Incepator Postat Septembrie 1 Partajează Postat Septembrie 1 Salut. Am si eu o problema relativ ușoară par cei pricepuți. Am o tensiune constanta de 24v/1A DC, un releu de 24V/15-20mA DC și o tensiune de start de 36V care poate livra decât câțiva miliamperi. Eu am nevoie ca sa acționez acest releu la apariția tensiunii de 36V. Am încercat cu o rezistentă serie dar consuma prea mult și nu îmi permite "tensiunea de start". Voi cum ati face? (GND masa este comuna) (Asta este un "frecventare" de motor la care nu mai funcționează semnalul NO când este în funcțiune și am nevoie de el pentru ca funtioneaza în paralel cu un altul și se schimba între ele la fiecare 24 de ore) Multumesc anticipat sa folosesc un optocuplor sau un tranzistor cu o rezistenta f mare pe baza ? Nu știu de aia va întreb... Link spre comentariu
PKP98 Postat Septembrie 1 Partajează Postat Septembrie 1 Folosesti un tranzistor care sa comande acel releu cu o rezistenta in baza de 47K si o dioda in paralel cu bobina releului. Link spre comentariu
UDAR Postat Septembrie 1 Partajează Postat Septembrie 1 (editat) Așa : Editat Septembrie 1 de UDAR Link spre comentariu
Incepator Postat Septembrie 1 Autor Partajează Postat Septembrie 1 Va mulțumesc din suflet Link spre comentariu
Incepator Postat Septembrie 1 Autor Partajează Postat Septembrie 1 Merge perfect Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 1 Partajează Postat Septembrie 1 Ar prinde bine și o rezistenta de 100-220kohm între baza și emitor la tranzistor. Link spre comentariu
Incepator Postat Septembrie 1 Autor Partajează Postat Septembrie 1 Cred ca nu era o idee rea dar deja l-am făcut maine il montez, i-am mărit rezistenta de intrare la 100k și consuma 2,5mA tensiunea pe baza deci este perfect. Încă o data mulțumesc, ati/am salvat vreo 800€ Link spre comentariu
dumitrumy Postat Septembrie 1 Partajează Postat Septembrie 1 Fa o donatie forumului... Link spre comentariu
Craciun Postat Septembrie 1 Partajează Postat Septembrie 1 Apropo a disparut butonul de donatii a forumului. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum