Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

De ce becurile LED pâlpâie uneori când sunt stinse?

Postări Recomandate

Am observat că unele dintre becurile LED din casa mea pâlpâie puțin chiar și atunci când sunt stinse. Știu că LED-urile sunt foarte eficiente și au o durată de viață mare, dar acest comportament mă deranjează puțin. Ce cauzează acest pâlpâit? Este o problemă cu instalarea electrică sau este un fenomen normal la becurile LED? Există vreo soluție pentru a rezolva această situație? Mulțumesc anticipat!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dxxx

1

• validae

1

• Ronnie66

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

S-a discutat de multe ori acest fenomen, e cauzat de un curent ,,,rezidual,, provenit din capacitatea parazită a cablurilor.Nu cauzează probleme, ci doar deranj optic noaptea. Se poate anula montând condensatori nepolarizați de circa 470nF/275Vc.a. la bornele lămpilor care pâlpâie astfel.Dacă sunt mai multe ìn paralel pe același intrerupător, se pune doar la una.

Link spre comentariu

Se repeta a nu stiu cata oara acelas lucru...

Inteleg ca OP este nou pe forum... dar daca se uita in urma numai cu 3 topice - exact asta se discuta.

Nu inteleg de ce @validae trebuie sa repete a suta oara.

Daca vrei sa rezolvi ceva si nu ai rabdare, plus ca te doare celula cerebrala ca  sa faci efortul de a cauta un pic - mi se pare ablolut nescuzabil.

In plus facem aici gunoi intre topice tot batand apa in piua.

Incepand din acest moment voi inchide subiecte care repeta ceva deja dezbatut.

In plus voi modifica si topicul sticky despre postarea in rubrica.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări