doru3160 Postat 7 ore în urmă Autor Partajează Postat 7 ore în urmă Din păcate la BM829 nu am accesorii (în afara de cablul de rețea), și nici nu am scos capacul ca să vad ce și cum, sau să pot posta poze. În afara de suruburi, e fixat prin presare, și nu am vrut să las urme pe carcasă. Distantele între pini la tastaturi sunt de 4mm și 6 mm între rânduri. As zice ca sunt claviaturile clasice, arhifolosite în mai toate aparatele vremii... radio-TV și nu numai. Link spre comentariu
IAndras Postat 5 ore în urmă Partajează Postat 5 ore în urmă Acum 1 oră, franzm a spus: Buna dimineata, La Tesla BM289 aveti si sonda redresoare pentru c.a.? Stiti cumva care este starea bateriei (acumulatorului) pentru partea de ohmmetru? (Varianta mai veche nu foloseste baterie ci tub stabilizator si divizor de tensiune.) Routerul TP-Link îl iau eu (daca mai gasesc câte ceva de umplutura, ca sa merite deranjul). Cât sunt distantele între pini la tastaturile cu automentinere? Multumesc. BM289 din poza este cu alimentare de la retea, nu cred sa fie cu baterie si o fi varianta mai veche din care era atat cu tub redresor cat si cu seleniu. Legat de sonda, din pacate inca n-am intalnit set complet de vanzare care sa aiba si sonda, era doar aparatul cu sau fara cablul de alimentare si atat. Link spre comentariu
doru3160 Postat 5 ore în urmă Autor Partajează Postat 5 ore în urmă L-am cautat pe radiomuseum. Nici vorba de sondă. Aveți ceva documentație din care sa aflam cum arată și ca a fost ca accesoriu la acest instrument? Acum 2 ore, franzm a spus: Buna dimineata, La Tesla BM289 aveti si sonda redresoare pentru c.a.? Pe spate nu are loc pt baterie, deci e varianta doar la rețea. Link spre comentariu
franzm Postat 4 ore în urmă Partajează Postat 4 ore în urmă În ambele variante de schema de pe radiomuseum este inclusa si schema sondei redresoare (cu EAA91/6B32). Se conecteaza la conectorul negru cu trei pini. Schema de pe elektrotanya arata doar varianta cu baterie (bateria este doar pentru functia de ohmmetru). Di câte stiu, bateria nu este accesibila din exterior. Pe radiomuseum sunt date ambele variante, cea cu tub stabilizator foloseste 12TA31 / GR80F. Am un model Heathkit fabricat în statele unite si acesta foloseste o banala baterie R14 iar redresorul cu dubla dioda este intern. Îl iau asa cum este si discutam detaliile pe privat. Link spre comentariu
doru3160 Postat 4 ore în urmă Autor Partajează Postat 4 ore în urmă E posibil să aibă baterie în interior, accesibilă numai prin demontarea capacului. Link spre comentariu
IAndras Postat 4 ore în urmă Partajează Postat 4 ore în urmă Acum 8 minute, franzm a spus: În ambele variante de schema de pe radiomuseum este inclusa si schema sondei redresoare (cu EAA91/6B32). Se conecteaza la conectorul negru cu trei pini. Schema de pe elektrotanya arata doar varianta cu baterie (bateria este doar pentru functia de ohmmetru). Di câte stiu, bateria nu este accesibila din exterior. Pe radiomuseum sunt date ambele variante, cea cu tub stabilizator foloseste 12TA31 / GR80F. Am un model Heathkit fabricat în statele unite si acesta foloseste o banala baterie R14 iar redresorul cu dubla dioda este intern. Îl iau asa cum este si discutam detaliile pe privat. Postati va rog schema cu tubul stabilizator - oare era intr-o varianta si mai veche ? Nici in varianta cu seleniu si nici in varianta cu tub redresor n-am vazut tub stabilizator, am ambele variante, tubul redresor este EZ-80. Link spre comentariu
franzm Postat 4 ore în urmă Partajează Postat 4 ore în urmă https://www.radiomuseum.org/r/tesla_voltohmmeter_bm289bm_28.html Link spre comentariu
doru3160 Postat 3 ore în urmă Autor Partajează Postat 3 ore în urmă Acolo am căutat și eu sonda. Cred că nu am știut să sap mai adânc, pt că nu am găsit. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat 3 ore în urmă Partajează Postat 3 ore în urmă Avea sonda cu 1 buc EAA91, am avut unu din ala pe mina. Link spre comentariu
doru3160 Postat 3 ore în urmă Autor Partajează Postat 3 ore în urmă Eu nu zic că nu ar fi avut... voiam să o văd doar. La mine îl știu fără sondă dintotdeauna, și eram curios cum arată. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat 3 ore în urmă Partajează Postat 3 ore în urmă (editat) Era un cilindru de Al cu un virf de masura si un crocodil de masa. Ala care l-am avut pe mina era ca aspect diferit de asta, avea fata alba si spatele albastrui lovitura de ciocan. La radioclub il aveau se fix EAA91 a fost puscata, de`, pe acolo se mai foloseau si kW-tii... Am gasit ceva da parca sonda era diferita decit aia din foto http://www.radiohistoria.sk/Oldradio/main.nsf/wdownload?OpenForm&docid=STO-32004844 Aia era sonda, se vede si surubul de prins crocodilul de masa: https://bb-elmix.tumblr.com/image/186663292492 Editat 3 ore în urmă de Ion_Bumbu Link spre comentariu
IAndras Postat 3 ore în urmă Partajează Postat 3 ore în urmă Acum 57 minute, franzm a spus: https://www.radiomuseum.org/r/tesla_voltohmmeter_bm289bm_28.html Doar ECC82 si EZ80 sunt mentionate in descriere fara tub stabilizator, eu pana acum n-am reusit sa descarc niciodata de pe Radiomuseum schema vreunui aparat. Link spre comentariu
franzm Postat 2 ore în urmă Partajează Postat 2 ore în urmă La ambele scheme, în stânga jos, într-un dreptunghi desenat cu linie întrerupta, se gaseste schema sondei redresoare. În stânga sus, tot într-un dreptunghi, se gaseste schema sondei de înalta tensiune de 15 kV (un simplu divizor de tensiune). De regula, acestea doua se pierd primele. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat 2 ore în urmă Partajează Postat 2 ore în urmă Aveti si schema inclusiv sonda Rf in stinga jos. http://www.regiradio.nhely.hu/roman/rovegyes/tesla.html Link spre comentariu
doru3160 Postat 2 ore în urmă Autor Partajează Postat 2 ore în urmă Ca tot ne-am pus pe povesti despre BM289, am cautat si am gasit poza aparatului, acelasi aparat despre care discutam, in interior, cand l-am postat pe proradio antic, in 2009. Era pe un HDD de backup, de asta am dat mai greu de ea. E varianta cu tub stabilizator si redresor cu seleniu. Sonda tot nu e. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum