Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reparare display Lg 4k

bobo123

Postări Recomandate

Buna.

Lg 43UM7050PLF cu display HC430DGG-SLTL5-A111 , sasiu LJ9.

Tv _ ul a venit cu lipsa imagine.

Am deconectat panglica rosie si este tot negru, cand deconectez panglica alba o jumatate de tv vede perfect iar cealalta este alba curat.in acest caz apar si 28v pe cond din colt( vgh cred).

Cand nu am imagine am 0v pe cond si 400 ohm fata de masa.

Logica mea imi spune ca trebuie sa izolez trasee pe panglica alba( cu ea scoasa am imagine ok pe jumatate de ecran).

Am izolat cate 10 sau 15 trasee, am incercat din ambele capete pe rand, am tatonat de am obosit.

Nu mai am idei.

Mentionez ca am rezolvat lg uri prin aceasta metoda dar asta ma munceste de cateva ore.

Unele le am nimerit din prima.

Rog o idee, in toate tutorialele urmarite toti se leaga de panglica rosie, nu stiu ce sa mai zic.

Daca nu vreti sa postati la vedere ma puteti ajuta pe privat.

Multumesc si astept pareri.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bobo123

6

• iuliantv

3

• zvasile

1

• mercenarx

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Asa este cand esti capos si esti sigur ca se rezolva cu izolarea de trasee.

Ieri cand lucram la el l sm sunat pe Costica si mi a zis sa verific conzii pe partea defecta, acelasi raspuns aici si de la dl Zvasile.

Azi am scos rama de la display si am gasit C2605 cu rez 8 ohmi.

Anulat si totul perfect.

Multumesc colegilor pt indicatii.

Screenshot_20240920-114554_Gallery.jpg

20240920_115214.jpg

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Acum 26 minute, bobo123 a spus:

Tradu.

nu e nevoie,e tot ceea ce a spus colegul mai sus,nu te apuci de postat pe forum pana nu depui minimul necesar de efort ,in cazul dv ,repararea unui display,se incepe cu verificarea unor eventuale componente defecte pe display ,condesatori in cazul de fata

am intalnit si eu c.uri in scurt in multe cazuri,1 din zece defecte de display

chiar si lg de 43" 2 bucati recente in ultimile 6 luni

ce vreau sa spun? ca am pretenti ca unii ce sant pe acest forum si se vede ca fac reparatii sa nu se ,,inpotmolesca,, in nimicuri de genul condesatori in scurt

de apreciat in cazul dv ,ca a.ti recunoscut ca fost o greseala si nu v.ati orientat direct asupra defectului cu toate ca vi sa recomandat asta

dar am intalnit si noi veniti si nu numai,dupa ce se impotmolesc in nimicuri si rezolva problema cu sfaturi gasite pe forum,se dau meseriasi si vezi doamne defectul era in alta parte

Link spre comentariu

Nu ma dau expert desi am reparat cateva sute de tv uri, laptopuri si telefoane si alte echipamente.

Lucrez zilnic cu statie aer cald si microscop, letcon cu varf T1 etc.

La laptopuri intalnesc des conzi in scurt.

M a deranjat ca ati zis ca agit forumul si ca nu depun minimul de efort.

Nu deschis topic pt orice nimic , nu cred ca este un defect banal.am reparat multe ecrane 4k prin izolare trasee.

Am evitat sa scot rama la display pt ca era lipita in cateva locuri cu superglue( posibil o interventie anterioara la leduri).speram sa se rezolve prin izolare trasee.

Nu mai zic ca am peste 4 mii de postari pe forumul asta si cont din 2007.

Am cerut de multe ori ajutor aici dar am si ajutat destui colegi.

Editat de bobo123
Link spre comentariu

ce berbec a umblat de a pus superglue?

tocmai de aceea ca aveti ceva postari ,ma asteptam la mai mult ,,efort,,din partea dv nu ma dau nici eu expert,chiar nu sant nici mediu cand e vorba de displayuri ,

dar unele defecte i.mi par banale pentru a mai fi postate si sa fie culese de ,,noii veniti in electronica,, 

ce s.au obisnuit repede pe google ,forumuri,youtube soft usb,banda scotch si auzi ca se mai dau si experti ,ba unii mai au si service.uri ,

e unul si aici pe forum din b.m ,ce are service si.l stie lumea de ,,meserias,, chiar si pe forum,si cand am vorbit cu el,el ii intreba pe baietii din atelier,ce a facut si cum,credea ca nu.l aud,el era un simplu ,,patron,, cu angajati in domeniu,care nici aia nu erau cine stie ce,dar se dadea mare la telefon,dar si pe acest forum

Editat de iuliantv
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări