Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Samsung UE75MU6179 , benzi negre verticale peste imagine

Marian 024

Postări Recomandate

Buna ziua , am doua televizoare Samsung UE75MU6179 , identice care au acelasi defect , cu benzi negre verticale (simetrice)  peste imagine. care se vad mai tare pe un fond deschis , unul din ele il am pe masa de lucru , i-am schimbat ledurile care erau defecte , aveau o nuanta albastruie.  Am verificat foliile dispersoare care sunt curate , deci iluminarea peste acestea este perfecta , alba,  fara dugi sau alte probleme, am verificat si displayul pe interior sa nu fie murdar, este totul in ordine . Cu toate acestea dungile , benzile verticale peste imagine persista. Oare sa fie T-conul sau chiar displayul defect ?  Tin sa mai mentionez ca luminozitatea (iluminarea din spate cat si luminozitatea ) am dat-o la maxim si ar fi trebuit sa fie imaginea mai luminoasa . Aveti o idee , ati mai intalnit defectul acesta ? 

Incerc sa incarc cateva foto cu defectul. Va multumesc anticipat . 

20241009-135035.jpg

20241009-135050.jpg

20241009-143413.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marian 024

3

• iuliantv

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

acolo poate fi cu ceva noroc una din tensiunile pentru display cu ceva probleme,sau mai grav un consum un scurt in display ce baga in balarii acea tensiune

puteti incerca sa scadeti pe rand tensiunile vgh si vgl sa vedeti daca se manifesta spre bine,un step-down convertor 

ar trebui sa vedeti codul displayului trecut pe t.con si sa vedeti daca gasiti discutii in care apar cam ce tensiuni ar trebui sa fie

un oschiloscop ar fi bun si vazut daca nu e vre.un riplu pe vre.o una din tensiuni

ceva c.uri smd cu probleme

Editat de iuliantv
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Buna ziua , a trecut ceva timp de cand am scris , televizorul se pare ca are displayul defect , am adus alt televizor cu displayul spart si am inlocuit toate piesele ,t-con , sursa alimentare . placa de baza ,cabluri panglica , am masurat piesele smd pe pe display , dar nu am gasit nimic suspect . L-am dat deoparte .deocamdata . Totusi va multumesc pentru ajutor 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări