abonamente ieftine la mobil, semnal slab, etc. Si credeti au ba, conta si dorinta medicului de a discuta cu un prieten, lasind oamenii sa astepte la usa! Sesi poate da retete si off line daca nu ii este lene! sigur ca si aplicatia da gherle intr-o veselie, dar nu e ca-n folclor!

Link spre comentariu
La 19.10.2024 la 10:07, ionut120v a spus:

In calitate de medic ma tot gandesc cum poate fi rezolvata problema, o solutie ar fi asta: corpul medical sa ofere servicii selectiv providerilor auditati si certificati pentru eficienta energetica.

Doar eu cred ca in calitate de medic, altele ar trebui sa fie preocuparile dv. la job? Iar RMN-ul cu 3T are multe avantaje, va las sa le descoperiti! Unul din ele este ca se misca mult mai repede, deci pot fi vazuti mai multi pacienti! Si la fel de bine, ar fi sa nu se mai ceara imagistica si tot felul de analize si investigatii complexe pentru toate fleacurile!

La 20.10.2024 la 20:58, ionut120v a spus:

Ironia sortii e ca unii foarte bogati nici nu stiu ca exista in Romania 7 Tesla, sau alte servicii care i-ar putea rezolva, sa nu mai vorbim de servicii de afara, mor asa fara sa stie ca era rezolvabila.

o fi si din cauza ca unii medici isi bat capul cu alte prostii, sau cu chestii secundare, in loc sa fie cit de cit la zi cu stiinta ca sa poata sa-i indrume corect pe pacienti!

Editat de Marele Savant
Link spre comentariu
Acum 11 ore, Marele Savant a spus:

Dar cind in unele cabinete merge ''sistemul'' iar in altele nu, a cui o fi vina? De pe vremea cind aveam tangenta cu domeniul, retin ca foarte multe probleme erau locale, sau de la providerii de internet. Am vazut retele prin spitale de te mirai de ce merg titusi! Sau abonamente ieftine la mobil, semnal slab, etc. Si credeti au ba, conta si dorinta medicului de a discuta cu un prieten, lasind oamenii sa astepte la usa! Sesi poate da retete si off line daca nu ii este lene! sigur ca si aplicatia da gherle intr-o veselie, dar nu e ca-n folclor!

Spitalul nostru are abonament de net de 100Mb/s iar intranetul cum spui, am tras pe propriul buzunar un cablu din corpul c in corpul a, la 100m cat de repede poate  merge? tot 100, am facut un test de viteza cu serverul providerului la o ora fara trafic, 100, aia e tot, si acasa am 500.

Sa admitem ca netul merge prost, dar si intranetul merge la fel, am cerut fibra, am luat MC-uri SFP-uri fibra, stau acasa sub birou.

Serverul e vechi si plin de virusi, uneori se incarca date la alti pacienti, am rugat IT-stul sa faca putina curatenie,dar am ramas cu rugatul, IT-stul e acolo doar sa tina scaunul cald, am adus vorba de enteprise linux, a spus ca e de munca.

Mentenanta la aplicatii lipsa, nu pot sa incarc biochimia automat,  a facut pentru aparatul x nu merge la aparatul y e complicat sa mearga si x si y, la mana pierd ore apar si greseli, nu am timp de alte analize.

Daca unii spun ca abonamentul la net e scump si stau pe 100, costul la energie cu 50 de calculatore vechi care ia cu monitor cu tot peste 100w bucata e mult mai mare, doar de aci se pot economisi mai bine de 1k ron lunar, mai mult decat cel mai tare abonament de net.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări