lucianbl Postat Februarie 18, 2008 Partajează Postat Februarie 18, 2008 Ideea este interesanta si vad ca nu este greu de facut adaptorul problema este ca eu nu am la defrisat nici un 286 dar as avea un 486 si un pentium1... daca as avea vreo sansa sa gasesc niste oscilatoare cu caracteristici asemanatoare si cam care ar fi alea? Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Februarie 18, 2008 Partajează Postat Februarie 18, 2008 Cauta pe placile de retea, acolo mai ai sanse sa gasesti oscilatoare.Si pe unele motherboard de 486 se mai afla oscilatoare.Sunt de 2 tipuri, cele in tabla care sunt usor de identificat si cele in plastic care seamana cu circuitele integrate. Link spre comentariu
feri.visky Postat Februarie 19, 2008 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2008 Gasiti in piata de vechituri fara probleme, placi vechi de calculator sau automate programabile care au oscilatoare. Sunt bune cele care au frecventele cuprinse intre cateva sute de kHz si cateva zeci de MHz. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Ianuarie 6, 2009 Partajează Postat Ianuarie 6, 2009 Am gasit ceva asemanator. http://www.instructables.com/id/Make-a-simple-AM-transmitter/ Nu am incercat pentru ca singurul cristal asemanator , are4 pini, dar scrie pe el 12 si 15 Mhz si nu are punct negru . Link spre comentariu
feri.visky Postat Ianuarie 9, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 9, 2009 Este simplu de identificat pinul 1 el fiind cel din dreptul coltului capsulei care este tesit sau rotunjit... 12MHz este cam sus in scurte, <30 m.Ar trebuie sa folosesti cuarturi cu frecvente mai mici de 10 MHz. Cel din poza de 1MHz este perfect...Schema prezentata este foarte simpla dar si periculoasa... plus ca sursa audio trebuie sa furnizeze macar 3 volt.Adaptarea printr-un trafo de iesire sau defazor de la orice aparat tranzistorizat... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum