Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Rectificare site masina tocat carne

Postări Recomandate

Acum 18 minute, Ion_Bumbu a spus:

La ce pas si jos are piulita de fixare a sitei aia se va aseza totdeauna pe umar chiar daca ar fi neparalela.

Ca experiment vedeti ce joc are cutitul, ce jos are melcul si ati rezolvat dilema planului de rotatie a cutitului.

default_61.gif

Editat de merck
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 43
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 23 minute, merck a spus:

sita imi era fixata fara joc prin piulita aia mare de corpul masinii

Corect, dar asta nu inseamna ca ambele fete ale sitei sunt perfect perpendiculare pe ax si implicit paralele . Jocul permite cutitului sa se "aseze" corect pe sita si sa taie perfect cu conditia ca sita sa fie plana , la fel taisul cutitelor bine ascutite .

Link spre comentariu

Imi pare rau ca subiectul deschis de mine a dus la o discutie in contradictoriu.

Totusi nu imi este clar de ce paralelismul celor doua fete ale sitei nu este important. 

Am doua site noi cumparate pentru carnati si am sitele originale ale masinii de tocat. Cu cele originale masina toaca perfect iar cu cele cumparate separat nu. Daca nu s-a inteles ca cele pentru carnati sunt noi scriu acum, sunt noi si anul trecut de Craciun am incercat pentru prima data sa le folosesc. Fenomenul este ca la sita se formeaza un "bulgare" de carne pe care cutitul nu il taie, desi gaurile sitei sunt mari, ce trece de sita este o cantitate mica de carne mai mult strivita decat tocata si in final aproape ca nu mai trece nimic. Am scos sita cu probleme si am pus sita originala cu gauri de 8mm si acelasi "bulgare" de carne a fost tocat fara probleme.

De aceea am tras concluzia ca ori fetele sitei nu sunt paralele (iar mie ca profan mi se pare normal ca trebuie sa fie) ori sita trebuie rectificata, desi, repet, este noua.

Link spre comentariu
Acum 54 minute, Nikk a spus:

Corect, dar asta nu inseamna ca ambele fete ale sitei sunt perfect perpendiculare pe ax si implicit paralele . Jocul permite cutitului sa se "aseze" corect pe sita si sa taie perfect cu conditia ca sita sa fie plana , la fel taisul cutitelor bine ascutite .

Am facut eu testul:

Screenshot-2024-09-17-at-13-06-20.png

Cand invart, se simte mersul in hopuri (daca insist distrug cutitul cred). Cutitul permite o inclinare de peste 3 ori mai mare fata de cat  este acum inclinata sita.

Link spre comentariu

Cind unii vor sa aiba dreptate intodeauna...

IMG_20240917_153833320.thumb.jpg.a8427cda3c4aa87c3b32d0da37dc1482.jpg

Oare cind se va ajunge la o neparalelism de  de 1mm intre cele 2 fete?

Dupa cite rectificari manuale se va intimpla asta?

Si inca o intrebare, oare de ce n-ati incercat cu 4 foi de hirtie?

:d

eu zic ca 0,32mm il compensa fara probleme filetul piulitei sitei.

P.S. sublerul a fost strins bine si blocat, grosimea este cind totul e presat.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
Acum 2 minute, Ion_Bumbu a spus:

Si inca o intrebare, oare de ce n-ati incercat cu 4 foi de hirtie?

Ai fi vrut sa pun un fir de par in locul hartiei?

Ce joc are la varful cutitului? Sau care este unghiul lui maxim fata de verticala? Joaca cutitul pe ax de zici ca nu-i de acolo.  Cred ca la varf jocul cutitului este de minim 4x4 foi de hartie (as zice minim +2/-2mm fata de verticala) si diametrul cutitului este mai mic decat diametrul sitei, deci eu zic ca am ales judicios grosimea pentru a demonstra ca ca jocul cutitului nu elimina neparalelismul. Tu ai sustinut ca din jocul cutitului se elimina neparalelismul sitei deci eu aveam dreptul sa aleg orice valoare la neplaneitatea intre cele doua fete, admit ca nu cred sa fie vreo sita cu neplaneitate de 1mm dar repet: eu am imaginat un neparalelism cum am putut, fara sa ies din ipoteza/afirmatia ta si am facut testul asa (la grosimea aia) ca oricine il reproduce sa simta instant ca nu-i ok. Pe mine ma durea la basca daca beleam masina, dar iti garantez ca altii nu invart manivela nici macar o tura, ca simti clar la mana ca nu-i ok.

Coarda se poate intinde si mai mult! Poate sa vina cineva si sa zica: bai merck dar si asa cum ai montat tu masina se poate toca carne. Nu-s bulangiu si admit din ce am simtit la mana ca daca nu se ciupeste cutitul iese ceva carne pe sita aia si depinde de fiecare daca considera ca este carne tocata sau nu. 

Link spre comentariu
Acum 3 ore, zvonacfirst a spus:

Imi pare rau ca subiectul deschis de mine a dus la o discutie in contradictoriu.

Totusi nu imi este clar de ce paralelismul celor doua fete ale sitei nu este important. 

Am doua site noi cumparate pentru carnati si am sitele originale ale masinii de tocat. Cu cele originale masina toaca perfect iar cu cele cumparate separat nu. Daca nu s-a inteles ca cele pentru carnati sunt noi scriu acum, sunt noi si anul trecut de Craciun am incercat pentru prima data sa le folosesc. Fenomenul este ca la sita se formeaza un "bulgare" de carne pe care cutitul nu il taie, desi gaurile sitei sunt mari, ce trece de sita este o cantitate mica de carne mai mult strivita decat tocata si in final aproape ca nu mai trece nimic. Am scos sita cu probleme si am pus sita originala cu gauri de 8mm si acelasi "bulgare" de carne a fost tocat fara probleme.

De aceea am tras concluzia ca ori fetele sitei nu sunt paralele (iar mie ca profan mi se pare normal ca trebuie sa fie) ori sita trebuie rectificata, desi, repet, este noua.

Sitele cumparate si cea originala, au aceeasi grosime? Exact asta am facut eu..am luat o sita cu gauri mai mari pentru carnati..insa sita cumparat este un pic mai subtire si vine cam la "m" cu marginea unde este bagata..piulita aia mare de strangere nu reuseste sa apese suficient pe sita sa stea lipita de cutit si nu taie bine!

Link spre comentariu
Acum 1 oră, djdansmart a spus:

Sitele cumparate si cea originala, au aceeasi grosime? Exact asta am facut eu..am luat o sita cu gauri mai mari pentru carnati..insa sita cumparat este un pic mai subtire si vine cam la "m" cu marginea unde este bagata..piulita aia mare de strangere nu reuseste sa apese suficient pe sita sa stea lipita de cutit si nu taie bine!

Cauti o saiba (nu ma intreba ce material, depinde de tine, pentru ca intra "in contact" cu carnea si trebuie ceva metal acceptat in industria alimentara) si pui in capul melcului unde vine manivela. E mai greu de gasit saibe din astea cu gaura mare ca sa intre pe stutul melcului, dar nu-i imposibil. Daca nu gasesti, ti-o printeaza cineva din plastic la imprimanta 3D si te tine o perioada. 

Link spre comentariu
Acum 2 ore, merck a spus:

Ai fi vrut sa pun un fir de par in locul hartiei?

Ceva de genul a 0,2mm cit sa zici ca s-ar pierde daca faci 2 planari ambele aiurea si care iau material exact din acelasi loc, stiti vorbim despre masina de rectificat plan si de planare facuta asa cum trebuie nu incercam sa facem spam sa avem dreptate.

Printat saiba...oare la ce nivel de paralelism iasa aia printata? credeti ca mai bine decit as slefui eu la mina?

:d

Merge o saiba facuta din tabla de 0,5mm, taiata cu grija, slefuita in pic si asta este.

Acum 2 ore, merck a spus:

Tu ai sustinut ca din jocul cutitului se elimina neparalelismul sitei deci eu aveam dreptul sa aleg orice valoare la neplaneitatea intre cele doua fete, admit ca nu cred sa fie vreo sita cu neplaneitate de 1mm dar repet: eu am imaginat un neparalelism cum am putut, fara sa ies din ipoteza/afirmatia ta si am facut testul asa (la grosimea aia) ca oricine il reproduce sa simta instant ca nu-i ok.

Asta e doar flame si efectiv neintelegerea totala a proceselor de slefuire, rectificare si ce grosimi se iau sau doar dorinta de a demonstra caaveti dreptate si cind sinteti departe de realitate.

Succes in continuare cu demonstratii cu servetele...

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Chiar dacă scopul topicului nu a fost atins, solicit unui moderator închiderea acestuia.

Nu cred că în vreo postare viitoare voi primi ajutorul pe care îl aștept.

Rămân la cuțit deocamdată. Sau poate îmi cumpăr o bardă.

Mulțumesc tuturor.

Link spre comentariu
  • Marian a închis acest subiect
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări