Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Controlul motorului pas cu buclă închisă folosind arduino

Apricot

Postări Recomandate

Am un motor pas cu pas (https://www.oyostepper.com/) cu un encoder încorporat pentru feedback în buclă închisă, conectat la driver printr-un cablu VGA.

Am doua intrebari:
1. Nu știu cum să controlez feedback-ul motorului pentru a-i cunoaște poziția, deoarece driverul nu are conexiune de ieșire la arduino, atunci cum știu poziția motorului? În plus, fișa tehnică a șoferului afirmă în mod clar că conexiunea R232 poate fi utilizată numai pentru tăiere, nu pentru feedback.
2. Conexiunea VGA care vine cu unitatea are 7 fire in loc de 6, sunt doua fire negre, unul arata la fel cu restul firelor, celalalt este mult mai gros si conform fisei tehnice firul negru nu este Masa sârmă.

Orice ajutor este foarte apreciat
PS: Am încercat să încarc fișele de date pentru a simplifica procesul, dar site-ul web a spus că sunt prea mari pentru a le încărca aici.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Bandi Szasz

1

• Apricot

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Un stepper cu bucla inchisa asigura intern ca nu sare din pasi sau daca este rotit fortat axul motorului atunci dupa ce dispare forta exterioara motorul se roteste singur inapoi la pozitia initiala. Pozitia tu il stii din numarat pasii, adica daca tu iai trimis 200 de impulsuri driverul closed loop se asigura ca motorul s-a rotit fix 200 de pasi fara sa sara din iei nu ai ce pozitie sa citesti din driver

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări