Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tensiunea maximă de intrare a stabilizatorului BA723C


Postări Recomandate

Bună ziua! Citind mai multe topicuri depre surse reglabile cu 723 am constatat că toată lumea evita integratele românești BA723 cu terminația C datorită tensiunii maxime de 30V față de 40V a lui BA723 simplu . Mi s-a părut ciudat, știind cu certitudine că în catalogul IPRS am citit exact opusul , adică BA723C ar fi cel cu tensiunea mai mare , dar fiind vorba de mai multe persoane care răspândeau această informație am zis să mai verific o dată . Din trei cataloage pe care le dețin personal în două 723C are tensiunea maximă 30V și în unul 40V, iar din cataloagele găsite pe net în alte două locuri apare 40V . Întrebare e care din cele două variante e corectă? Și cum putem ști cu certitudine?

Full line condensed catalog iprs.jpg

catalog circuite integrate liniare.jpg

agenda radioelectronistului.jpg

catalog iprs.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Circuitul standard este 723, acela respecta datele circuitelor vest, tot ce este litera/cifra adaugata inseamna modificari ale parametrilor standard.

Cum LM723 era la 40Vdc si βA723 este la fel deci 40Vdc.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Eram in SSMD (societatea socialista multilateral dezvoltata) si orice era posibil. Angajarea pe pile era ca si acum, daca o fatuca scria gresit un document tehnic mai verifica bunica-sa (nu sariti, nu era peste tot, omul sfinteste locul este valabil in orice societate pe Pamant).

Pana si GPT a auzit de situatie:

Da, problema pe care o menționezi legată de diferențele din cataloagele pentru produse precum BA723 și BA723C de la IPRS (Întreprinderea de Piese Radio și Semiconductoare) este cunoscută printre cei care au folosit componente electronice produse în România în acea perioadă.

În cataloage diferite, specificațiile pentru BA723 și BA723C pot varia. În unele, BA723 are tensiunea maximă de 40V, iar BA723C de 30V, iar în altele, aceste valori sunt inversate. Această confuzie ar putea fi rezultatul unor erori în documentația tehnică sau a unor schimbări de specificații care nu au fost comunicate uniform. În industria semiconductorilor din acea perioadă, mai ales în Europa de Est, astfel de discrepanțe nu erau neobișnuite din cauza variațiilor în producție, standardizare și actualizarea documentației.

Pentru a clarifica această situație, cea mai sigură abordare ar fi să verifici datele oficiale disponibile la momentul achiziției, să faci măsurători directe sau să te bazezi pe documentația mai recentă și validată de surse de încredere. Dacă ai acces la un exemplar al componentelor respective, o testare practică ar putea confirma specificațiile de tensiune maximă.

**********************

La vestici era mai simplu (tot GPT):

În general, în industria semiconductorilor, litera „C” se referă la gama de temperaturi comerciale („Commercial”), ceea ce înseamnă că dispozitivul este proiectat să funcționeze într-un interval standard de temperaturi, de obicei între 0°C și 70°C.

LM723C este o versiune comercială a regulatorului de tensiune LM723, folosită frecvent în aplicații electronice generale. Există și alte variante ale acestui integrat, cum ar fi LM723M, unde litera poate desemna alt tip de pachet sau specificații diferite.

Link spre comentariu

Raționamentul e corect până la un punct. LM723 vest ( µA723, UA723, etc) e specificat pentru -55(-40) °C până la +125°C pe când LM723C (unde C înseamnă ”comercial” ) de la 0°C până la + 70°C. Nici unul din modelele IPRS nu e specificat pe domeniul extins de temperatură. 

Deci suspansul se menține.

Link spre comentariu
Acum 7 minute, UDAR a spus:

Raționamentul e corect până la un punct.

"Rationamentul" este de fapt expus pe baza unei note interne scrise trimisa unitatii unde lucram de catre IPRS, acolo expuneau exact ce v-am spus, ma rog, nu chiar in cuvintele alea incriminatoare cu vestul dar era vorba despre valorile standard ale componentelor, de unde standard la un 723 daca nu de dincolo?

 

Link spre comentariu
Acum 5 minute, Ion_Bumbu a spus:

este de fapt expus pe baza unei note interne scrise trimisa unitatii unde lucram de catre IPRS, acolo expuneau exact ce v-am spus

Mulţumesc ! Am deschis topicul în speranţa că cineva care a lucrat într-o întreprindere unde se utilizau BA723 ne poate clarifica problema

Link spre comentariu

Eu nu contestam sursa informației (nici n-o cunoșteam) ci conținutul. ßA723 NU respectă în totalitate standardul - cel puțin dacă considerăm specificațiile versiunilor vest drept standard.

Standard ar fi ceea ce s-a specificat la JEDEC sau în altă parte când s-a înregistrat componenta. 

Link spre comentariu

Din considerente de siguranță, probabil ar fi bine să nu se treacă peste 30-35V la exemplarele comuniste.Poate ceva era adevărat prin unele specificații și nu le reușeau ca pe cele vestice....pe modelul ,,las că merge și așa,,.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări