Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator economic

Postări Recomandate

Amator cu parul alb ,doar audio, cunostintele teoretice tind catre zero.
Prefer sa-mi ascult muzica pe amp 2x50w/8ohm si boxe facute de mine.
Caut variante de amplif cu consum redus de energie .

Experienta zero cu integrate amp de putere,doar operationale pt preamp.

Ce integrat e de preferat pt un kit ieftin(si bun...) in clasa D ?
TPA3116D2, TPA3110D2, TPA3118, TDA7498, PAM8403, PAM8610

O schema sigura verificata de voi cu bipolari sau AO+bipolari ?
Putere <30w , consum redus de energie -sursa cam pe la 30v ori 2x15v.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 35
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Dacă vrei ceva simplu și ieftin, îți recomand integratele hibride din seria stk. Chiar dacă e fake, dacă îl folosești la mai puțin de jumate din putere, o să se descurce decent, și nici disipatia termica nu va fi mare. Dar poți cumpăra sh din scule dezmembrate, și alea sunt ce trebuie. E doar o variantă de studiat, poate nu cea mai bună, dar demna de luat în seamă. Cu TDA nu m-am împăcat prea bine, din cauza că unele au minusul sursei la radiator și necesita izolație, plus că disipa căldură dacă le înghesui cu volumul, și pt scule de ascultat acasă, nu am agreat racirea activă. 

Link spre comentariu

Folosesc un amplificator cu TPA3116D2, cumparat cu cca. 50 lei de pe Aliexpress. Are si bluetooth si o intrare USB (citeste MP3-uri). Il alimentez cu ce am avut la indemana: alimentator cu transformator de 18V si 800mA. E mai mult decat rezonabil.

Pentru 2x50W/8ohmi trebuie ceva mai puternic din seria TPA (am vazut pe Aliexpress niste module cu TPA3255).

1728998824064.jpg

Mai sus e amplificatorul cu TPA3116D2.

Editat de norad
Link spre comentariu

Multumesc pt postari.

Nu stiu nimic despre ci STK  ,am de cautat info.

Presupun ca nu lucreaza in clasa D ,e prima mea optiune pt un consum mic.

@dumitrumy-scuze,am privit , apreciez munca depusa, acele grafice nu stiu sa le interpretez..., V1,V2 sunt 2x58v?

Un ex de kit clasa D aici

https://tehnoelectric.ro/kitt-uri-amplificatoare-audio/424-03790-kitt-modul-amplificator-audio-stereo-tpa3116d2-2x100w-12-24v-3a-91x69x16mm.html

Am gasit cateva scheme printre care :

https://www.elforum.info/topic/134972-schema-amplificator-audio/#comments

Sa vad daca trec testul in simulator.

Link spre comentariu

@mannx-am citit,nu inteleg.

@norad-cum spuneam am deja amp 2x50w clasa AB, folosit acasa la bloc cu 5-20w.

Kit clasa D poate sa fie si de zeci de w pt ca oricum o sa consume mai putin.

Am si eu ZK-TB21 2x50W+100W  cu TPA3316D2 dar nu-mi place cum se aude fara sbwoofer(nu am ),basul e anemic.

Presupun ca ar fi din cauza unor filtre sau a corectiilor de ton de pe acea placa.

Ca sa fiu sigur prefer un kit simplu fara corectii ori pot de volum incluse.

Link spre comentariu
Acum 46 minute, Costa a spus:

@mannx-am citit,nu inteleg

Am cumpărat un Smsl B200 de curiozitate, modest. Am cumpărat Aiyima 07 Pro cu Tpa 3255, absolut modest.

Din ce am citit în topicurile dvs sunteți în căutarea calității. Nu este drumul cel bun . De aceea încerc să vă determin să nu irosiți bănuții inutil. Evident decizia vă aparține. Mă întreb cât de energofag ar fi un clasa AB să considerați clasa D o soluție. Posibil să fie și clasa D calitative dar prețul nu e neglijabil.

Link spre comentariu

Am inteles,multumesc pt sfaturi .

Tot ce am realizat se incadreaza la calitate modesta,cum altfel.

Sunt multumit ca sunt facute de mine ,am petrecut un timp placut cautand informatii si pt constructie.

Pana la ceva mai bun folosesc ce am iar Tidal si DAC-ul au adus un plus.

Cu un kit clasa D (sau un amp clasa AB de putere max 30w) vreau sa construiesc ceva mic, usor deplasabil prin casa si destinat altor boxe mai mici de raft (care trebuiesc construite)

Utilizate cu o combina cu cd player ,poate tv-ul ,ascultat in dormitor unde "nu am voie" cu boxele mari si multe fire...

Link spre comentariu

De ce nu incercati un Lm3886? Este ceva de calitate..Sunt și pe forum discuții despre așa ceva. Stk nu se mai fabrica de mult,sunt clone tot ce găsiți de cumpărat de calitate jalnica.Original doar dacă găsiți din recuperări etaje finale amplificatoare vechi. Lm3886 încă se fabrică,se găsește la Tme sau Farnell iar cablaje sunt de vânzare pe forum. Mai mult de atât ce mai vreți???

Link spre comentariu

Daca doriti de putere mai mica puteti incerca TDA1514A. Dintre toate cele cu integrate mie mi-a placut cel mai mult acest integrat. Pacat ca nu se mai fabrica, dar candva echipa  unele sasiuri de tv Philips, poate aveti noroc si gasiti.

LM3886 la fel este de luat in seama, la fel si TDA7293/7294, sau LM1875.

La unele chiar gasiti pcb deja facut de colegi de pe forum.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, cipriyan123 a spus:

De ce nu incercati un Lm3886?  

Pt că optează pt consum redus în detrimentul calității. Celelalte variante nu sunt în clasa D și necesită sursă potenta. Și eu am crezut că ar fi o rezolvare decentă pt audiție într-o cameră obișnuită o clasă AB, dar nu am crezut că acel consum este o condiție eliminatorie. Asta e, fiecare cu ce-l doare. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări