Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

redresor auto

Postări Recomandate

Am primit de la un amic un redresor auto fabricat de Radiotehnica Constanta. Este defect, ruginit, dar amicul vrea sa il repar, deoarece are valoare sentimentala. Trafo este bun, EFR135 bune, restul lipseste cu desavarsire. Pe eticheta lui abia am deslusit ca functioneaza la 220V si ca ar da 6Vcc cu toate ca trafo da 15,8Vca (nu-i rebobinat).

Daca are cineva ceva informatii sau schema lui, va rog, trmitetimi-le si mie.

Va multumesc

Editat de vera
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

OK , m-am lamurit:

Firma RADIOTEHNICA SOCIETATE COOPERATIVA MESTESUGAREASCA din CONSTANTA, CUI 1892412, a fost înființată la data de 09-11-1992 și are ca obiect principal de activitate codul CAEN 9521 - Repararea aparatelor electrocasnice, de uz casnic.

Chiar acum, vasile barsan a spus:

OK , m-am lamurit:

Firma RADIOTEHNICA SOCIETATE COOPERATIVA MESTESUGAREASCA din CONSTANTA, CUI 1892412, a fost înființată la data de 09-11-1992 și are ca obiect principal de activitate codul CAEN 9521 - Repararea aparatelor electrocasnice, de uz casnic.

poate va ajuta ei..

Link spre comentariu

Pentru a fi folosit pentru acumulator de 12v se pot face următoarele adăugiri. După redresare o rezistență de 1 ohm din nichelină de 1mm pe care se atașează paralel un bec de 3,5-6 volți 200mA. Sau probați diferite valori ale rezistenței pentru a trece un curent spre acumulator de 5-6 A. Eu v-am arătat ce se poate. Prin încercări ajungeți la rezultaul ce-l doriți. 

Editat de Nostalgic
Link spre comentariu

E definiția simplificării aduse la extrem.Pentru vremurile de atunci era suficient.Doar pentru a ,,resuscita,, un acumulator descărcat accidental, merge și azi.

Dar acum se găsesc dispozitive moderne cu sursă smps  (mici și ușoare) și curbă de încărcare ,,ca la carte,, plus decuplare automată la un preț echivalent cu patru pachete de țigări....

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Problema rezolvata. Am inseriat cu puntea o rezistenta de 1 ohm. Becul existent indica functionarea redresorului. Pt finalizare incarcare am montat un LED plus DZ si rezistenta limitare, care se aprinde la 14,4V.

Multumesc

Se poate inchide.

Editat de vera
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări