dragnea crinu Postat Septembrie 1, 2024 Partajează Postat Septembrie 1, 2024 Buna ziua Va rog pentru o schema a acestei surse produse la Electromures prin anii 80. Multumesc Link spre comentariu
Stefan Postat Septembrie 1, 2024 Partajează Postat Septembrie 1, 2024 Șanse mici să găsiți schema pentru respectiva sursă dar totuși nu pare o sursă complexă. Din ce văd în pozele postate aici https://www.elforum.info/topic/99026-sursa-sts-401/, dacă faceți două poze de calitate la cablaj zic că se poate extrage schema. Valorile compontelor poate le are @Ovidanie dacă tot se apucase de restaurare. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Septembrie 1, 2024 Partajează Postat Septembrie 1, 2024 Seria asta de surse cred că au fost fabricate după '90. Am două asemenea surse dar au trecut în plan secund, le folosesc doar ocazional. O sursă am "modernizat-o" puțin, adică pt. reglaj tensiune i-am pus un potențiometru multitură și dacă tot am avut acces la o priză mediană in secundarul de putere, am adăugat și un comutator, care permite să alimentez elementul regulator serie cu tensiune redusă, implicit disipație mai mică. Schemă nu am, dacă vrei foto pot să te ajut, dacă vrei o sursă, pot să-ți vând. Sau facem schimb, dacă ai IEMI 4103. Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 1, 2024 Partajează Postat Septembrie 1, 2024 Singurul motiv pentru care ai avea nevoie de schema la asa ceva ar fi o eventuala copie originala pentru autenticitate, restaurezi asa ceva si vrei sa ai inauntru o copie autentia a schemei originale, fapt care evident, ii creste valoarea. Altfel... dar ma abtin, ca iarasi or sa se simta oamenii ofensati. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Septembrie 1, 2024 Partajează Postat Septembrie 1, 2024 Dacă ai schema, o poți repara mult mai ușor. Plus că această sursă a fost făcută mai neglijent, sârmele spre același potențiometru vin din diferite locuri de pe cablaj, la fel și pt partea de afișare curent/tensiune, firele vin din toate colțurile cablajului. Dacă a primit sursa defectă și inainte a mai meșterit-o un amator, eventual cațiva rezistori schimbați... Sursa merită reparată, eventual schimbate afisajele analogice cu unele digitale. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum