Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum pot adapta alimentator EMERSON DELTAV KJ1501X1-BA2 SYSTEM POWER SUPPLY (AC/DC) KJ1501X1-BA2 VE50

Gica1970

Postări Recomandate

Buna ziua.

Am mai multe alimentatoare EMERSON DELTAV KJ1501X1-BA2 SYSTEM POWER SUPPLY (AC/DC) KJ1501X1-BA2 VE50 care scot aceleasi tensiuni ca o sursa ATX normala.

Problema este ca sunt foarte scumpe (400 usd ! pe ebai), se incing foarte tare (probabil putere foarte mica 25-30W) si se strica repede. Daca ma poate ajuta cineva sa-mi spuna unde pot sa lipesc iesirile de la o sursa ATX banala (ex. segotep - 80-90 lei) pe placa placii emerson astfel incat sa scot aceleasi tensiuni prin conectorul placii emerson si sa folosesc cat mai mult din electronica placii emerson.

Pana acum am folosit de la sursele defecte numai conectorul de la iesire (EUROCARD TYPE 1/2C de la sursa emerson defecta), dar as dori sa folosesc si cat mai mult din electronica sursei deoarece am observat ca la pierderea si revenirea alimentarii trebuie sa redownloadez controllerele care sunt alimentate din sursele ATX modificate. Probabil ca sursa emerson are condensatori mai buni pe partea de curent continuu.

Cu sursele originale controllerele emerson pastrau configuratia. Controlerele sunt emerson KJ2002X1-CA1, M5+ si KJ2003X1-BA2 MD.

DIN 41612 4.png

DIN 41612 5.png

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Gica1970

3

• validae

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Cam cât timp au funcționat acele surse înainte de o defectare ? Funcționează zi lumină sau în mod continuu ?

S-a încercat vreodată repararea lor ? Bănuiesc că aveți o mică firmă/făbricuță unde ele alimentează ceva sisteme automatizate. Diferența dintre ele și o sursă de PC,(pe lângă alte lucruri), este că pot suporta o scădere drastică (până la jumătate) a tensiunii de alimentare, timp de 20ms, fără să se blocheze .Sursa ATX se oprește total dacă tensiunea rețelei scade foarte mult.Puterea lor declarată e de 25W, iar încălzirea lor exagerată poate fi cauzată și de o montare improprie în spații neventilate suficient.Sau lipsa de minimă întreținere periodică, ele mai trebuie și desprăfuite din când în când, condensatorii electrolitici din filtraje se mai înlocuiesc la un număr de luni/ani de funcționare, iar lucrurile astea nu ar costa deloc așa mult.Comparativ cu prețul uneia noi...

Adaptarea corectă a unei surse ATX pe o astfel de sursă de sistem nu e una așa simplă, având în vedere că aceste surse dedicate au în plus niște bucle de control fără de care cele ATX nu vor funcționa corect.

Deci nu e deloc suficient să lipești undeva firele cu tensiunile de ieșire.Trebuie ca cineva bine pregătit în domeniu să le studieze și apoi să vadă care e posibilitatea de a adapta corect sursa ATX cu circuitele de monitorizare ale sursei originale.Asta cere ceva timp și vorba americanului (de unde vin și sursele) ,,time is money,,....

Link spre comentariu

Sursele au functionat in mod continuu, pe diferite perioade. Unele s-au defectat dupa cateva luni, altele dupa cativa ani. Nu am incercat pana in prezent repararea acestora, am mizat pe faptul ca ar fi mai simplu si mai ieftin inlocuirea cu surse atx de putere mai mare. Aceste surse alimenteaza controlerele emerson M5+ si MD, amplasate in dulapuri de automatizare din fabrica. Controlerele sunt prevazute cu acumulatori (baterii) de 3.3V si 5V care  pastreaza configuratia sistemelor, ca bateria de la PC care tine configuratia de BIOS si daca scot bateria, BIOS-ul se reseteaza. Sursele au Hold-up time Output remains within 5% of nominal at full load and 115 VAC input for 20 ms. Probabil ca sursele au fost gandite de americani sau indieni, dar sunt fabricate tot in China. Ma deranjeaza in primul rand pretul si al doilea lipsa suportului. Dupa cum v-am spus, un alimentator de 25W sa coste peste 400USD si sa nu ai nici garantie ani buni la el mi se pare o hotie americano/indiano/chinezeasca. Cu 400USD se pot cumpara 5 surse atx gold sau ups sau altele... Voi face si poze la placile acestor surse si le postez aici. Daca ma puteti ajuta cu o solutie ieftina va raman recunoscator.

Table E-1 System Power Supply (AC/DC) Specifications

Input 100 VAC to 264 VAC, 47 Hz to 63 Hz, single-phase

Inrush (soft start) 230 VAC input at 35 A peak maximum for one cycle or less

Output power 25 W total at 60ºC

Output voltages (25 W maximum)

+12 VDC at 2.1 A maximum

+5 VDC at 2.0 A maximum

+3.3 VDC at 0.5 A maximum

Combined 5 VDC and 3.3 VDC output = 10 W maximum

Input protection Internally fused, non-replaceable fuses

Overvoltage protection Output protected at 110% to 120%

Hold-up time Output remains within 5% of nominal at full load and 115 VAC input for 20 ms.

Mounting On either slot of 2-wide power/controller carrier

External connectors: Primary power AC input, 3-wire

Alarm contacts 2-wire normally open relays; relays are closed when outputs are within +/-4% of nominal;

30 VDC at 2.0 A, 250 VAC at 2.0 A

Link spre comentariu

Încercați totuși și să trimiteți măcar o sursă spre depanare, avem pe forum colegi foarte pregătiți în domeniu și probabil nu va costa reparația mai mult de un sfert din prețul uneia.Puteți pune un anunț la Bazar- Servicii ElectroJob în acest sens.Eu asta aș face înainte de a încerca modificarea de care spuneți..

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări