Shutter Postat Octombrie 15, 2024 Partajează Postat Octombrie 15, 2024 Va salut, si sunt interesat de cateva sfaturi. Am o combina audio Sony RXD 5 la care curelele sunt distruse, nu mai exista, atat la deck, cat si la cd. As fi interesat sa le schimb, dar nu stiu ce dimensiuni sunt. Am gasit pe net un cod al curelelor de la cd, si anume hcd-vx7, dar tot nu gasesc dimensiunile lor. La deck le-am gasit, le stiu dupa poze, dar tot asa, nu gasesc dimensiunile curelelor ca sa merg la magazine sa caut. Stie cineva cum as putea,sau unde, sa gasesc aceste dimensiuni pentru a stii ce curele sa cumpar ? Daca are cineva idei, astept sugestiile voastre aici. Multumesc ! Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Octombrie 15, 2024 Partajează Postat Octombrie 15, 2024 este destul de simplu ... in lipsa curelelor originale , iei frumusel niste ata care sa nu se intinda si o petreci pe traseul curelelor vechi , plecind de la motoarele care antreneaza si pina la fuliile pe care le actioneaza ... faci un nod strins dupa ce impreunezi capetele , cel mai sigur ajutindu-te de inca o persoana ... dupa ce ai facut un nod dublu , tai ata aia si ii masori lungimea in mm , obtinind astfel lungimea L a curelei respective = 2 x pi x r = pi x d ... rezulta diametrul curelei d = un pik mai mic decit L / pi ... voila astfel prima dimensiune cautata ... pt a doua dimensiune , trebuie sa masori cu mare atentie latimea maxima in mm a fuliei motorului care antreneaza cureaua respectiva ...aceasta latime nu o masori la exterior , evident , ci pe interior , exact pe unde calca virgula cureaua originala ... trebuie sa iti notezi acest l maxim si sa nu depasesti cumva aceasta dimensiune sub nici un motiv ... pt a 3 a dimensiune , recte grosimea curelei , aici nu prea poti sa folosesti decit masurind crimpeie din cureaua originala cu un subler --- de preferinta digital --- ... daca nu mai exista nici macar crimpeie , atunci doar experienta de viata ca si depanator te poate ajuta ... Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 15, 2024 Partajează Postat Octombrie 15, 2024 Metoda cu ața o folosesc și eu, doar ca să nu am nevoie de a 3-a mână, capetele le trec printr-un segment de mină de pix metalica, goală, cam de 5mm lungime, un capăt printr-o parte, celalalt capăt prin cealaltă parte și trag de capete pana se ajunge la dimensiunea utila. Strâng cu un clește tubul din alamă, și am obținut dimensiunea. De aici încolo e ușor de aflat lungimea, măsurănd ața pusa în două. Adica e fix aceeași treaba cu ce s-a explicat mai sus, doar ca am renunțat la nod. De cele mai multe ori nu ieșea acolo unde trebuie. Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Octombrie 15, 2024 Partajează Postat Octombrie 15, 2024 Nu prea Mai foloseste nimeni mine metalice acum , in 2024 , pt ca metalul Costa , iar plasticul este muuuult Mai ieftin ... Dupa parerea mea , este mult Mai usor sa gasesti o a 3 a mina care macar sa apese strong pe primul nod pina faci Al 2 lea nod , decit sa gasesti usor si la indemina o pasta metalica goala de continut ... Link spre comentariu
Shutter Postat Octombrie 16, 2024 Autor Partajează Postat Octombrie 16, 2024 (editat) Acum 15 ore, misuraelectronic a spus: este destul de simplu ... in lipsa curelelor originale , iei frumusel niste ata care sa nu se intinda si o petreci pe traseul curelelor vechi , plecind de la motoarele care antreneaza si pina la fuliile pe care le actioneaza ... faci un nod strins dupa ce impreunezi capetele , cel mai sigur ajutindu-te de inca o persoana ... dupa ce ai facut un nod dublu , tai ata aia si ii masori lungimea in mm , obtinind astfel lungimea L a curelei respective = 2 x pi x r = pi x d ... rezulta diametrul curelei d = un pik mai mic decit L / pi ... voila astfel prima dimensiune cautata ... pt a doua dimensiune , trebuie sa masori cu mare atentie latimea maxima in mm a fuliei motorului care antreneaza cureaua respectiva ...aceasta latime nu o masori la exterior , evident , ci pe interior , exact pe unde calca virgula cureaua originala ... trebuie sa iti notezi acest l maxim si sa nu depasesti cumva aceasta dimensiune sub nici un motiv ... pt a 3 a dimensiune , recte grosimea curelei , aici nu prea poti sa folosesti decit masurind crimpeie din cureaua originala cu un subler --- de preferinta digital --- ... daca nu mai exista nici macar crimpeie , atunci doar experienta de viata ca si depanator te poate ajuta ... Superb raspuns. Chiar nu imi trecea asa ceva prin cap cu ata. Multumesc ! Editat Octombrie 16, 2024 de Shutter Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 16, 2024 Partajează Postat Octombrie 16, 2024 Acum 15 ore, misuraelectronic a spus: Nu prea Mai foloseste nimeni mine metalice acum , in 2024 Cine strânge, are. Treaba asta o făceam și înainte de 90, dar în lipsă, se pot folosi segmente de la antene telescopice rupte. Astea chiar și în zilele noastre se fac din metal, chiar dacă costă. Dacă altfel nu se poate, se ține ața tensionată cât trebuie și se face semn cu un marker. Când vrei, se poate. Eu mereu am avut probleme să fac nodul fix acolo unde trebuie, de asta am dat variantele ajutătoare. Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Octombrie 16, 2024 Partajează Postat Octombrie 16, 2024 nu va suparati , dar metoda dvs este complet ne-ergonomica ... la ce naiba sa ma apuc sa string mine metalice goale de-acum 30 de ani ? poate userul nostru nu are asa ceva ... in afara de asta , tot este necesara o a 3 a mina , pentru ca o mina a dvs tine un capat al atei , cealalta mina a dvs tine celalalt capat al atei si amindoua trag in sensuri opuse ca sa tensioneze ata , nu ? ... iar pe tovarasul cleste cine il stringe ? nu este normal ca o a 3 a mina ? care mina nu creste in ghiveci , ci apartine unei alte persoane ... deci tot la o alta persoana care ajuta ajungem ... manevra dvs cu mina de pix metalica este total redundanta , cita vreme este mult mai simplu este sa puna un deget si sa apese persoana nr 2 direct pe nod ... Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 16, 2024 Partajează Postat Octombrie 16, 2024 Acum 5 minute, misuraelectronic a spus: nu va suparati , dar metoda dvs este complet ne-ergonomica .. Ok Acum 6 minute, misuraelectronic a spus: ... la ce naiba sa ma apuc sa string mine metalice goale de-acum 30 de ani ? Cine va pune? Am dat și alternativa. Sigur nu ați încercat, dar sunteți sigur că e așa cum ziceți. Așa sa fie, e prea măruntă treaba ca să discutăm mai departe pe tema asta. Așa e, aveți dreptate. E ok așa? Link spre comentariu
Florinel TV Postat Octombrie 16, 2024 Partajează Postat Octombrie 16, 2024 Se pune ață alba și ții cu o mana și cu ceilalta faci semn cu un marker și masori ață după semn Link spre comentariu
Shutter Postat Octombrie 19, 2024 Autor Partajează Postat Octombrie 19, 2024 (editat) Aveam o ata mai tare pentru matisat, si am strans singur sa fac nodul. Poate nu a fost cel mai strans nod, dar a fost un reper. Am mers in oras, am cautat orientativ, dar nu am gasit, ori erau prea mari, ori prea mici. Momentan la cd. am pus doua elastice de bani gasite pe dimensiunea masurata si functioneaza. Am vazut diverse seturi de curele pe net, incepand de la marimi de 30 mm, pana la 140 mm. Sigur se nimeresc pe acolo marimile respective. Ce parere aveti despre acele setuti de 30, 50 sau chiar 100 de curele, a folosit cineva ? Pentru deck, imi trebuie si curele late, le-am gasit la set pe un site din Slovacia la un pret de 11 euro. Asta este kitul pentru dublul dek al combinei Sony RXD-5. Sper sa nu se socoteasca ca fac reclama la site. Apropo, am contactat firma respectiva pentru a imi da dimensiunile acelor curele, dar nu au vut. Acesta a fost raspunsul. "Sorry this info I do not provide but I will be glad to buy this set." https://www.hifiretroparts.com/produkt/sony-hcd-rxd5-mhc-rxd5-belts-kit/ Editat Octombrie 19, 2024 de Shutter Link spre comentariu
norad Postat Octombrie 19, 2024 Partajează Postat Octombrie 19, 2024 Daca va referiti la seturile de curele de pe Aliexpress, e posibil sa nimeriti diametrul cautat, dar, la fel de bine sa nu gasiti o curea potrivita. Calitatea curelelor este cam slaba. Sunt taiate cam prost, adica nu au acceasi latime pe toata circumferinta. Si grosimea variaza de-a lungul circumferintei. Am cumparat un asemenea set si nu am fost multumit. Prin urmare, eu as alege curelele de pe site-ul pus de dvs. Link spre comentariu
Shutter Postat Octombrie 19, 2024 Autor Partajează Postat Octombrie 19, 2024 Acum 27 minute, norad a spus: Daca va referiti la seturile de curele de pe Aliexpress, e posibil sa nimeriti diametrul cautat, dar, la fel de bine sa nu gasiti o curea potrivita. Calitatea curelelor este cam slaba. Sunt taiate cam prost, adica nu au acceasi latime pe toata circumferinta. Si grosimea variaza de-a lungul circumferintei. Am cumparat un asemenea set si nu am fost multumit. Prin urmare, eu as alege curelele de pe site-ul pus de dvs. Am inteles. Multam de raspuns. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum