Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Digital si audio clasa D

Postări Recomandate

Acum 12 minute, cloudy a spus:

Vorbește în numele tău !
Comentează la subiect dacă se poate.
Am afirmat ceva referitor la sqw si clasa D,
contrazice-mă cu argumente nu cu păreri de gospodină !

Nu fi impertinent, doar comentezi aiurea, nimic concret.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 291
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

@merck am rescris codul vhdl pentru un PWM de 4 biti ca teoria tot aia e, am marcat sample-ul de factor de umplede 50% pe ecran ca se se intleaga unde uncepe si unde se termina (era clar si din semnalul rampa care e reprezentarea grafica a valorilor counter-ului)

sper sa se vada mai bine

RR

pwm.thumb.png.810d92037830d0ab39bed07f871a08a4.png

Editat de roadrunner
Link spre comentariu
4 minutes ago, merck said:

Pulse-Width-Modulation-Waveforms.jpg

Avem mai sus trei semnale PWM. 

Daca semnalele dreptunghiulare de mai sus sunt considerate digitale doresc sa stiu succesiunea de biti (digital data) din fiecare semnal. 

Hai dă-o dracului de treabă !
Chiar că faci mișto. Ai 50% ca referință.

4 minutes ago, sonic11 said:

Nu fi impertinent, doar comentezi aiurea, nimic concret.

Calmează-te și vezi-ți de treaba ta. Ești complet pe lăngă subiect.

Am impresia că multora de pe aici le lipsește Bodega.
Se simt obligați să comenteze ceva.
Rău a făcut admin că le-a stricat jucăria.

Link spre comentariu
Acum 4 minute, cloudy a spus:

Hai dă-o dracului de treabă !
Chiar că faci mișto. Ai 50% ca referință.

Pai scrie dom'le bitii si apoi arata-mii in semnalul dreptunghiular! 

In a doua poza se vede clar fiecare bit, nu? In poza cu PWM-ul eu nu-i vad! 

De ce tu si @roadrunner evitati sa raspundeti la intrebarea: Orice semnal dreptunghiular este digital?

Chiar nu aveti un raspuns? 

Link spre comentariu
11 minutes ago, George said:

De exemplu ți le sterge.

Care este rolul intervenției tale tehnice ?

1 minute ago, merck said:

Orice semnal dreptunghiular este digital?

Hai să definim termenii.
Ce înțelegi prin semnal dreptunghiular ?

Link spre comentariu

@sesebe

1 oră în urmă, sesebe a spus:

am ajuns la concluzia ca încurcă digitalul cu analogicul.

unde anume incurc eu digitalul cu analogicul? e o ocazie buna sa ma corectezi (pentru mine cel putin)

RR 

@merck vezi ultima poza care am pus-o. Semnalul PWM (galben) e dreptunghiular, e generat digital (cod vhdl) encodeaza o valoare pe 4 biti (in exemplul dat pe ecran) e genrat de 8 flip flops si ceva porti (toate digitale) - conform definitiei data de @sesebe buna de altfel,  este produs in urma unor calcule matematice (comparatorul de mai mic sau mai mare care seteaza starea semnalului de iesire) 

deci e cel mai digital din lume, dreptunghiular, asyncron (nu are nevoie de clock-ul original ca sa refaci informatia de duty cycle poti sa folosesti orice clock arbitrar daca e suficient de mare sa-ti asigure precizia cu care esti multumit pentru a extrage duty cycle din el)

deci e digital fara echivoc (irefutabil)

eu credeam ca te-ai prins de mult si faci caterinca.

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu
11 minutes ago, merck said:

Orice semnal dreptunghiular este digital?

Chiar nu aveti un raspuns? 

Pentru mine rămâne pentru mâine discuția.
Dar cred că trebuie să definești "semnal dreptunghiular" ca să continuăm.

Link spre comentariu
Acum 18 minute, cloudy a spus:

Hai să definim termenii.
Ce înțelegi prin semnal dreptunghiular ?

Semnale ce contin o succesiune de fonturi High si Low cum este cel de mai jos:

Screenshot-2024-08-29-at-21-39-52.png

Deci nu ai perioade egale (deci frecventa variabila), nu ai palierele fronturilor high sau low egale (deci variable-width pulse) ci pur si simplu o insiruire de fronturi High si Low. 

Editat de merck
Link spre comentariu
Acum 16 minute, cloudy a spus:

Calmează-te și vezi-ți de treaba ta. Ești complet pe lăngă subiect.

Am impresia că multora de pe aici le lipsește Bodega.

Oare cine era campion la bodega...eu sa tu?

Răspunde la întrebare...ce informație conține purtătoarea într-un class D cu componente discrete în lipsa semnalului analogic ca vad ca evitați răspunsul amândoi și o luați pe alăturat cu tot soiu de explicați care nu au de a face cu subiectu.

Link spre comentariu
Acum 25 minute, roadrunner a spus:

@merck vezi ultima poza care am pus-o. Semnalul PWM (galben) e dreptunghiular, e generat digital (cod vhdl) encodeaza o valoare pe 4 biti (in exemplul dat pe ecran) e genrat de 8 flip flops si ceva porti (toate digitale) - conform definitiei data de @sesebe buna de altfel, am scris-o si eu undeva mai sus unde am dat exemplul de PID analogic si PID digital, este produs in urma unor calcule matematice (copmaratorul de mai mic sau mai mare care seteaza starea semnalului de iesire) 

deci e cel mai digital din lume, dreptunghiular, asyncron (nu are nevoie de clock-ul original ca sa refaci informatia de duty cycle poti sa folosesti orice clock arbitrar daca e suficient de mare sa-ti asigure precizia cu care esti multumit pentru a extrage duty cycle din el)

deci e digital fara echivoc (irefutabil)

eu credeam ca te-ai prins de mult.

Si unde am variable-width pulse in semnalul galben? 

Mai repet si pentru tine intrebarea: orice semnal dreptunghiular este digital?

Link spre comentariu
Acum 23 minute, sonic11 a spus:

Răspunde la întrebare...ce informație conține purtătoarea într-un class D cu componente discrete în lipsa semnalului analogic ca vad ca evitați răspunsul amândoi și o luați pe alăturat cu tot soiu de explicați care nu au de a face cu subiectu.

eu nu ti-am raspuns pentru ca habar n-am si nu vorbesc numai sa ma aflu in treaba. (vorbesc de alaea la care mai stiu cate ceva) - lumineaza-ne.

RR

Acum 9 minute, merck a spus:

Si unde am variable-width pulse in semnalul galben? 

pai uita-te la semnalul ala galben, ca sta pe high mai mult sau mai putin in functie de sample-ul de intrare.

vezi ca ti-am raspuns mai sus am pus chiar in bold. (irefutabil = de necombatut)

RR

PS am renuntat, deja suntem la clasa pregatitoare de la scoala ajutatoare.

Editat de roadrunner
Link spre comentariu
Acum 21 minute, roadrunner a spus:

pai uita-te la semnalul ala galben, ca sta pe high mai mult sau mai putin in functie de sample-ul de intrare.

In poza apare o singura perioada completa a semnalului galben care are un factor de umplere de 50% (8 perioade de clock in High apoi 8 perioade de clock in Low).

Ai pus alta poza in afara de asta de mai jos?

pwm.png

Editat de merck
Link spre comentariu

"........ unde anume incurc eu digitalul cu analogicul? e o ocazie buna sa ma corectezi (pentru mine cel putin)

RR "

Oamenilor prea deștepți nu le pot explica nimic, le-ar da mintea pe dinafara. 

Ca să răspund strict la întrebare, cam peste tot în topicul acesta. 

Link spre comentariu
Acum 8 ore, sesebe a spus:

Oamenilor prea deștepți nu le pot explica nimic, le-ar da mintea pe dinafara. 

Ca să răspund strict la întrebare, cam peste tot în topicul acesta. 

@sesebe daca am zis asa multe prostii ia una la intamplare si explica-o sa nu o ia de buna vre-un incepator. pune ceva o simulare o masuratoare care s-o contrazica, o relatie matematica un rationament, ceva ce putem si noi sa intelegem. (noi adica astia mai confuzati, prost pregatiti, prea destepti etc.)

RR

@merck am pus o alta poza mai jos cu aceeasi simulare (zoom out) unde se vad mai multe cicluri de PWM pentru valorile  0x0, 0x8, 0xF, 0x4, 0xC, 0xC (6 cicluri conplete PWM cu sample de intrare de 4 biti) - sper sa se vada, ca altele nu mai pun.

pwm.thumb.png.df12882b8f3a2d20e80a69782aa304d7.png

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

Nu pot sa va luminez, așteptăm luminarea de la dv.

Ies din discutie...deja unii sau inflamat și chiar nu are rost...discuțiile vor degenera în contre și atacuri.

Principiul de functionare este analogic și nu are nevoie de nimic digital pentru a fuctiona.

Pwm_amp.svg.png

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări