Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Audio, măsură și diverse

Postări Recomandate

Din păcate la BM829 nu am accesorii (în afara de cablul de rețea), și nici nu am scos capacul ca să vad ce și cum, sau să pot posta poze. În afara de suruburi, e fixat prin presare, și nu am vrut să las urme pe carcasă. 

Distantele între pini la tastaturi sunt de 4mm și 6 mm între rânduri. As zice ca sunt claviaturile clasice, arhifolosite în mai toate aparatele vremii... radio-TV și nu numai. 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 62
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Acum 1 oră, franzm a spus:

Buna dimineata,

La Tesla BM289 aveti si sonda redresoare pentru c.a.? Stiti cumva care este starea bateriei (acumulatorului) pentru partea de ohmmetru? (Varianta mai veche nu foloseste baterie ci tub stabilizator si divizor de tensiune.)

Routerul TP-Link îl iau eu (daca mai gasesc câte ceva de umplutura, ca sa merite deranjul).

Cât sunt distantele între pini la tastaturile cu automentinere?

Multumesc.

BM289 din poza este cu alimentare de la retea, nu cred sa fie cu baterie si  o fi varianta mai veche din care era atat cu tub redresor cat si cu seleniu. Legat de sonda, din pacate inca n-am intalnit set complet de vanzare care sa aiba si sonda, era doar aparatul cu sau fara cablul de alimentare si atat.

Link spre comentariu

L-am cautat pe radiomuseum. Nici vorba de sondă. Aveți ceva documentație din care sa aflam cum arată și ca a fost ca accesoriu la acest instrument? 

Acum 2 ore, franzm a spus:

Buna dimineata,

La Tesla BM289 aveti si sonda redresoare pentru c.a.? 

Pe spate nu are loc pt baterie, deci e varianta doar la rețea. 

IMG_20241101_092610_edit_61517509233041.

Link spre comentariu

În ambele variante de schema de pe radiomuseum este inclusa si schema sondei redresoare (cu EAA91/6B32). Se conecteaza la conectorul negru cu trei pini.

Schema de pe elektrotanya arata doar varianta cu baterie (bateria este doar pentru functia de ohmmetru). Di câte stiu, bateria nu este accesibila din exterior.

Pe radiomuseum sunt date ambele variante, cea cu tub stabilizator foloseste 12TA31 / GR80F.

Am un model Heathkit fabricat în statele unite si acesta foloseste o banala baterie R14 iar redresorul cu dubla dioda este intern.

Îl iau asa cum este si discutam detaliile pe privat.

Link spre comentariu
Acum 8 minute, franzm a spus:

În ambele variante de schema de pe radiomuseum este inclusa si schema sondei redresoare (cu EAA91/6B32). Se conecteaza la conectorul negru cu trei pini.

Schema de pe elektrotanya arata doar varianta cu baterie (bateria este doar pentru functia de ohmmetru). Di câte stiu, bateria nu este accesibila din exterior.

Pe radiomuseum sunt date ambele variante, cea cu tub stabilizator foloseste 12TA31 / GR80F.

Am un model Heathkit fabricat în statele unite si acesta foloseste o banala baterie R14 iar redresorul cu dubla dioda este intern.

Îl iau asa cum este si discutam detaliile pe privat.

Postati va rog schema cu tubul stabilizator  - oare era intr-o varianta si mai veche ? Nici in varianta cu seleniu si nici in varianta cu tub redresor n-am vazut tub stabilizator, am ambele variante, tubul redresor este EZ-80.

Link spre comentariu

Era un cilindru de Al cu un virf de masura si un crocodil de masa.

Ala care l-am avut pe mina era ca aspect diferit de asta, avea fata alba si spatele albastrui lovitura de ciocan.

La radioclub il aveau se fix EAA91 a fost puscata, de`, pe acolo se mai foloseau si kW-tii...

Am gasit ceva da parca sonda era diferita decit aia din foto

http://www.radiohistoria.sk/Oldradio/main.nsf/wdownload?OpenForm&docid=STO-32004844

Aia era sonda, se vede si surubul de prins crocodilul de masa:

https://bb-elmix.tumblr.com/image/186663292492

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

La ambele scheme, în stânga jos, într-un dreptunghi desenat cu linie întrerupta, se gaseste schema sondei redresoare.

În stânga sus, tot într-un dreptunghi, se gaseste schema sondei de înalta tensiune de 15 kV (un simplu divizor de tensiune). De regula, acestea doua se pierd primele.

Link spre comentariu

Ca tot ne-am pus pe povesti despre BM289, am cautat  si am gasit poza aparatului, acelasi aparat despre care discutam, in interior, cand l-am postat pe proradio antic, in 2009. Era pe un HDD de backup, de asta am dat mai greu de ea. E varianta cu tub stabilizator si redresor cu seleniu. Sonda tot nu e.

DSC01329-1-a.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări