zvonacfirst Postat Octombrie 18 Partajează Postat Octombrie 18 Am recuperat acumulatorul dintr-un casca Nokia cu Bluetooth veche, neutilizata de foarte multi ani. Cand l-am recuperat tensiunea la borne era zero. Mi-am facut curaj si i-am dat un impuls de 5V din sursa si acum tensiunea este de 3.43V. In scurtul timp cat am dat acel impuls din sursa am vazut ca pe ampermetrul sursei curentul era de 1.32A pentru cca 1 sec dupa care a cazut la zero. Probabil ca BMS-ul intrerupe incarcarea. Oare as putea sa refolosesc acest acumulator? Cum l-as putea incarca? Are un BMS cu doua CI-uri asa cum se vede si in poza. Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 18 Partajează Postat Octombrie 18 Încărcați-l cu o sursă de 4,2V și limitarea cu un bec de lanternă de 3,5V-6V care va servi și la indicator a terminării încărcării.Când se încarcă, becul va lumina iar la terminare, se va stinge.Dacă folosiți TP4056 nu mai e nevoie de bec, are leduri proprii. O sursă bună de acumulatori miniatură foarte utili sunt ,,vapele,, sau acele ,,țigări electronice,, cu aburi.Au în componență acumulatori Li-Ion de circa 300mAh și e păcat că aceste ,,țigări,, se aruncă la gunoi cu sutele.... Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Octombrie 18 Autor Partajează Postat Octombrie 18 Multumesc @validae. Cred ca as putea folosi si un modul TP4056 care scoate exact 4.2V. Ar fi comod pentru ca as putea utiliza incarcatorul telefonului. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Octombrie 19 Partajează Postat Octombrie 19 Curentul de încărcare al acelui acumulator ar trebui limitat pe la 50mA. Modulul ăla cu TPA, așa cum vine din fanrică, nu cumva încarcă la 1A?? Link spre comentariu
icar Postat Octombrie 20 Partajează Postat Octombrie 20 Am văzut astfel de problema pe când jucam airsoft. Unii jucători, fie descărcau prea adânc acumulatorii, în febra jocului, fie ii uitau descărcați, câteva săptămâni. Soluția era ca acești acumulatori să fie încărcați la curenți mici, de la încărcătoare pentru baterii cu plumb (cele pentru litiu, "nu le mai vedeau"!), sub stricata supraveghere a tensiunii, apoi descărcate controlat și reîncărcate. Operațiunea se repeta de câteva ori. Acumulatorul era "recuperat", dar nu 100%, oricum, putea fi folosit. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum