Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Boxa activa FBT Himaxx 60A

alex26

Postări Recomandate

Va salut.Am o problema cu oboxa activa FBT Himaxx 60a. Initial a venit cu problema ca se activeaza protectia( practic sunetul se oprea o secunda apoi revenea) la volum maxim si bas putin crescut si fiind nevoit sa se reduca volumul. Uneori cu volumul la maxim boxa nu decupla, dar decupla imediat ce se incerca sa se mareasca putin basul.  Am reusit sa modific pragul la care intra protectia dar acum am o alta problema. Nu functioneaza circuitut de limit pentru bas.

Amplificatorul este prevazut cu circuit de limitare pentru bas, inalte si tensiunea de 16,5V. Problema este la circuitul de limit pe partea de bas.

Ma intereseaza cum functioneaza acest circuit , de unde vine semnalul si cum se activeaza.  La pag 2 in partea de jos unde e trecut RILEVAT .WF., iar putin deasupra lui se vede trecut LIMIT. Va multumesc.  

La pag 1 din manualul service e partea de preamplificare si in partea dreapta la pin 7 de la U11 se vede trecul LPWF. Apoi la pag 2 se vede din nou LPWF , trece prin acele operationale (acesta fiind circuitul de limit pentru bas) si deasupra avem ledul de limit.

https://postimg.cc/gallery/hdZqYWh

Hi_MaxX_60A-40A-1.pdf

Editat de alex26
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• alex26

3

• Ovidanie

2

• sonic11

1

Top autori în acest subiect

Prima treaba ar fi ca-i dai semnal prea puternic, a doua treaba ar fi ca difuzorul de joase are spire in scurt. Am avut asemenea defecte, cel mai simplu ar fi sa schimbi placa in alta boxa, spune-i muzicantului sa-ti aduca perechea.

Link spre comentariu

Semnalul e preluat dintr un mixer dynacord, parca asa am vazut, ca mi a trimis o filmare. L am rugat sa imi aduca boxa sa le pot compara dar a zis ca e complicat , nu e din același județ cu mine si atunci i am spus sa imi faca o filmare cu cealaltă boxa, sa vad si eu cum da el volumul la maxim si basul la maxim si nu intra in protectie sau limitare. Mi a trimis filmarea si intr-adevar boxa de la el nu intra in protectie dar in schimb se aprinde ledul de limit, ceea ce la boxa de la mine nu se intampa. Ledul de limit e stins in orice situatie. I-am reglat acum pragul de intrare in protectie mai sus si practic cu un semnal de 100hz si 2,5V Rms am sinusoida perfecta pana la 60v rms pe sarcina rezistiva de 8ohmi. Daca cresc volumul si la iesire trec de cei 60V Rms sinusoida se teseste la ambele capete si ajunge pana la max 74V Rms fara a mai intra protectia.  Atat poate acest amplificator 60V Rms curati,

adica 450w, si asa sunt foarte multi, amplificatorul fiind undeva la 350w declarati. Nu intelege ca la aceste boxe trebuie lasate corectiile pe 0, insista sa dea basul foarte tare si probabil cum ati spus si dvs este posibil ca difuzorul de

bas sa fie problema, desi exista si o problema la circuitul de limit. Cand a ajuns boxa la mine nici macar nu exista acel strap la S2 , acesta fiind pentru limitarea semnalului de bas, erau doar pe S2 si S3, semnale de limit pentru inalte si tensiunea de 16,5V.

Link spre comentariu

Lasa protectia asa cum a fost, adica inactiva,  altfel proprietarul se va enerva la culme.

Vezi de unde poti cumpara difuzor nou. Varianta cu reparatul   este ok doar daca schimbi totul, adica din vechiul difuzor ramane doar sasiul si magnetul. Exista kituri de reparatie cam pentru orice difuzor folosit de muzicanti, dar sfatul meu este sa nu te apuci tu de asemenea reparatii.  Din ce localitate esti?

Link spre comentariu

Eu nu imi bag nasul la

difuzoare, pana acum tot ce aveam pe partea asta le trimiteam la Bucuresti la

dl Pisiorus Claudiu sau Urban Claudiu. Voi discuta cu proprietarul sa inverseze modulele intre boxe, desi in aceasta situatie nu as crede ca problema e la difuzor. Aceasta boxa intra in protectie la un volum foarte mare si doar la cresterea nivelului de bas, dar la fel se activa si pe sarcina mea artificiala, deci nu se activa doar pe difuzorul de bas. El dorea sa nu mai intre in protectie. Acum nu va mai intra in protectie si sper sa realizeze cand va distorsiona difuzorul si sa reduca de volum ca sa nu i arda difuzorul de bas.

Link spre comentariu
Acum 41 minute, alex26 a spus:

Eu nu imi bag nasul la

difuzoare, pana acum tot ce aveam pe partea asta le trimiteam la Bucuresti la

dl Pisiorus Claudiu sau Urban Claudiu. Voi discuta cu proprietarul sa inverseze modulele intre boxe, desi in aceasta situatie nu as crede ca problema e la difuzor. Aceasta boxa intra in protectie la un volum foarte mare si doar la cresterea nivelului de bas, dar la fel se activa si pe sarcina mea artificiala, deci nu se activa doar pe difuzorul de bas. El dorea sa nu mai intre in protectie. Acum nu va mai intra in protectie si sper sa realizeze cand va distorsiona difuzorul si sa reduca de volum ca sa nu i arda difuzorul de bas.

Se va alege praful de boxa, ăștia nu au limita....baga putere ca la balamuc și distorsiuni la greu.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări