sorinas Postat Septembrie 26 Partajează Postat Septembrie 26 Solicit sfatul " batranilor " in domeniul tuburilor daca ma pot lamuri ce transformatoare de iesire sunt recomandate pentru un SE cu 6P3S-E ca putere si rezistenta. Am vazut nenumarate scheme in care trafurile de iesire erau ba de 4K ba de 3,5k sau chiar de 5K . Impedanta de iesire nu prea conteaza daca e pe 4 sau 8 ohmi sau amandoua. Multumesc. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Septembrie 26 Partajează Postat Septembrie 26 (editat) 3k5 - 4K sau 5K, alegi in funcție de regimul în care vrei să lucreze tubul și tensiunea anodică. Trebuie întâi să stabilești ce dorești, vrei distorsiuni binișor sub 1% sau vrei putere ceva mai mare și accepti 5% distorsiuni? Mai bine spune facă preferi o schemă anume. Editat Septembrie 26 de Ovidanie Link spre comentariu
sorinas Postat Octombrie 1 Autor Partajează Postat Octombrie 1 Ma gandeam la schema asta.Nu stiu daca cineva a probat-o sau daca este in regula ,dar as dori sa stiu daca pot sa-i montez un transformator de iesire de 3,5k sau de 5 k .De 4k nu prea gasesc. Multumesc. Link spre comentariu
sonic11 Postat Octombrie 1 Partajează Postat Octombrie 1 Depinde de ce regim de lucru vrei sa aiva lampa, în schema ta disipatia ar fi în jur de 19w iar curentul cam 70ma. Tensiunea de alimentare este peste cea recomandata în catalog iar pentru a nu depășit disipatia impedanta trafo ar trebui sa fie mai mare. Astea asa groso-modo, sunt mult mai multe lucruri de care trebuie ținută seamă. Link spre comentariu
sorinas Postat Octombrie 2 Autor Partajează Postat Octombrie 2 La 01.10.2024 la 17:14, sonic11 a spus: Depinde de ce regim de lucru vrei sa aiva lampa, în schema ta disipatia ar fi în jur de 19w iar curentul cam 70ma. Tensiunea de alimentare este peste cea recomandata în catalog iar pentru a nu depășit disipatia impedanta trafo ar trebui sa fie mai mare. Astea asa groso-modo, sunt mult mai multe lucruri de care trebuie ținută seamă. Multumesc . Inseamna ca daca folosesc un traf cu impedanta de 5 K este OK. Link spre comentariu
sonic11 Postat Octombrie 4 Partajează Postat Octombrie 4 Cerificati foaia de catalog și graficele de acolo, apoi fixați un punct de funcionare și după aceia vedeți ce ra optim va trebuie. Montajul va functiona și cu alt ra (4...5k) dar performantele vor fi diferite de la caz la caz. Link spre comentariu
Усилитель Postat Octombrie 4 Partajează Postat Octombrie 4 La 01.10.2024 la 16:41, sorinas a spus: as dori sa stiu daca pot sa-i montez un transformator de iesire de 3,5k sau de 5 k .De 4k nu prea gasesc. Transformatrul are si un raport de transformare....prin aceasta reflecta impedanta de iesire....deci la cel de 3.5Kdaca are raportul pt o impedanta difuzor de 4 ohmi,daca pui 6 ohmi deja urca si impedanta in primar...tot asa cu cel de 5K pui in loc de 8 ohmi 6 si scade... eu as folosi cel de 3.5k...mai ales ca ai " numai " 280V anodica....plus as pune in catod R=10 ohmi 5W si face negativare cu tensiune reglabila.... Link spre comentariu
sorinas Postat Octombrie 5 Autor Partajează Postat Octombrie 5 Multumesc pentru raspuns. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum