Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Condensator X2Y2 motor

dumitrumy

Postări Recomandate

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dumitrumy

4

• misuraelectronic

3

• Ion_Bumbu

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Scuze, demult functionez pe avarie: 

CITAT mesaj:   Am un circular care are cond de 0.22uf + 2x2.5 nf/ 250v ac

x2y2b.jpg

Link spre comentariu

in  lipsa  de  original si  pt  a  grabi  la  maxim  reparatia  , eu  as  scoate  schema  interna  referitoare  la  gruparea  celor  3  condensatori  interni -- stea , triunghi  sau  alta  grupare  in  forma  de  filtru  banuiesc  eu  --  si  as  realiza  o clona  a  originalului  folosind  3  condensatori  de  impuls  de  maxima  calitate -- recte  WIMA , EPCOS , etc -- ... daca  este  loc  dpv  fizic , eu  as  merge  pe  treapta  imediat  urmatoare  de  tensiune ... apoi  as  cumpara  o  sticluta  de  plastic de  100ml  pt  medicamente , i-as  decupa  partea  superioara , ca  sa  ramina  o  forma  cilindrica ... apoi  as  inghesui  inauntru  cele  3  condensatoare ,  as  trage  cele  3  fire  de legatura  afara  din  cilindru  si  as  umple  tot  cilidrul  la  urma  cu  glue-stick  topit , pina  la  razant ... dupa  uscarea  glue-stick-ului , dezizolare  fire  la  capete , marcare  cu  markerul  valorile  interne  ale  C  pt  o  ulterioara  reparatie  ... si  gata  jucarika ...

Editat de misuraelectronic
Link spre comentariu

Am vazut ce se vinde acum:

x2y2ali.jpg

Am postat pe forum pt. mai multe solutii, teoretice (aici e mai usor) cat si practice. La un recipient de plastic ma gandisem si eu. Ii pun raspunsurile de aici, e baiat mare, sa se descurce. 

Link spre comentariu

fiecare  actiune  in  viata  are  avantaje  si  dezavantaje... in  cazul  nostru  concret  de  acum ,  ceea  ce  vad  eu  in  poza  mie  unul  nu  imi  inspira  incredere , insa  este  gata  facut  , insa  nu  stim  ce  calitate  au  condensatorii  dinauntru ...

varianta  propusa  de  mine  este  mai  laborioasa  si  mai  inestetica  un  pik ,  insa  avantajele  sint  2  la  numar ... este  o  solutie  rapida  de  repunere  a  circularului  la  treaba  ... si  2  la  mina , calitatea  este  garantata  daca  se  aleg  condensatoare  MBR ...

Link spre comentariu
  La 18.10.2024 la 12:24, misuraelectronic a spus:

ceea  ce  vad  eu  in  poza  mie  unul  nu  imi  inspira  incredere , insa  este  gata  facut  , insa  nu  stim  ce  calitate  au  condensatorii  dinauntru ...

Extinde  

Nici nu si-a propus sa cumpere de acolo, atat i-a dat Gogu la cautare. Pai varianta dvs. este cea mai la indemana si usor abordabila. Pe forum mai apar si surprize, are cineva mai multe ca a cumparat obligat multiplu, are ca piesa de schimb de care nu a mai avut nevoie (cate integrate din tv CRT nu am noi-noute prin sertare). Acum copiez raspunsurile si i le trimit pe WA.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări