Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor curele combina Sony

Shutter

Postări Recomandate

Va  salut, si sunt  interesat de cateva sfaturi. Am o combina audio Sony RXD 5 la care curelele sunt distruse, nu mai exista, atat la deck, cat si la cd. As fi interesat sa le schimb, dar nu stiu ce dimensiuni sunt. Am gasit pe net un cod al curelelor de la cd, si anume hcd-vx7, dar tot nu gasesc dimensiunile lor. La deck le-am gasit, le stiu dupa poze, dar tot asa, nu gasesc dimensiunile curelelor ca sa merg la magazine sa caut. Stie cineva cum as putea,sau unde, sa  gasesc aceste dimensiuni pentru a stii ce curele sa cumpar ? Daca are cineva idei, astept sugestiile voastre  aici. Multumesc !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Shutter

4

• doru3160

3

• misuraelectronic

3

• Florinel TV

1

Top autori în acest subiect

este  destul  de  simplu ...

in  lipsa  curelelor  originale , iei  frumusel  niste  ata  care  sa  nu  se  intinda  si  o  petreci  pe  traseul  curelelor  vechi ,  plecind  de  la  motoarele  care  antreneaza   si  pina  la  fuliile  pe  care  le  actioneaza ... faci  un  nod  strins dupa  ce  impreunezi  capetele  ,  cel  mai  sigur  ajutindu-te  de  inca  o  persoana ... dupa  ce  ai  facut  un  nod  dublu , tai  ata  aia  si  ii  masori  lungimea in  mm , obtinind  astfel  lungimea  L  a  curelei  respective = 2 x pi x r = pi x d ... rezulta  diametrul  curelei  d = un  pik  mai  mic  decit  L / pi ... voila  astfel  prima  dimensiune  cautata ...

pt  a  doua  dimensiune , trebuie  sa  masori  cu  mare  atentie  latimea maxima   in  mm  a  fuliei  motorului   care  antreneaza  cureaua  respectiva ...aceasta  latime  nu  o  masori  la  exterior , evident , ci  pe  interior , exact  pe  unde  calca  virgula  cureaua  originala ... trebuie  sa  iti  notezi  acest  l maxim  si  sa  nu  depasesti  cumva  aceasta  dimensiune  sub  nici  un  motiv ...

pt  a  3  a  dimensiune , recte  grosimea  curelei , aici  nu  prea  poti  sa  folosesti  decit  masurind  crimpeie  din  cureaua  originala  cu  un  subler --- de  preferinta  digital --- ... daca  nu  mai  exista  nici  macar  crimpeie , atunci  doar  experienta de  viata  ca  si  depanator  te  poate  ajuta ...

Link spre comentariu

Metoda cu ața o folosesc și eu, doar ca să nu am nevoie de a 3-a mână, capetele le trec printr-un segment de mină de pix metalica, goală, cam de 5mm lungime, un capăt printr-o parte, celalalt capăt prin cealaltă parte și trag de capete pana se ajunge la dimensiunea utila. Strâng cu un clește tubul din alamă, și am obținut dimensiunea. De aici încolo e ușor de aflat lungimea, măsurănd ața pusa în două. Adica e fix aceeași treaba cu ce s-a explicat mai sus, doar ca am renunțat la nod. De cele mai multe ori nu ieșea acolo unde trebuie. 

Link spre comentariu

Nu prea Mai foloseste nimeni mine metalice acum , in 2024 , pt ca metalul Costa , iar plasticul este muuuult Mai ieftin ... Dupa parerea mea , este mult Mai usor sa gasesti o a 3 a mina care macar sa apese strong pe primul nod pina faci Al 2 lea nod  , decit sa gasesti usor si la indemina o pasta metalica goala de continut ...

Link spre comentariu
Acum 15 ore, misuraelectronic a spus:

este  destul  de  simplu ...

in  lipsa  curelelor  originale , iei  frumusel  niste  ata  care  sa  nu  se  intinda  si  o  petreci  pe  traseul  curelelor  vechi ,  plecind  de  la  motoarele  care  antreneaza   si  pina  la  fuliile  pe  care  le  actioneaza ... faci  un  nod  strins dupa  ce  impreunezi  capetele  ,  cel  mai  sigur  ajutindu-te  de  inca  o  persoana ... dupa  ce  ai  facut  un  nod  dublu , tai  ata  aia  si  ii  masori  lungimea in  mm , obtinind  astfel  lungimea  L  a  curelei  respective = 2 x pi x r = pi x d ... rezulta  diametrul  curelei  d = un  pik  mai  mic  decit  L / pi ... voila  astfel  prima  dimensiune  cautata ...

pt  a  doua  dimensiune , trebuie  sa  masori  cu  mare  atentie  latimea maxima   in  mm  a  fuliei  motorului   care  antreneaza  cureaua  respectiva ...aceasta  latime  nu  o  masori  la  exterior , evident , ci  pe  interior , exact  pe  unde  calca  virgula  cureaua  originala ... trebuie  sa  iti  notezi  acest  l maxim  si  sa  nu  depasesti  cumva  aceasta  dimensiune  sub  nici  un  motiv ...

pt  a  3  a  dimensiune , recte  grosimea  curelei , aici  nu  prea  poti  sa  folosesti  decit  masurind  crimpeie  din  cureaua  originala  cu  un  subler --- de  preferinta  digital --- ... daca  nu  mai  exista  nici  macar  crimpeie , atunci  doar  experienta de  viata  ca  si  depanator  te  poate  ajuta ...

Superb raspuns. Chiar nu imi trecea asa ceva prin cap cu ata. :) Multumesc ! 

Editat de Shutter
Link spre comentariu
Acum 15 ore, misuraelectronic a spus:

Nu prea Mai foloseste nimeni mine metalice acum , in 2024 

Cine strânge, are. Treaba asta o făceam și înainte de 90, dar în lipsă, se pot folosi segmente de la antene telescopice rupte. Astea chiar și în zilele noastre se fac din metal, chiar dacă costă. Dacă altfel nu se poate, se ține ața tensionată cât trebuie și se face semn cu un marker. Când vrei, se poate. Eu mereu am avut probleme să fac nodul fix acolo unde trebuie, de asta am dat variantele ajutătoare. 

Link spre comentariu

nu  va  suparati , dar  metoda  dvs  este  complet  ne-ergonomica ... la ce  naiba  sa  ma  apuc  sa  string  mine  metalice  goale  de-acum  30  de  ani ?  poate  userul  nostru  nu  are  asa  ceva ... in  afara  de  asta ,  tot  este  necesara  o  a  3  a  mina , pentru  ca  o  mina a  dvs  tine  un  capat  al  atei  ,  cealalta  mina a  dvs  tine  celalalt  capat  al  atei  si  amindoua  trag  in  sensuri  opuse ca  sa  tensioneze  ata , nu ? ... iar  pe  tovarasul  cleste  cine  il  stringe ?  nu  este normal  ca  o  a  3  a  mina  ?  care  mina  nu  creste  in  ghiveci , ci  apartine  unei  alte  persoane ... deci  tot  la  o  alta  persoana  care  ajuta  ajungem  ... manevra  dvs  cu  mina  de  pix  metalica  este  total  redundanta ,  cita  vreme  este  mult  mai  simplu  este  sa  puna  un  deget  si  sa  apese  persoana  nr  2  direct  pe  nod ...

Link spre comentariu
Acum 5 minute, misuraelectronic a spus:

nu  va  suparati , dar  metoda  dvs  este  complet  ne-ergonomica ..

Ok

Acum 6 minute, misuraelectronic a spus:

... la ce  naiba  sa  ma  apuc  sa  string  mine  metalice  goale  de-acum  30  de  ani ?  

Cine va pune? Am dat și alternativa. 

Sigur nu ați încercat, dar sunteți sigur că e așa cum ziceți. Așa sa fie, e prea măruntă treaba ca să discutăm mai departe pe tema asta. Așa e, aveți dreptate. E ok așa? 

Link spre comentariu

Aveam o ata mai tare pentru matisat, si am strans singur sa fac nodul. Poate nu a fost cel mai strans nod, dar a fost un reper. Am mers in oras, am cautat orientativ, dar nu am gasit, ori erau prea mari, ori prea mici. Momentan la cd. am pus doua elastice de bani gasite pe dimensiunea masurata si functioneaza. Am vazut diverse  seturi de curele pe net, incepand de la marimi de 30 mm, pana la 140 mm. Sigur se nimeresc pe acolo marimile respective. Ce parere aveti despre acele setuti de 30, 50 sau chiar 100 de curele, a folosit cineva ? Pentru deck, imi trebuie si curele late, le-am gasit la set pe un site din Slovacia la un pret de 11 euro. Asta este kitul pentru dublul dek al combinei Sony RXD-5. Sper sa nu se socoteasca ca fac reclama la site. Apropo, am contactat firma respectiva pentru a imi da dimensiunile acelor curele, dar nu au vut. :) Acesta a fost raspunsul. "Sorry this info I do not provide but I will be glad to buy this set."

https://www.hifiretroparts.com/produkt/sony-hcd-rxd5-mhc-rxd5-belts-kit/

Editat de Shutter
Link spre comentariu

Daca va referiti la seturile de curele de pe Aliexpress, e posibil sa nimeriti diametrul cautat, dar, la fel de bine sa nu gasiti o curea potrivita.

Calitatea curelelor este cam slaba. Sunt taiate cam prost, adica nu au acceasi latime pe toata circumferinta. Si grosimea variaza de-a lungul circumferintei. Am cumparat un asemenea set si nu am fost multumit.

Prin urmare, eu as alege curelele de pe site-ul pus de dvs.

Link spre comentariu
Acum 27 minute, norad a spus:

Daca va referiti la seturile de curele de pe Aliexpress, e posibil sa nimeriti diametrul cautat, dar, la fel de bine sa nu gasiti o curea potrivita.

Calitatea curelelor este cam slaba. Sunt taiate cam prost, adica nu au acceasi latime pe toata circumferinta. Si grosimea variaza de-a lungul circumferintei. Am cumparat un asemenea set si nu am fost multumit.

Prin urmare, eu as alege curelele de pe site-ul pus de dvs.

Am inteles. Multam de raspuns.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări