Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Instalație iluminare curte lungă

Postări Recomandate

Vă salut!

Trebuie să realizez iluminarea unei curți lungi, de 75 m. Curtea descrie un dreptunghi cu laturile de 75 m și 14 m.

Mă gândesc să pun pe latura lungă 4 sau 5 proiectoare led de 100 de w.

Cerința este însă una mai specială și anume: Toate proiectoarele trebuie să aibă senzori de mișcare și de asemenea să poată fi aprinse toate independent de voința senzorilor, în cazul în care este necesar să stea aprinse câteva ore, fără să se tot aprindă și să se stingă. Ulterior, să se poată integra și o automatizare. 

M-am gândit la o schemă pe care o atașez mai jos, cu întrerupătoare cap scară, folosind cablu cu 5 conductori dacă nu mai leg împământarea la carcasa metalică a proiectoarelor sau cu 6 dacă o voi folosi. 

Am observat că mai nou, probabil pentru eficiență energetică, proiectoarele cu senzor integrat nu au releu, senzorul fiind foarte mic. Asta îngreunează foarte tare proiectul meu. 

A deschis cineva un senzor din acesta mic, știți ce semnale folosește, aveți un pinout? O eventuală cercetare personală ar presupune niște costuri suplimentare, pe care încerc să le evit...

În cazul în care voi folosi proiector fără senzor integrat, ați putea să îmi recomandați un senzor rezistent la ploaie?

Aveți o recomandare de proiectoare led fiabile, din experiența dvs.?

PS: Știu că în schema mea detecția oricărui senzor va aprinde toate proiectoarele...

Instalație iluminare curte.jpg

Editat de Marius84
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 0
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări