newb03 Postat Octombrie 13 Partajează Postat Octombrie 13 (editat) Salut, aveți idee de un spray cu vaselina siliconica stabila la variații de temperatura? Vreau sa aplic pe partea mecanica la o încuietoare de mașină, deci îmi trebuie ceva care sa nu înghețe iarna și sa nu se topească vara. As dori sub forma de spray pentru ca încuietoarea e capsulata, nu se poate desface. Am luat o vaselina Siliconica de la liquimoly la tub, dar este foarte densa/sticky, mai mult rău face decat bine. Înclin spre vaselina Siliconica deoarece nu ataca plasticul, încuietoarea având multe elemente de plastic/teflon, ceva pe litiu ii poate dauna în timp din cate am citit. Editat Octombrie 13 de newb03 Link spre comentariu
daniels Postat Octombrie 13 Partajează Postat Octombrie 13 Gasesti la magazinele pt pescui sau arme. Link spre comentariu
edu Postat Octombrie 13 Partajează Postat Octombrie 13 PTFE Dry nu ar merge? https://www.pro-detailing.ro/spray-vaselina-motip-ptfe-dry-500ml.html Titlul pe site contine vaselina dar in descriere spune ca nu contine ulei/grasimi. Link spre comentariu
newb03 Postat Octombrie 13 Autor Partajează Postat Octombrie 13 Mulțumesc, nici nu m-am gândit la Ptfe, probabil ar merge dacă nu e sticky, vad ca e compatibil și cu plasticele. Link spre comentariu
Vasile5 Postat Noiembrie 6 Partajează Postat Noiembrie 6 (editat) Eu, încuietoarea de la mașină am curățat-o prin submersie în benzină și apoi am uns-o cu vaselină siliconică la spray. Credeam că am rezolvat definitiv, însă a funcționat o lună apoi a început să se blocheze din nou (cred că s-a evaporat solventul din vaselină și aceasta a devenit prea densă - lipicioasă). Am uns apoi cu ulei de mecanisme și nu s-a mai blocat. Inițial n-am vrut să folosesc ulei de teamă să nu curgă, dar ulterior am folosit și a fost bine. Editat Noiembrie 6 de Vasile5 Link spre comentariu
manolo Postat Noiembrie 7 Partajează Postat Noiembrie 7 Incercati si un spray cu grafit. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum