vera Postat Octombrie 2 Partajează Postat Octombrie 2 (editat) Am primit de la un amic un redresor auto fabricat de Radiotehnica Constanta. Este defect, ruginit, dar amicul vrea sa il repar, deoarece are valoare sentimentala. Trafo este bun, EFR135 bune, restul lipseste cu desavarsire. Pe eticheta lui abia am deslusit ca functioneaza la 220V si ca ar da 6Vcc cu toate ca trafo da 15,8Vca (nu-i rebobinat). Daca are cineva ceva informatii sau schema lui, va rog, trmitetimi-le si mie. Va multumesc Editat Octombrie 2 de vera Link spre comentariu
vasile barsan Postat Octombrie 3 Partajează Postat Octombrie 3 Poate niste poze ar ajuta .. Radiotehnica Constanta o fi cam ca Radioprogres Bucuresti ?.. Link spre comentariu
vasile barsan Postat Octombrie 3 Partajează Postat Octombrie 3 OK , m-am lamurit: Firma RADIOTEHNICA SOCIETATE COOPERATIVA MESTESUGAREASCA din CONSTANTA, CUI 1892412, a fost înființată la data de 09-11-1992 și are ca obiect principal de activitate codul CAEN 9521 - Repararea aparatelor electrocasnice, de uz casnic. Chiar acum, vasile barsan a spus: OK , m-am lamurit: Firma RADIOTEHNICA SOCIETATE COOPERATIVA MESTESUGAREASCA din CONSTANTA, CUI 1892412, a fost înființată la data de 09-11-1992 și are ca obiect principal de activitate codul CAEN 9521 - Repararea aparatelor electrocasnice, de uz casnic. poate va ajuta ei.. Link spre comentariu
Nostalgic Postat Octombrie 3 Partajează Postat Octombrie 3 (editat) Pentru a fi folosit pentru acumulator de 12v se pot face următoarele adăugiri. După redresare o rezistență de 1 ohm din nichelină de 1mm pe care se atașează paralel un bec de 3,5-6 volți 200mA. Sau probați diferite valori ale rezistenței pentru a trece un curent spre acumulator de 5-6 A. Eu v-am arătat ce se poate. Prin încercări ajungeți la rezultaul ce-l doriți. Editat Octombrie 3 de Nostalgic Link spre comentariu
asterix196803 Postat Octombrie 3 Partajează Postat Octombrie 3 (editat) Cred ca am unul asemanator.....prin cutii .... Editat Octombrie 3 de asterix196803 Link spre comentariu
vera Postat Octombrie 3 Autor Partajează Postat Octombrie 3 @asterix196803, acesta este, cu mici modificari. Acum inteleg de ce scrie ca incarca acumulatori 6 si 12V. Te rog sa masori rezistenta din nichelina. Multumesc Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 4 Partajează Postat Octombrie 4 Daca ala e redresor auto, atunci probabil ar trebui redefinit termenul Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 4 Partajează Postat Octombrie 4 E definiția simplificării aduse la extrem.Pentru vremurile de atunci era suficient.Doar pentru a ,,resuscita,, un acumulator descărcat accidental, merge și azi. Dar acum se găsesc dispozitive moderne cu sursă smps (mici și ușoare) și curbă de încărcare ,,ca la carte,, plus decuplare automată la un preț echivalent cu patru pachete de țigări.... Link spre comentariu
vera Postat Octombrie 4 Autor Partajează Postat Octombrie 4 @Marian ai perfecta dreptate, pe el scrie redresor incarcat acumulatori (ce tip, capacitate ???). @validae am mentionat ca are doar valoare sentimentala. Va multumesc Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 4 Partajează Postat Octombrie 4 @vera Era o constatare la modul general, nu destinată exclusiv dumneavoastră.Categoric, aceste redresoare au mai mult o valoare istorică și sentimentală... Link spre comentariu
vera Postat Octombrie 20 Autor Partajează Postat Octombrie 20 (editat) Problema rezolvata. Am inseriat cu puntea o rezistenta de 1 ohm. Becul existent indica functionarea redresorului. Pt finalizare incarcare am montat un LED plus DZ si rezistenta limitare, care se aprinde la 14,4V. Multumesc Se poate inchide. Editat Octombrie 20 de vera Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum