Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Stație de lipit

Postări Recomandate

• Răspunsuri 88
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu e fan, e plătit pt imagine. Nu cred că de asta cumpără cine cumpără marca asta. Se adresează unui segment de cumpărători, care nu au pretenții de scule profi, deși am văzut șantieristi care omoară la filetante Parkside de nu au aer.  Eu am cumpărat un invertor ca să scap de carat traful de sudură. Și la cât de rar îl folosesc, mi-a prins numai bine prețul lor, pt că altfel, pe unul profi probabil trebuia sa decartez de 2...3 ori mai mult, și tot la fel de rar îl foloseam. 

Link spre comentariu
Acum 38 minute, dan cod a spus:

Iti dai seama Adi, ca am cumpărat eu asa ceva. Mi-a trecut prin MANA, Solomon, Metcal, Weller, Pace, JBC, 

JBC am momentan 6 bucăți, weller inclusiv wmd 5 bucăți, Metcal am dat toate. Pace am 2 bucati. 

Asta este asa de amorul artei mai mult să văd cum e făcută. Bună la tara. 

Cu aer cald am Weller wmd 1 și weller WHA900. WMD 1 este calul de bătaie. Zilnic lucrez cu el. Folosesc o duza cam de 6mm. La WHA900 cam de 8mm. Pentru mine este joaca. Tot secretul este reglajul temperatura/flux aer. Adevărul este ca și astea low cost și cele de firma dacă scot temperatura setata și aer cât trebuie același lucru face. Doar cum zicea Adi parca e rușine sa ma vadă lumea cu Parkside pe masa. 

3 ani are garanție stația asta. Asa scrie pe cutie. 

nu e problema de imagine ,cientul care intra la mine daca ii permit eu,habar nu are ce vede acolo.insa daca traiesti din asta si lucrezi zilnic nu tine .Si daca esti pasionat si te mai si chinuie talentul sau cite un aparat pe la vreo 12 noaptea ,freasca Al de Sus sa crape vreo scula si sa nu am si back-up cel putin una .Acum teoretic se lipeste mai putin in domeniu meu ca si in perioada TIR-urilor de CRT -uri ,e mai mult inlocuire de subansamblu sau scrieri de soft,etc. Dar si asa sa-ti crape o scula cind e lumea mai draga ...nu e de preferat.Sa lipesti un fir la bitigla odata la 2 saptamini e ok orice .O scula buna nu doar ca iti usureaza munca dar iti da si o siguranta !

Link spre comentariu
Acum 10 minute, doru3160 a spus:

Și la cât de rar îl folosesc, mi-a prins numai bine prețul lor, pt că altfel, pe unul profi probabil trebuia sa decartez de 2...3 ori mai mult, și tot la fel de rar îl foloseam. 

Scuzati, ce intelegeti prin invertor de sudura profi? nu de alta da bine ar fi sa fie de 2-3 ori mai mult doar...

Ma gindesc ca miine ma duc si eu si-o iau, cred c-or mai fi.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
Acum 4 minute, doru3160 a spus:

Nu e fan, e plătit pt imagine. Nu cred că de asta cumpără cine cumpără marca asta. Se adresează unui segment de cumpărători, care nu au pretenții de scule profi, deși am văzut șantieristi care omoară la filetante Parkside de nu au aer. 

Apropo de filentante .Vine nenea sa-mi monteze acum vreo 2 ani niste termoshpane . Vine cu brandul amintit .Pina sa-si instaleze acareturile numa laude cite mii de euro face el din munca asta si citi clienti de la doctori in sus are .Ok , prinde primu surub ,pe la 3 sferturi moare o baterie .O ia pe a doua ,mai da vreo 2 gauri ,etc,Moare si aia .Striga la ucenic -ba ada incarcatorul ! Nu-l avea !! Ii spun ,lasati,multumesc.Voi chema pe altcineva !! Ceea ce am si facut !! Ba in pana mea ! Faci jde mii de oiro si vi cu asa scule?!.Hai la tata sa-ti arate fara a fi constructor colectie de Milwaukee care au costat ceva ! Ce fac cu ele ? Multe, din hobby,stau la casa unde tot timpul e de facut ceva dupa program asa mereuas linga o berica buna 

Link spre comentariu

Daca doriti va dau link sa vedeti cum e facut un flex Millfaukee...

La banii aia aia nu-i lucrare.

Am si eu "filetanta" de la Pakside si vreo 2 de la Makita, o frec pe aia de la Lidl de 199 lei cu acu si incarcator in draci ca-i ieftina si are 3 ani garantie, Makita o tin pentru lucrari de forta, si pe linga casa.

Sculele ma ajuta dar nu ma definesc!

Link spre comentariu

Ce vina are scula ca bateria e dusă? Cine știe în ce regim i-a folosit de au obosit în halul ăla ...Cumperi elemenți de calitate, și ii dai bice.

Am cumpărat o scula cu impact, pt schimbul de roți. Avem 3 mașini în familie, și să tragi la cheie e jenant, te vede lumea. De 2 ani doar asta fac cu ea, montez și demontez 12 roți primăvara și toamna. Deja e amortizata. Am grija să întrețin acumulatorul în restul timpului, și consider că pt treaba asta nu merita o scula scumpă. Știu, cei de la vulcanizare altfel gândesc. Așa și trogloditul ăla de meseriaș. Vrei să faci montaj mobila sau termopan, dar umbli cu scule de incepatori. Exact ce spuneam mai înainte, nu cere unei scule de 2 lei să facă ce și mai ales cât face una de 200 lei. 

O stație de aer cald va merge la o ședință de lucru de 30 min... o oră, odată pe săptămână sau mai rar. Unul care trăiește din depanare, nu va opta pt astfel de scule, dar dacă are mână, va face ocazional treaba și cu o scula de lidl... cu riscul ca trimite oamenii afară, să nu râdă de el.😀

Link spre comentariu
Chiar acum, Ion_Bumbu a spus:

Daca doriti va dau link sa vedeti cum e facut un flex Millfaukee...

La banii aia aia nu-i lucrare.

Am si eu "filetanta" de la Pakside si vreo 2 de la Makita, o frec pe aia de la Lidl de 199 lei cu acu si incarcator in draci ca-i ieftina si are 3 ani garantie, Makita o tin pentru lucrari de forta, si pe linga casa.

Sculele ma ajuta dar nu ma definesc!

lucrez cu 2 flexuri de vreo 5 ani tot ce se poate face acasa,extinderi de garaje,modificari , constructii de 2 magazii,rafturi,etc.Nu am probleme.Asa de placere,dupa program,in weekend.In mare majoritate sint cumparate din afara Romaniei chiar si din USA desi is majoritatea China si Mexic si alea. Dar nu am probleme,probbail ca difera si pt ce piata is facute. Inainte sa imi cumpar si cheia de roti impact pe baterie ,am incercat o prostie de asta pe aer brand Lidl .Zicea 300N , ok zic ,rotile is strinse pe la 100 si ceva.Evident ca nu am putut face nimic cu ea  la compresot de 100 L ,nu de jucarie!! Mi-am luat una cu 1000N reali din Olanda pe aer si apoi una pe acumulator.Cu care nu am probleme.

Chiar acum, doru3160 a spus:

Ce vina are scula ca bateria e dusă? Cine știe în ce regim i-a folosit de au obosit în halul ăla ...Cumperi elemenți de calitate, și ii dai bice.

Am cumpărat o scula cu impact, pt schimbul de roți. Avem 3 mașini în familie, și să tragi la cheie e jenant, te vede lumea. De 2 ani doar asta fac cu ea, montez și demontez 12 roți primăvara și toamna. Am grija să întrețin acumulatorul în restul timpului, și consider că pt treaba asta nu merita o scula scumpă. Știu, cei de la vulcanizare altfel gândesc. Așa și trogloditul ăla de meseriaș. Vrei să faci montaj mobila sau termopan, dar umbli cu scule de incepatori. 

Pai mergi sa faci bani si te faci de ris .Egal ce baterie sau ce brand ar fi avut,dar daca te ocupi cu asa ceva nu te faci de ris .Am 30 de acu M18 si citiva M12 si 2 gentute suporti speciali cu care car 6 incarcate tot timpul cu mine cind fac ceva pe teren ! Clar putea sa ramina fara baterie si la o scula profi .Da ala care isi ia scula isi ia si consumabile si nu se face de ris ! 

Link spre comentariu

NU conteaza atit compresorul cit presiunea si furtunul...la Lidl scrie clar ca-i trebe de 9mm si atunci desface pe masurat surub strins la 160Nm, 210Nm nu poate.

https://forum.softpedia.com/topic/976159-polizoare-masini-de-gaurit-scule-si-unelte/page__st__14922#entry30630441

Flexul:

https://forum.softpedia.com/topic/976159-polizoare-masini-de-gaurit-scule-si-unelte/page__st__15174#entry30876372

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
Acum 32 minute, GOOD-Q a spus:

am incercat o prostie de asta pe aer brand Lidl .Zicea 300N , ok zic ,rotile is strinse pe la 100 si ceva.

Eu folosesc una care cică știe pana la 400Nm, în 4 trepte. (PASSK 20-Li A1)

Și ce să zic, nu am dat de piulița sau prezon care să nu-l desfacă, chiar din alea strânse la vulcanizare, cu impact pneumatic, fără nici un reglaj. Strâng unii până iese apa, sau foarfecă filetul. Asta își face treaba, la demontat setez pe maxim, 400Nm și la strâns pe 150Nm.

Link spre comentariu

Au aia de la Milwaukee un model de flex de tot rasul, are un rulment de jucarie, nu tine cat garantia daca folosesti scula in conditii serioase. Si cand cedeaza se distruge carcasa din plastic pentru ca nu exista "bucsa" aia din cauciuc care e prezenta la alti producatori. Cica la generatia noua au regandit sistemul si au pus un rulment mai zdravan.

Ca tot e vorba de scule: Dean Doherty pe YT. Tipul e angajat la un service de scule, are o inclinare catre Makita si Bosch, se vede clar din clipuri, dar le da si lor in cap cand nimereste scule prost facute. Omul aproape refuza sa isi bata capul cu Milwaukee pentru ca financiar nu renteaza o reparatie. De cele mai multe ori statorul, comutatorul, controllerul si suportul cu contactele e un singur ansamblu vandut ca atare de Milwaukee si costa 75% din pretul sculei. Cand se adauga si manopera iesi mai bine daca iei una noua. La Bosch, Makita, DeWalt gasesti piesele separat de obicei. La Hilti de cativa ani cica au programat controllerul sa blocheze scula cand e atins intervalul de "revizie" si poate fi resetat doar in serviceul autorizat.

Link spre comentariu
Acum 2 minute, Ion_Bumbu a spus:

NU conteaza atit compresorul cit presiunea si furtunul...la Lidl scrie clar ca-i trebe de 9mm si atunci desface pe masurat surub strins la 160Nm, 210Nm nu poate.

https://forum.softpedia.com/topic/976159-polizoare-masini-de-gaurit-scule-si-unelte/page__st__14922#entry30630441

Flexul:

https://forum.softpedia.com/topic/976159-polizoare-masini-de-gaurit-scule-si-unelte/page__st__15174#entry30876372

Furtune am groase,scula era cu ani in urma Worx , o prostie .L-am facut cadou cuiva ! In curte am cam 100 metri de teava de 1/2 facut retea in toata curtea ! in 2 locuri unde am mai mult de lucru am racordurile rapide .Furtunele is groase.Cel cu care a fost inlocuit merge brici si pe alt compresor de 24L ! Dar revenind la statia de lipit ca de acolo a plecat discutia - 200 lei nu e mult si daca lucrezi ocazional si nu traiesti din asta e ok.Eu mi-am spus parerea ,o respect si pe a altora .Eu dupa cum vedeti nu intervin in discutii altele decit propriile postari.Lumea e pestrita rau de tot ,se incepe o discutie despre mincare de pisici si ciini si se ajuge la injuraturi,jigniri si partizanate politice sau pe linga politica.Si prefer sa ma abitin . Scirbit asa cum a fost scirbit cind cineva in perioada de trista amintire imi spunea ca mastile 3M sint dispozitive medicale si sa le scot de la vinzare ,cum imi permit cind lumea sufera eu sa vind produse medicale ? 

Acum 7 minute, bmwh548 a spus:

Au aia de la Milwaukee un model de flex de tot rasul, are un rulment de jucarie, nu tine cat garantia daca folosesti scula in conditii serioase. Si cand cedeaza se distruge carcasa din plastic pentru ca nu exista "bucsa" aia din cauciuc care e prezenta la alti producatori. Cica la generatia noua au regandit sistemul si au pus un rulment mai zdravan.

Ca tot e vorba de scule: Dean Doherty pe YT. Tipul e angajat la un service de scule, are o inclinare catre Makita si Bosch, se vede clar din clipuri, dar le da si lor in cap cand nimereste scule prost facute. Omul aproape refuza sa isi bata capul cu Milwaukee pentru ca financiar nu renteaza o reparatie. De cele mai multe ori statorul, comutatorul, controllerul si suportul cu contactele e un singur ansamblu vandut ca atare de Milwaukee si costa 75% din pretul sculei. Cand se adauga si manopera iesi mai bine daca iei una noua. La Bosch, Makita, DeWalt gasesti piesele separat de obicei. La Hilti de cativa ani cica au programat controllerul sa blocheze scula cand e atins intervalul de "revizie" si poate fi resetat doar in serviceul autorizat.

nu va contrazic,nu am aprofundat.Eu sint multumit de ele si chiar odata in nush citiva ani am avut la un pendular un contact imperfect rezolvabil usor . Drept e ,ca ajung la vb unui prieten -daca vrei sa tai vapoare nu o faci cu scule pe baterii ! Dar la foarte multe lucrari ce le pot face in regim propriu nu m-au dezamagit .Am si alte branduri pe 220 V de multi ani cumparate inaintea astora pe care le folosesc acum mai rar ,incomod sa trag cabluri si prelungitoare de fiecare data

Link spre comentariu
Acum 8 minute, doru3160 a spus:

Eu folosesc una care cică știe pana la 400Nm. (PASSK 20-Li A1)

Și ce să zic, nu am dat de piulița sau prezon care să nu-l desfacă, chiar din alea strânse la vulcanizare, cu impact pneumatic, fără nici un reglaj. Strâng unii până iese apa, sau foarfecă filetul. 

O am si eu pe aia de 400Nm cu acumulatori de 4Ah. Aia-s umflati rau. De multe ori nu a desfacut prezoane stranse mai nesimtit la vulcanizare, poate sunteti mai norocos. A trebuit scoasa cheia cu o teava nesimtita ca extensie.

O am si pe aia de 180Nm. Iarasi umflate rau cifrele alea. Am incercat-o la masina sa desfac niste suruburi care in foaia de la producator sunt stranse la 50Nm. Si nu au pasta de blocare pe filet. A zbarnait la ele de ma dureau timpanele si n-a facut nimic. Le-am desfacut manual cu o cheie cu clichet cu coada de 20cm. Si ne-am cunoscut personal, stiti ca ma sufla vantul daca n-am manunchiul de chei in buzunar.

Anul asta a venit un Bosch de 1000Nm la strangere si 1600Nm la desfacere cu acumulatori de 5Ah. Acum vreo doua zile am ajutat un vecin sa-si schimbe rotile pe care i le strangeau cu dedicatie aia de la vulcanizare. Asta e mare minune daca apuca sa bata de 3-4 ori la un prezon si Bosch e faimos pentru cifrele de cuplu umflate.

Acum 10 minute, GOOD-Q a spus:

nu va contrazic,nu am aprofundat.Eu sint multumit de ele si chiar odata in nush citiva ani am avut la un pendular un contact imperfect rezolvabil usor . Drept e ,ca ajung la vb unui prieten -daca vrei sa tai vapoare nu o faci cu scule pe baterii ! Dar la foarte multe lucrari ce le pot face in regim propriu nu m-au dezamagit .Am si alte branduri pe 220 V de multi ani cumparate inaintea astora pe care le folosesc acum mai rar ,incomod sa trag cabluri si prelungitoare de fiecare data

Foarte adevarat, sculele pe acumulatori trebuie menajate, nu tragi de ele in regim sustinut. Doar ca au devenit foarte comode, sunt foarte puternice si parca nu vrei sa te mai intinzi dupa un flex sau rotopercutor cu fir. 

Link spre comentariu
Acum 51 minute, bmwh548 a spus:

O am si eu pe aia de 400Nm cu acumulatori de 4Ah. Aia-s umflati rau. De multe ori nu a desfacut prezoane stranse mai nesimtit la vulcanizare, poate sunteti mai norocos. 

Poate o fi noroc,  nu am interes să le fac reclamă. Se ocupă Arnold destul. La primul rateu intru aici și îmi fac mea culpa. Am avut noroc sa o prind la jumate din pretul de magazin, de la un individ din Buzau, care le-a prins de la solduri sau ce stiu el ce a mai indrugat, dar avea listate la vanzare o multime de scule parkside de tot felul. Daca era sa o iau din magazin, nu ma aruncam, era  pe la 500 lei, pt ca deja aveam una, cumparata inainte de asta, alimentată de la brichetă, mannesmann. Încă o am, bate și aia bine, dar e mai comodă asta la baterie, fără sârme. 

Totusi ne-am luat cu mâncarea de pisici, și nu am primit un răspuns avizat. Care e de preferat, stația cu pompa de aer în carcasă, sau cu suflanta în mâner? Sau nu e nici o diferență... La lucru sau fiabilitate. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări