Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Controllere scari Smart

Postări Recomandate

Salutare, daca am un contorller de scari luat din china fara functie de lumina de veghe. Adica vreau ca banda led de pe prima si ultima treapta sa reduca intensitatea la 10-20% dupa ce toate treptele s au stins (controllerul fiind pe standby) iar cand controllerul intra in lucru prima si ultima treapta sa isi preia functia de dimmer cu o au celelalte fara sa se observe acest lucru.
ce metode pot folosi (reprogramarea scarilor folosind alt microcontroller compatibil arduino sau pot folosi mosfeti?)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

1 oră în urmă, Johnny Bravo a spus:

E greu de dat sfaturi cand lipsesc informatiile. Cum sunt alimentate benzile? Ai canale diferite pentru fiecare treapta? Le poti regla separat cand nu sunt in stand-by? Un desen care arata componentele principale?

Fiecare treapta poate fi controlata individual, urmeaza sa le si lipesc sub trepte, tot ceea ce vreau sa fac posibila lasarea a cel putin 10% brightness pentru prima si ultima treapta, controllerul neavand functia aceasta de” lumina de veghe”

Link spre comentariu

Presupunand ca benzile sunt alimentate la tensiune constanta si intensitatea e reglata prin PWM, poti sa-ti faci o sursa alternativa la aceeasi tensiune si nivelul de intensitate dorit (10-20%) tot prin PWM, iar prima si ultima treapta le alimentezi in paralel, cu cate o dioda in serie, de la controller si sursa ta alternativa.

Link spre comentariu
Acum 21 ore, Johnny Bravo a spus:

Presupunand ca benzile sunt alimentate la tensiune constanta si intensitatea e reglata prin PWM, poti sa-ti faci o sursa alternativa la aceeasi tensiune si nivelul de intensitate dorit (10-20%) tot prin PWM, iar prima si ultima treapta le alimentezi in paralel, cu cate o dioda in serie, de la controller si sursa ta alternativa.

Imi puteti spune va rog daca am ales corect componentele necesare pentru a face circuitul, diode am acasa de 1A.
image.thumb.png.b9524156912fa34a3e502ffa561f20e4.png

Editat de LucaGRG
Link spre comentariu

Nu pot confirma nimic cu certitudine atata timp cat informatiile despre componentele sistemului sunt insuficiente.

Care e tensiunea de alimentare?

Cat curent consuma o treapta?

Iesirile multiple au anod sau catod comun?

care sunt caracteristicile tehnice ale componentelor din lista de mai sus?

etc

Link spre comentariu
La 23.09.2024 la 19:39, Johnny Bravo a spus:

Nu pot confirma nimic cu certitudine atata timp cat informatiile despre componentele sistemului sunt insuficiente.

Care e tensiunea de alimentare?

Cat curent consuma o treapta?

Iesirile multiple au anod sau catod comun?

care sunt caracteristicile tehnice ale componentelor din lista de mai sus?

etc

„Benzile sunt alimentate la 12V DC, controllerul are anod comun, iar fiecare treaptă consumă 10W. Dacă achiziționez o sursă mică de 12V și o trec printr-un dimmer pentru cele două trepte, acestea vor rămâne active după ce celelalte trepte se sting. Cum pot face ca funcția de dimmer să fie preluată automat de controller imediat ce senzorii detectează semnalul de activare?”

Link spre comentariu

Acum vorbesti de senzori si semnale de activare. Despre ce senzori e vorba, ca pana acum n-ai mentionat nimic de ei? Cine sau ce da semnalul de activare si ce e semnalul ala mai exact?

Uite aici doua idei de principiu pentru posibile implementari cu si fara "semnal".

image.thumb.png.510b0a39133e3c5d56930993669bc33c.png

image.thumb.png.43f57173ae15a78c4bdcf7f3a57f6c8a.png

La varianta fara "semnal" nivelul rezultat al intensitatii luminoase poate fi influentat de suprapunerea sau nu a PWM-urilor intre controller si dimmer.

image.thumb.png.d15c7a84cb6ab22326231c746aff2ca7.png

Link spre comentariu

@LucaGRG in primul rand depinde de cunostintele si capabilitatea ta.

Mie imi pare ca doresti o solutie mura-n-gura de genul pune o rezistenta intre conectorul 10 si 12.

Nu cred ca vei gasi pe cineva sa-ti ofere asa-ceva.

In rest ar trebui sa ai capabilitate si dotare ca sa testezi ce face sistemul respectiv in mod real - adica sa pui un osciloscop pe caile analizate si sa obtii grafice similare cu ultima poza de mai sus / apoi sa fii in stare sa interpretezi totul / apoi sa fii in stare sa vii cu o solutie de principiu / apoi sa o realizezi practic / apoi sa o optimizezi.

Fara sa faci toti pasii de mai sus nu vei reusi si ma indoiesc ca ai ce trebuie ca sa incepi procesul ( capabilitate... legata de cunostinte si dotare).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări