Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incarcator Bosch Al1814

laur82

Postări Recomandate

Buna seara! Detin acest incarcator la care s-a ars tranzistorul mosfet f3nk80, 2n3904, dioda 1n4148,o rezistenta de 1kohm,o rezistenta de 30 de ohmi astea toate in primar. In secundar am schimbat optocuploarele pc817 ,lm324 si doua rezistente de 0,22 ohmi arse pe bara de - incarcare acumulator dar tot nu functioneaza. Daca pun aparatul pe plus si minus catre acumulator am doar 5v iar ledul nu se aprinde. Nu sunt convins de st62t00 daca mai este bun dar acela nu am cu ce il schimba. Daca puteti sa ma ajutati cu vreo idee ce as putea sa mai incerc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• laur82

2

• Marian

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

E autooscilant, o chestie pe care am intalnit-o si eu la un incarcator Bosch, nu stiu de ce au mers pe solutia asta.

N-ai zis nimic de shuntul din primar, in schema e R6 de 3,6Ohm ( rezistenta din sursa mosfetului ), la orice flyback unde cedeaza mosfetul, shuntul din primar n-are cum sa scape. 

Deci daca n-ai facut-o pana acum atunci schimba-l ( nu-ti irosi vremea masurandu-l schimba-l direct ).

Vezi daca te ajuta experienta mea cu doua incarcatoare Bosch:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări