Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Programare N76E003AT20

Postări Recomandate

Buna ziua. Am cumparat de pe aliexpress o sursa  de tensiune reglabila dubla , practic sunt 2 identice in aceeasi cutie. SPS605-2KD de 60V si 5A. Problema este la canalul 2 unde nu imi afiseaza pe display amperajul si puterea. Dupa ceva investigatii am ajuns la acest microcontroler Nuvoton N76E003AT20, capsula smd dreptunghiulara 2x10 pini. Le-am dezlipit si inversat intre ele si merge si asa afiseaza si sursa 2. Acum problema mea este cu ce pot programa acest microcontroler ? Sa achizitionez un asemenea programator sau daca ma poate ajuta cineva cu programarea,  mai exact copierea informatiilor din controlerul bun pe acesta.  https://www.digikey.ro/en/products/detail/nuvoton-technology-corporation/N76E003AT20/8747842

Editat de alex26
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

E asemănător cu un 8051 dar mai degrabă aduce cu un 89S2051 care are în plus interfață I2C și convertor AD. Poate fi citit/scris paralel sau SPI exact ca 89S2051. 

Problema e la CONFIG0.1, bitul LOCK. Dacă ăsta e pus 0, uC nu poate fi programat iar la citire o să primești doar FFh. Bitul ăsta poate fi șters numai dacă ștergi complet microcontrolerul.

Eu mă îndoiesc că ăia care au făcut sursa au uitat să-l pună pe 0 dar nu strică să încerci. Am găsit chestii unde microcontrolerele nu erau protejate la citire. O altă variantă ar fi să iei legătura cu cei care au făcut sursa și să încerci să cumperi de la ei un microcontroler gata programat dar o să fie foarte scump.

Editat de cimitavita
Link spre comentariu

Revin cu o noua constatare. Deci am o sursa dubla reglabila de la 0-60v si 5A. Initial, canalul 1 functiona si afisa perfect iar cel din dreapta functiona si el bine doar ca nu afisa pe display Amperii si Watii. Am inversat microcontrolerele intre ele si astfel acum canalul 1 nu mai afisa A si W iar canalul 2 afisa. Am crezut ca totul e ok, fara a mai face altceva. Ieri cand am conectat o sarcina la canalul 2 am observat ca indica numai prostii atat la tensiune cat si la Amperi, deci tot nu merge ok . Chiar nu inteleg ce poate fi defect acolo.

Link spre comentariu

Fiind o sursa chinezeasca au lucrat cu minimum de piese, poate capta tot felul de mizerii pe pini adc sau pinii nu au pull up/download, pe partea de alimentare filtraj prost.....etc.

Microcontrolerul preia informații false și în consecință afișează bălării.

Verificati sa fie ok tensiunea de alimentare.

Link spre comentariu
Acum 19 minute, modoran a spus:

Cumperi alta sursa ...

daca  procesorul  inca  valid  este  protejat  la  citire  si/sau  daca  nimeni  de  pe  acest forum  nu  are  programator  pt  asa  ceva , atunci  solutia  din  citat  este  super-pertinenta ... nu-ti  bate  capul  cu  trimiterea  sursei  retur , pt  ca  te  va  costa  cit  nu  face ...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări