Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Extindere banda FM radio lampi Saalburg

Kostas1

Postări Recomandate

Buna ziua!

Am achizitionat de ceva timp radioul pe lampi Saalburg 5170. Acesta are lungimile de unda: UL/UM/US/FM, cu performante foarte bune. Este un aparat fabricat in fosta RDG pentru export, deoarece are banda vest, doar ca, prin constructie, aceasta se opreste la 101,5 MHz, caci la vremea aceea (anii '60) nu era inca standardizata pana la 108 MHz. As vrea sa ii pot extinde banda macar pana la 103 MHz, ca sa pot receptiona RRActualitati, pe frecventa 102,2 MHz (Prahova-Bucegi), nu ma gandesc sa acopar toata banda pana la 108 MHz.

Este posibil? Ce trebuie sa modific? Nu as vrea sa il dezacordez sau, Doamne-fereste, mai rau, de aceea as vrea sa stiu daca este fezabil sa ma apuc de asa ceva. 

Atasez schema de principiu si poze cu blocul FM din cartea de service, cu precizarea ca acordul pe post se face cu inductanta variabila si nu cu o sectiune FM separata a condensatorului variabul folosit la acordul pentru UM/UL/US.

Multumesc anticipat!

Saalburg-photo.jpg

Saalburg.jpg

Saalburg FM1.JPG

Saalburg FM2.JPG

Ukwtuner.jpg

Editat de Kostas1
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Kostas1

2

• QQme

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări