alex26 Postat Octombrie 9 Partajează Postat Octombrie 9 (editat) Buna ziua. Am cumparat de pe aliexpress o sursa de tensiune reglabila dubla , practic sunt 2 identice in aceeasi cutie. SPS605-2KD de 60V si 5A. Problema este la canalul 2 unde nu imi afiseaza pe display amperajul si puterea. Dupa ceva investigatii am ajuns la acest microcontroler Nuvoton N76E003AT20, capsula smd dreptunghiulara 2x10 pini. Le-am dezlipit si inversat intre ele si merge si asa afiseaza si sursa 2. Acum problema mea este cu ce pot programa acest microcontroler ? Sa achizitionez un asemenea programator sau daca ma poate ajuta cineva cu programarea, mai exact copierea informatiilor din controlerul bun pe acesta. https://www.digikey.ro/en/products/detail/nuvoton-technology-corporation/N76E003AT20/8747842 Editat Octombrie 9 de alex26 Link spre comentariu
cimitavita Postat Octombrie 10 Partajează Postat Octombrie 10 (editat) E asemănător cu un 8051 dar mai degrabă aduce cu un 89S2051 care are în plus interfață I2C și convertor AD. Poate fi citit/scris paralel sau SPI exact ca 89S2051. Problema e la CONFIG0.1, bitul LOCK. Dacă ăsta e pus 0, uC nu poate fi programat iar la citire o să primești doar FFh. Bitul ăsta poate fi șters numai dacă ștergi complet microcontrolerul. Eu mă îndoiesc că ăia care au făcut sursa au uitat să-l pună pe 0 dar nu strică să încerci. Am găsit chestii unde microcontrolerele nu erau protejate la citire. O altă variantă ar fi să iei legătura cu cei care au făcut sursa și să încerci să cumperi de la ei un microcontroler gata programat dar o să fie foarte scump. Editat Octombrie 10 de cimitavita Link spre comentariu
alex26 Postat Octombrie 15 Autor Partajează Postat Octombrie 15 Revin cu o noua constatare. Deci am o sursa dubla reglabila de la 0-60v si 5A. Initial, canalul 1 functiona si afisa perfect iar cel din dreapta functiona si el bine doar ca nu afisa pe display Amperii si Watii. Am inversat microcontrolerele intre ele si astfel acum canalul 1 nu mai afisa A si W iar canalul 2 afisa. Am crezut ca totul e ok, fara a mai face altceva. Ieri cand am conectat o sarcina la canalul 2 am observat ca indica numai prostii atat la tensiune cat si la Amperi, deci tot nu merge ok . Chiar nu inteleg ce poate fi defect acolo. Link spre comentariu
modoran Postat Octombrie 15 Partajează Postat Octombrie 15 Cumperi alta sursa si pe asta o dai retur in China Link spre comentariu
sonic11 Postat Octombrie 15 Partajează Postat Octombrie 15 Fiind o sursa chinezeasca au lucrat cu minimum de piese, poate capta tot felul de mizerii pe pini adc sau pinii nu au pull up/download, pe partea de alimentare filtraj prost.....etc. Microcontrolerul preia informații false și în consecință afișează bălării. Verificati sa fie ok tensiunea de alimentare. Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Octombrie 15 Partajează Postat Octombrie 15 Acum 19 minute, modoran a spus: Cumperi alta sursa ... daca procesorul inca valid este protejat la citire si/sau daca nimeni de pe acest forum nu are programator pt asa ceva , atunci solutia din citat este super-pertinenta ... nu-ti bate capul cu trimiterea sursei retur , pt ca te va costa cit nu face ... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum