Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Hidroizolare pereți de rigips în baie

mala

Postări Recomandate

Bună ziua, de curând am construit o baie ai cărei pereți sunt din rigips verde antiumezeală, întrebarea mea este cu ce pot hidroizola acești pereți pentru că nu vreau să pun faianță. Ce soluții recomandați pentru ca acei pereți din rigips să nu permită trecerea apei atunci când fac un duș?  Personal mă gândeam la o vopsea lavabilă, dar este oare suficientă? 

Mulțumesc 

Editat de mala
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Decurand am renovat baia, cu pereti de rigips verde faiantati, construita acum peste 15 ani.. 

La vremea aceea mesterii nu au aplicat vre-o hidroizolatie, alta decat adezivul special... un Ceresit, dar nu retin care. 

A trebuit sa schimb partea inferioara a placilor si chiar o parte din structura metalica pe circa 50cm inaltime.

Era plin de mucegai. 

Acum mesterii au folosit banda hidroizolanta la imbinari si colturi apoi au dat cu 2 straturi de vopsea hidroizolanta Si...a, pe podea si pana la tavan. 

Formeaza un strat cauciucat continuu, peste care se poate pune fsianta sau zugravi. Sper sa nu mai am chrand probleme. 

Despre cost nu vreau sa imi amintesc, dar am scapat de disconfortul creat de mucegai.

Link spre comentariu

Sunt foarte ok Ceresit CL152 impreuna cu CL51. Am fost nevoit intr-o perioada de timp sa las expusa hidroizolatia neplacata  intr-o baie.A fost udata aproape zilnic de apa de la dus timp de cateva luni. Aplicata corect  isi face treaba foarte bine.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, mala a spus:

Pentru impermeabilizarea colțurilor am înțeles dar peste pereții din rigips cu ce pot da?

cl51, poti citi fisa tehnica daca ai nelamuriri, sau produs echivalent de la alti producatori

Link spre comentariu
Acum 15 minute, mala a spus:

Toate aceste produse Ceresit CL 152 și Cl 51 reprezintă pregătirea în vederea placării ceramice, ori eu am specificat că nu vreau să pun faianță...

O varianta ar fi FUGA Hydro. Dar zona de dus ar trebui tratata suplimentar.

Link spre comentariu

La colturi, daca nu pui banda, se va infiltra apa orice alta solutie ai alege. Odata ce ai pus banda, s-a terminat cu suprafata neteda a rigipsului. Deci nu vad cum s-ar putea rezolva hidroizolarea fara placare si sa ramana estetic.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări