Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare incarcator de telefon

Postări Recomandate

Momentan sunt foarte ocupat, dar cam într-o săptămână sper că o să mai studiez după posibilități acea sursă, eventual aș vrea să o trimit la dl. Miticamy, dacă și dânsul e de acord, să o testeze la nivel de expert. Chiar l-aș ruga asta, sau pe oricine are posibilități și calificare.

Am șters intervențiile mele anterioare, mult prea stufoase, va rog pe toți cei pe care i-am deranjat  să mă scuzați.Scopul meu nu era să dau cuiva de meserie lecții, fiindcă nu asta era intenția, eu nefiind electronist de profesie, o practic la nivel de amator mai ,,avansat''.Doream doar sa ajut începătorii absoluți....dar am detaliat deja prea mult.Noapte bună....

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 43
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 17 minute, validae a spus:

o să mai studiez după posibilități acea sursă

Nu are cum sa arate diferit de simulari (teorie) ca altfel ne-am indoi de orice formula invatata la fizica. Si legea lui Ohm ar fi diferita in Moldova fata de Oltenia sau Ardeal. Mirarea cu modificarea pe care ai facut-o este ca a fost la x2 (in sus), la :2 este si alimentatorul meu. Sunt integrate care nu au nevoie de autoalimentare, tensiunea minima poate fi oricat dar cea maxima depinde de MOS-ul folosit.

NCP1200:  When the current setpoint falls below a given value, e.g. the output power demand diminishes, the IC automatically enters the skip cycle mode and provides excellent efficiency at light loads. Because this occurs at low peak current, no acoustic noise takes place. Finally, the IC is self−supplied from the DC rail, eliminating the need of an auxiliary winding. This feature ensures operation in presence of low output voltage or shorts.

14s1.png

14s2.png

Link spre comentariu

Uneori mă exprim greșit, nu voiam să spun că acel controller din flyback-ul chinezilor nu respectă aceleași principii universale ale smps. Credeam doar că ei au implementat (copiat, imitat, îmbunătățit fiindcă chiar pot asta și e bine) o schemă performantă de controller, făcându-l ieftin și versatil. Mirarea mea a fost că unele microcontrollere cu mos-ul inclus, au o plajă foarte largă de tensiuni de ieșire, fiind oarecum ,,setabile,, printr-o singură rezistență a unui divizor.

Cel de pe acea înfășurare auxiliară.

Dar de fapt ei poate au pus în acel cip un mosfet foarte performat, cel puțin ca tensiune maximă de lucru.Electronica e prea vastă ca s-o poți înțelege chiar într-o viață de om.Sper să am posibilitatea asta la pensie, cât de curând.Am de lucru și acasă destul...

Repet rugămintea de a mă ierta dacă vi s-a părut că v-am contrazis aiurea, sau ,,m-am dat mare,, fiindcă nu asta a fost (de fapt) intenția mea.Uneori mă ,,ambalez,, aiurea, eram și curios de ce s-a întâmplat asta, când nu trebuia de fapt.

Link spre comentariu
Acum 27 minute, validae a spus:

dacă vi s-a părut că v-am contrazis

Nu stiu de unde discutia a luat o directie gresita. Nu mi s-a parut ca m-ai contrazis, nu am spus ca ai facut o afirmatie atehnica sau total pe langa subiect. Cum am spus mai sus, m-am mirat ca la dublarea iesirii a rezistat mos-ul. Supararea mea era de la initierea acestui tip de subiect care a mai fost de n-ori intalnit. Adica doar povestit si nimeni nu face masuratori cu osc-ul. Si tot trebuie sa ne dam cu parerea pe ceva ce doar banuim ca ar fi acolo. Dovada ca este primul integrat care nu are pin de control accesibil pe care il intalnesc. El ia tensiunea in alternativ de pe secundarul auxiliar si prelucreaza totul in interior. Ce iti cere este ca amplitudinea pe flyback sa fie intrun interval. Practic, fara datele despre integrat si eu ma uitam ca vitelul daca il aveam pe masa. 

Inca o data, intre integrat si maximul tensiunii de iesire nu este nicio legatura (bine, legaturi exista, dar nu le luam in seama la acest caz particular). Ca exista in sursele CRT si auxiliara ATX scheme fara integrat. Tensiunea de iesire se reflecta in primar prin raportul de transformare si se adauga la tensiunea de retea. Cand reteaua are o supracrestere accidentala creste probabilitatea spre 100% ca mos-ul sa cedeze. Proiectarea se face acum ca orice fleac de alimentator sa funct. intre 100-260Vca, nu poti sa vii si sa mai il duci tu spre limita de functionare ca are vecinul nevoie. Mergi mai departe pe aceeasi linie ca ajuti destul si la mici probleme de alimentatoare.

Link spre comentariu
La 15.09.2024 la 4:31, validae a spus:

Vin din urmă tineri buni și pregătiți...

pe  naiba ... din  pacate pt  noi , nu  prea  vine  nimik  din  spate  ... generatiile  care  ies  acum  pe  portile  scolilor  sint -- cu  foarte  putine  exceptii -- fix  pamint  de  flori ... in  afara  de  femei , masini  , easy money  si  petreceri / cluburi / distractie  nu  au  nimik  in  cap ...

Link spre comentariu

Nu trebuie sa generalizam, dintre toti tinerii pe care ii avem inca in tara, se vor gasi destui care sa iubeasca electronica si sa continue eforturile noastre de acum.

Nu poti face din toti absolventii invatamantului doar ingineri sau doctori de renume, ca n-ar mai avea cine sa sape canale si sa desfunde wc-uri, ar trebui sa importam masiv forta de munca sau s-o inlocuim cu roboti.Sa fim optimisti, ceva se schimba totusi, chiar daca nu cu viteza pe care ne-am dorit-o, dar se schimba.

Link spre comentariu

Bineinteles ca se schimba, dar unii nu vor sa vada sau nu au perspectiva necesara ca sa o faca! Se produc acum, in RO chestii la care acum 2-3 decenii nici nu visam. dar cum ziarul Scanteia nu mai exista, iar in media se reflecta doar catastrofele, crimele sau sint prezentate curvele la moda, lumea nu prea are de unde sa stie ce se produce in tara! Sigur ca dezvoltarea Romaniei le sta unora in gat si-i imbolnaveste de galbinare, dar nu avem ce sa le facem, cu sau fara ei mergem inainte!

Link spre comentariu

Postul anterior acestuia, s-a editat ce am scris si s-a lasat doar partea in care am spus ca nu recomand 

La ora cand am postat si apoi am vazut ca s-a sters doar @validae era activ in momentul ala.

Nu inteleg de ce la sters dar nici a doua oara cand am intrebat de ce s-a sters nu am primit raspuns, liniste totala.

Ce trebuie sa fac pe viitor sa pun printscreen ?

Editat de digitalelectron
Link spre comentariu

Eram intr-o stare foarte precară cu sănatatea, deabia mă refac, iar acea postare mi s-a părut atunci a fi trimitere spre un site propriu de vânzare.

Probabil am gresit, dar nu era cazul de atâta tămbălău, unii chiar nu înteleg ce înseamnă să moderezi aici.....dar pot intreba foști moderatori.Timp pierdut și nervi din cauza unora care doar provoacă, nu ajută .  Nu vă mai cramponați de toate nimicurile, nu face bine la sănătate.... am probat asta pe pielea mea.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări