Ovidanie Postat Septembrie 3 Partajează Postat Septembrie 3 Un amic, care nu este radioamator, vrea sa-si cumpere "cel mai tare radiorecetor" construit vreodata: Grundig Satellit 3400!! In viziunea lui, ceva mai presus nu exista. Eu i-am recomandat, ca la aceeasi bani, sau chiar mai ieftin, sa-si cumpere Yaesu Frg 100 (am avut asa ceva), sau Yaesu Frg 8800 sau Kenwood R2000 sau... Va rog propuneti si voi ce ar trebui omul sa cumpere cu max 350 euro, are copil in Angli, are cine sa-i cumpere de pe Amazon sau Ebay. Sau poate ati vazut ceva modern pe Ali sau Temu. Link spre comentariu
Spitfire Postat Septembrie 3 Partajează Postat Septembrie 3 Grundig Satellit 3400 Professional e doar o piesa de muzeu, nu vad ce ar face cu asa ceva, decat colectie. Slabe sanse sa mai poata restaura un aparat atat de stufos si incurcat, incat sa mearga precum in `79. Celelalte mentionate de Dvs. sunt incomparabil superioare, insa nici ele nu au de-a face cu anul 2024, sensibilitate in US de 4uV... Nu ati precizat ce antena are/sau ce antena poate instala(si unde anume!), fara antena, oricare aparat e mobila buna de adunat praful. Daca e interesat de DX-uri, radioamatori n-o sa auda, nicio troaca din acelea nu stie FT8, posturi comerciale sunt cateva care merita ascultate, dar doar daca esti poliglot. Asa, de hobby, merge un Tecsun PL990X... Link spre comentariu
YO9IBC Postat Septembrie 3 Partajează Postat Septembrie 3 (editat) Sony ICF-2010, Sony CRF-V21A, SONY ICF-SW77, Sony ICF-SW55, Grundig Satellit 800, Tecsun PL-990x, Sangean ATS-909X. Editat Septembrie 3 de YO9IBC Link spre comentariu
Ovidanie Postat Septembrie 4 Autor Partajează Postat Septembrie 4 (editat) FT8 si celelalte moduri digitale sunt din alt film. Pentru asa ceva trebuie ca stabilitatea VFO-ului sa fie peste ceea ce gasim uzual la seconduri de 300 euro. Eu ma gandeam la AM, FM, SSB. CW nu este obligatoriu, oricum nu stie. Omul sta la tara, ma gandeam sa-l invat sa-si faca o antena filara de vreo 40 metri, cu un metru de naiilon de pescuit la fiecare capat, intinsa intre casa lui si un spalier de la vita de vie. Descarcatoare pentru antena am din R250M, din pacate inca nu am heblu pentru antena. Preferabil sa-si cumpere ceva clasic, cu buton de acord, astea digitale sunt putin mai incomode. A aparut ieftin un FT817, care a fost sub apa, cu barca cu tort, un mic accident maritim, cand pleca expeditia de pe insula Sacalin. Proprietarul zice ca pe receptie functioneaza ok. Sa vad daca accepta sa mi-l trimita pt teste. Editat Septembrie 4 de Ovidanie Link spre comentariu
Ovidanie Postat Septembrie 6 Autor Partajează Postat Septembrie 6 (editat) FT817 este defect, marele mester a dar prin tot transceiverul cu spray contact, nu stiu exact de care. dar la cat de unsuros a ramas, cred ca a dat cu WD40. Baiatul amicului meu a mers intr-un magazin pentru radioamatori din Londra si cei de acolo l-au lamurit sa cumpere ICOM PCR1000, cu 100 lire! A primit toate cablurile, CD-ul original, cutia originala, manualele, etc. Acum 20 ani am vazut un PCR1000, cred ca era conectat cu un calculator pe care rula WIN98!! Din fericire am un mini PC cu Intel Atom A330, am si CD-ul original cu drivere pt WIN98 si WIN XP. Editat Septembrie 6 de Ovidanie Link spre comentariu
anto3 Postat Septembrie 6 Partajează Postat Septembrie 6 La 03.09.2024 la 21:49, Spitfire a spus: insa nici ele nu au de-a face cu anul 2024, sensibilitate in US de 4uV... Care ar trebui să fie sensibilitatea potrivită pentru anul 2024, pentru a face un DX de calitate? Link spre comentariu
Spitfire Postat Septembrie 6 Partajează Postat Septembrie 6 Acum 7 ore, anto3 a spus: Care ar trebui să fie sensibilitatea potrivită pentru anul 2024, pentru a face un DX de calitate? Intre 1,5...30 MHz, cca. 0,12uV/m pentru o putere de iesire de 50mW. Cam ce scoate un Yaesu sau Icom actual... Link spre comentariu
yo9hrb Postat Septembrie 6 Partajează Postat Septembrie 6 Un FT250 de prin 1970 avea 0.5 uV. Este destul de OK si azi, conditia este sa nu ai zgomot radio prin zona. Adica nu in marile aglomerari urbane. Oricum, pentru radioamatori, un receptor cu sensibilitatea de 4uV este ... surd. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Septembrie 7 Partajează Postat Septembrie 7 Aia ii auzi cu casca si dioda. Link spre comentariu
telefunken Postat Septembrie 7 Partajează Postat Septembrie 7 Acum 20 ore, yo9hrb a spus: Un FT250 de prin 1970 avea 0.5 uV. Este destul de OK si azi, conditia este sa nu ai zgomot radio prin zona. Adica nu in marile aglomerari urbane. Oricum, pentru radioamatori, un receptor cu sensibilitatea de 4uV este ... surd. 4 uV este undeva intre S5-S6, cred ca este total acceptabil pentru ca omul banuiesc ca doreste receptia statiilor de radiodifuziune. Link spre comentariu
grosu99 Postat Septembrie 7 Partajează Postat Septembrie 7 Acum 26 minute, yo9hrb a spus: Aia ii auzi cu casca si dioda. Dioda ruseasca Link spre comentariu
Ovidanie Postat Septembrie 7 Autor Partajează Postat Septembrie 7 Momentan, amicul meu (are 50 ani) descoperă undele radio cu ajutorul unui FT1000. Dimineața a improvizat o antenă și toată ziua nu ieșit din casă. Pe la ora 16 m-a sunat să mă intrebe cum adică "se deschide propagarea" și pe ce frecvențe sunt discuțiile în fonie. Un coleg radioamator are transceiverul la vânzare, cere 800 euro fără filtre și accesorii. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Septembrie 9 Autor Partajează Postat Septembrie 9 (editat) Nu. Transceiverul apartine unui amic care a fost transmisionist pe vapor, a purtat transceiverul pe toate marile si oceanele lumii. La un moment dat a fost defect pe emisie, l-a reparat undeva in America de Sud. FT100 a fost si pe site-urile de vanzari, si tot amicul asta avea, tot la vanzari, FT 9000 D, cu toate cele incluse, inclusiv microfonul ala scump, dotat cu DSP. Sa revenim la receptoare: Tot amicul asta al meu, mi-a povestit de ICOM R9000, un receptor ca din povesti, cica receptioneaza totul, atat terestru, cat si satelit. Extrabonus mai si decodeaza ce poate, zicea ca hartile mergeau din receptor direct in imprimanta... Editat Septembrie 9 de Ovidanie Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum