Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema Display Ves315WNDL-2D-N23

Postări Recomandate

evident ca e de ecran

cat timp defectul e periodic si fiind un ecran LG e vorba de semnalele ODD si EVEN care comuta intre VGH si VGL

trebuie identificata jumatatea si fortate spre ecran semnalele la nivele fixe VGH respectiv VGL

am descris in revista 61-62 defectele = cum se manifesta si cum se rezolva in aceste cazuri

https://www.schemetv.ro/revista-service-tv/service-tv-nr-61-62-februarie-aprilie-2021.html

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 20 ore, Tavi a spus:

evident ca e de ecran

cat timp defectul e periodic si fiind un ecran LG e vorba de semnalele ODD si EVEN care comuta intre VGH si VGL

trebuie identificata jumatatea si fortate spre ecran semnalele la nivele fixe VGH respectiv VGL

am descris in revista 61-62 defectele = cum se manifesta si cum se rezolva in aceste cazuri

https://www.schemetv.ro/revista-service-tv/service-tv-nr-61-62-februarie-aprilie-2021.html

Buna ziua domnule Tavi. De zilele trecute am facut ce ati zis dumneavoastra si rezultatul 0. Am procedat astfel: am taiat traseele ODD si EVEN si la unul i-am aplicat tensiunea VGL si la celalalt i-am aplicat tensiunea VGH si unul din transformatoarele chooper de pe t-con a inceput sa ticaie ( ca la orice sursa in comutatie care simte consum exagerat ). Am si inversat firele si tot degeaba. Procedura aceasta am vazut-o in tutorialele de mai sus. Cred ca asta ar fi procedura care trebuie urmata, dar la mine din pacate nu a functionat. 

Link spre comentariu
1 oră în urmă, Tavi a spus:

Ati taiat traseele UNDE EXACT ?

Puneti poza

Ati aplicat tensiunile UNDE EXACT ?

Puneti poza

Probabil ati facut ceva total gresit daca nu ati inteles despre ce e vorba si de aia sursa intra in protectie

Se vede in poza de mai jos. Exact de acolo am taiat unde se vad liniutele orizontale cu rosu. Am vazut ca nu merge cu conexiunea facuta initial, am mutat conexiunea VGL in dreapta si VGH in stanga. Nu merge si nu merge nici intr-un fel.

T-con.jpg

Link spre comentariu
La 18.10.2024 la 18:56, Tavi a spus:

Pe TCON ?

se vede ca nu intelegeti ce faceti

Da, pe t-con am facut asta. Parca asa am vazut in filmulete. Domnule Tavi, va rog daca se poate sa imi dati solutia de rezolvare. Eventual prin mesaj privat. Am cam ajuns la capatul meseriei cu acest display. Multumesc anticipat. Stima.

Editat de ROBEERT
Link spre comentariu

Buna ziua. Display rezolvat 100% ok. Rezolvare: Se taie traseele ODD si EVEN de pe LVDS. Se trage intr-o parte strap din tensiunea VGL si din cealalta parte din VGH. Asta este una din variante. La mine nu a mers asa. Eu am tras numai un singur strap din VGL in ODD. Oricum, se aplica diferite variante. Nu are ce sa se intample.

Multumesc tuturor pentru raspunsuri.

Link spre comentariu
Acum 12 ore, Tavi a spus:

ce mai explicatie , nu se intelege nimic

Deci se trage un strap de la VGL pana la EVEN si un alt strap de la VGH pana la ODD. Daca nu functioneaza asa, se inverseaza cele doua strapuri ( strapul de la VGL se muta la ODD si strapul de la VGH se muta la EVEN ). Eu am tras doar un singur strap din VGL pana la ODD si a functionat 100% ok.

Scuze daca in postura de mai sus nu am fost destul de explicit.

Link spre comentariu

Se taie traseul SPRE ecran in JUMATATEA defecta si se aplica tensiunea pe traseul intrerupt DINSPRE ecran

Asa un strap de la VGL la ODD nu inseamna absolut nimic

Trebuie sa si intelegeti ce faceti

Stiti ce rol au ODD si EVEN ?

Editat de Tavi
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări