Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Indrumare reparatie RR Maestro Stereo S702TS

Postări Recomandate

Buna, recent am intrat in posesia acestui radio receptor (Maestro Stereo S702TS). Partea de RF era complet nefunctionala, am masurat tensiunea de alimentare a placii RF ceea ce din perspectiva mea o banuiam ca principala problema si am constantat ca traf-ul era in scurt pe masa din cauza lipiturilor langa B30C150. traf-ul este ok, am dat dezlipit firele si pe 502 am 15V iar pe 504 am 20V Dupa ce am rezolvat acest scurt la traf si unele lipituri reci deja a dat semne de viata si am reusit sa captez frecvente, capteaza bine pe UM,49m,S1,S2 si se aude destul de tare si clar in boxe. UL nu stiu daca are vreo problema insa nu am receptionat nici-un post si nu stiu daca-i o problema de la radioreceptor sau daca nu exista posturi pe UL in zona, insa se aude acel fasait de frecventa pe UL ceea ce este un semn bun. Radio-ul nu a avut pe el decodor-ul stereo si nu stiu de unde as putea face rost de unul, vazand ca nu are am refacut circuitul A5 si A8 si am pus condensator-ul C347. Am facut asta deoarece in schema electronica se specifica urmatorul lucru: "La montarea decodorului stereo si a pieselor anexa se scot cond. C347 si conexiunea A5 si A8"

Problema cu care ma confrunt eu e ca nu-i functioneaza deloc US, cand comut nu se aude nimic decat amplificatorul, ceva pare ca nu se alimenteaza? Nu am reusit sa-i dau de cap si am deschis acest topic in speranta ca gasesc pe cineva sa ma indrume ce sa fac, ce sa verific si sa masor, eu fiind doar un amator sperand sa-l repar. Stiu ca US sunt intre 65-73MHZ si nu o sa mai receptionez nimic, insa vreau decat sa aud acel fasait de frecventa. Am o banuiala ca poate ar fi fost tras in frecventa??? Nu stiu ce s-a reglat acolo de asta va intreb pe voi. Am atasat o poza cu bobinele la care s-au umblat inaintea mea!!!

O alta problema ce are este ca R501 se incalzeste putin, nu se incalzeste tare dar nu stiu daca este ok sau nu, vazand acest lucru am masurat iar tensiunile dupa ce am pus firele de la traf la asamblul RF langa B30C150 si la punctul de legatura 504 am 16.7V iar la 502 pe alternativ am 9.2V ceea ce mi se pare foarte putin. Oare sa fie C501 problema de imi scade asa voltajul?

O alta chestie ce am constatat e ca am lipsa C307 iar C322 C323 C343 au fost rupti, oare de ce?

Am atasat si schema electronica a radioreceptorului postata de domul Constantin, multumesc!
Manualul de reparatii si scheme aici: https://app.mediafire.com/ykqcnxm2q8rth

Sper sa reusesc cu ajutorul vostu sa-l fac functional in totalitate. Pe viitor vreau neaparat sa-i schimb condensatorii cei care sunt pericol. As face eu asta insa daca schimb condensatorii daca nu ma insel o sa fie nevoie de reglaje extra, asa este? Daca da, am nevoie de cineva din judetul Arad care ar putea sa ma ajute cu schimbarea electroliticilor deoarece nu vreau sa ma bag la reglaje din cauza experientei pe care o am...

imresizer-1728206057172.jpg

RR Maestro P21950 - schema.pdf

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Daca schimbi doar electrolitici, nu prea strici reglaje. Am si eu un Bucur, al unui coleg de forum, problema sunt condensatorii ceramici. Merg pana pica. Aleator. Am renuntat la ideea de al restaura, nu am suficienta rabdare. Cel mai simplu ar fi sa gasesc un cablaj gol si sa-l reconstruiesc.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, yo9hrb a spus:

Daca schimbi doar electrolitici, nu prea strici reglaje. Am si eu un Bucur, al unui coleg de forum, problema sunt condensatorii ceramici. Merg pana pica. Aleator. Am renuntat la ideea de al restaura, nu am suficienta rabdare. Cel mai simplu ar fi sa gasesc un cablaj gol si sa-l reconstruiesc.

Am eu cablaj de radio gol

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări