Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Stație de lipit

icar

Postări Recomandate

• Răspunsuri 88
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doru3160

17

• GOOD-Q

10

• icar

9

• dan cod

9

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Dacă rezistențele (letcon și suflantă) chiar sunt controlate în funcție de temperatura citită de senzori eu zic că merită pe deplin 200 lei. Dacă se mai și găsesc piese de schimb, adică vârfuri și rezistențe, sigur este o afacere bună.

Link spre comentariu

Da, temperatura e controlata de senzori, in ambele cazuri si chiar functioneaza bine.

Piese de schimb...doar varfurile metalice, care se gasesc pe la diverse magazine, adica cele cu diametrul exterior de 6 mm si interior de 4 mm.

Link spre comentariu

Trebuie luată o placă de sacrificiu cu piese smd pe ea și încercat cum merge. La letcon nu cred că sunt probleme, au mai avut și stații simple fără aer cald la vânzare, cu aceeasi configuratie a panoului frontal la jumate și au avut recenzii bune. Interesant e dacă suflanta face treabă bună, câte accesorii are și eventual de completat pt diverse situații. Pana la proba contrarie, e o super afacere. Dacă nu aveam, în mod sigur încercam și eu una, dar asa, ar fi bani aruncati, nu am ce face nici cu una, de doua ce sa mai zic...la smd uri trebuie ochi buni, si la capitolul asta nu ma pot lauda prea tare. Cel mai important e să fie îndemânare, pt că sigur nu va merge în regim intensiv. Ai flux de aer reglabil, temperatura reglabila, mai trebuie să te obișnuiești în funcție de piesa în lucru cum jonglezi cu valorile. 

Link spre comentariu

Eu am luat una sa o duc la țară, la cabănuță. Singurul inconvenient este ca sursa este în comutație. Dar la banii ăștia....

La sursa am ridicat valorile pieselor ca nu se știe niciodată. Poza de sus placa de control jos sursa. 

IMG-20241017-214856.jpg

IMG-20241017-214730.jpg

Link spre comentariu

Pentru 200 lei arată decent și la interior. Un transformator de  calitate medie a ajuns 150 lei deci ... împământare și îi dăm bătălie și la componente sensibile.

@dan cod

Dacă puteți păstra pozele la sursa pentru că niciodată nu se știe când crapă ceva componente SMD și nu se mai vad valorile.

Link spre comentariu

Eu aș nota valorile la ieșire, și prima dată când face plici, aș monta o sursă clasică și nu aș mai avea nici o grijă. Cu sursele astea în comutatie nu se știe niciodată de la ce li se năzare și ies în decor cu fumul aferent. 

E bine ca au spart monopolul, poate asa vor coborî preturile și la celelalte branduri. Cred că pt folosire ocazionala e fix ce trebuie, nu cred că profesioniștii ar putea să se bazeze pt lucru intensiv, dar la banii ăștia, e ofertă de nerefuzat. 

Link spre comentariu

Am avut mai multe statii Parkside din cele simple, cred ca vreo 4.  

Toate s-au ars, dupa un timp relativ scurt de la punerea in functiune.

Sunt FOARTE proaste.

Prima am cumparat-o pt ca era destul de ieftina - cred ca 39 de lei.  A doua doua am cumparat-o pt ca ma grabeam si era un Lidl chiar langa locul unde aveam treaba. A treia am primit-o cadou de la familie iar a patra de la un amic care a aflat de la mine cat sunt de proaste si si-a luat una serioasa de la TME (si a insistat sa mi-o dea).   

Reglajul temperaturii se facea cu un variator de tensiune de tipul celor pt becuri cu incandescenta, fara nici o bucla de reactie.  Notatiile din jurul potentiometrului erau de decor.

PS - acum 32 de ani am facut cateva statii de genul asta folosind variatoare de tensiune romanesti de 400VA.  Niciunul nu s-a ars, le-am folosit vreo 20 de ani, tot schimbam letcoane la ele pana m-am saturat si am luat un Weller.

Link spre comentariu

Asta se întâmplă când cumperi un produs de 2 lei și te aștepți să se comporte precum unul de 200. După cum arată stația asta și am mai văzut una numai cu letcon, cu afișaj, cumpărată de un coleg de serviciu ca să o aibă ocazional pe lângă casă, temperatura este reglata conform valorilor unui senzor de temperatură. Probabil că nu rupe norii, și nici nu comparăm cu o stație profi, dar cu siguranță la folosire ușoară nu va face probleme. Nu se compară cu o petardă cu variator de tensiune, de unică întrebuințare. O să dau capacul jos la stația mea și o să postez câteva poze cu interiorul, ca să facem o comparație. A mea a costat acum 4 ani cca 500 lei din câte rețin, nu cred că mai am factura. Așa că eu nu l-aș necăji cu astfel de aprecieri pe colegul Icar, ci aș lăsa timpul să lămurească problema, dar părerea mea, după experiențele cu brandul ăsta, e bună spre foarte bună. 

Link spre comentariu

Am avut-o pe aia fara afisaj, s-a ars rezistenta letconului, dar a rezistat binisor. Am schimbat letconul sau rezistenta, nu mai tin minte, o mai folosesc ocazional. Tata o luase pe aia cu afisaj "sa fie in casa", nu stiu daca a folosit-o de 5 ori.

Am letconul ala micut (cu un singur element 18650), e neasteptat de ok. L-am folosit si pentru cabluri de 2.5 si clar nu e proiectat pentru asa ceva.

Am luat si aia care se monteaza pe acumulatorul X20V, am folosit-o la greu la schimbat difuzoare la auto. Am terminat urgent varful ascutit, de fabrica, am luat altele de la chinezi. La asta se potrivesc varfurile Hakko si la urgenta se gasesc usor in comert. La asta am modificat temperatura de lucru, de fabrica am senzatia ca e tinuta pe la 500 de grade, ceea ce e enorm, am coborat-o undeva sub 400.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, bmwh548 a spus:

Am letconul ala micut (cu un singur element 18650), e neasteptat de ok. L-am folosit si pentru cabluri de 2.5 si clar nu e proiectat pentru asa ceva.

Dacă vă referiți la cel cu montura vârfurilor tip soclu de bec de lanternă eu nu am avut același noroc . În ziua în care l-am cumpărat s-a desprins tija din fasung fără niciun motiv, nu a fost crimpată suficient din fabrică și pierdusem și bonul...După ce a stat vreun an degeaba în sertar am găsit pe aliexpress vârfuri de schimb și astea par mai ok, plus că sunt mai multe forme diferite disponibile față de cel conic original.

Link spre comentariu
Acum 4 ore, Stefan a spus:

Pentru 200 lei arată decent și la interior. Un transformator de  calitate medie a ajuns 150 lei deci ... împământare și îi dăm bătălie și la componente sensibile.

@dan cod

Dacă puteți păstra pozele la sursa pentru că niciodată nu se știe când crapă ceva componente SMD și nu se mai vad valorile.

Am notat și pe o hârtie valorile pieselor din sursă. Ce nu am făcut este sa vad tensiunea sursei deși sunt 99% ca este 24V.

IMG-20241017-215713.jpg

IMG-20241017-214830.jpg

Link spre comentariu
Acum 21 minute, q_acdc a spus:

La acesti bani ,mai bine un BK 858E (varfuri ,duze,rezistenta ) si curierul la usa.:rade:

Cum arata interiorul la ea? Pentru asta Eu am mers la Lidl la cumpărături. Am văzut-o și am luat-o. Vârfuri sunt cu grămada din astea și letconul sunt sigur ca potrivește din asta China. 

Link spre comentariu
1 oră în urmă, q_acdc a spus:

La acesti bani ,mai bine un BK 858E (varfuri ,duze,rezistenta ) si curierul la usa.:rade:

De curiozitate, de ce mai bine? La lidl de bine de rău, te poți duce cu produsul și bonul și iei banii înapoi dacă nu-ți place, sau îți dă alt produs dacă e defect. Garanție 2 ani. La chinez mă îndoiesc să ai aceleași facilități.  Ca să nu zic de termenul de livrare la ușă...ca de garanție nici vorbă, sau te întinzi pe jumate de an până rezolvi, dacă rezolvi. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări