Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Digital si audio clasa D

dumitrumy

Postări Recomandate

8 minutes ago, roadrunner said:

am citit. Caterinca 100% inginerie 0%.

RR

La caterinca nu poti raspunde decat cu caterinca. 

N-ai cum sa tratezi serios intrebarea "ce-i protocolul USB, digital sau analog?" Sau ce-i PWM-ul?

N-ai cum sa iei in serios asemenea intrebari ( si in fapt n-ai cum sa pui in mod serios asemenea intrebari (.

Deci repet, la caterinca raspund cu caterinca.

Cui nu-i convine... ii trece!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 294
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cloudy

70

• roadrunner

60

• merck

51

• sonic11

20

Top autori în acest subiect

Imagini postate

@Marian

am pus o intrebare tehnica (am reiterat-o ca a pus-o altul ce cateva secunde inaintea mea) ai venit cu un raspuns "sentimetal".

OK am inteles.(cum a zis Elon Musk:  "Message received") i-mi vad de treaba mea.

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu
Acum 2 ore, cloudy a spus:

Da.
În digital nu conteaza dacă "1" este la 1kV si "0" este la minus 7kV !
La fel de bine poate să fie "1"=1V8 si "0"=0V.
Ai înțeles ?

Deci dupa tine Impulsul Dirac = semnal digital??? 😂

Link spre comentariu

Sa mai adaugam:

w.keysight.com/blogs/en/tech/educ/2023/signal-generator

In electronics, signals are analogous to speech. Just as we exchange information through conversation, electronics at all levels talk via signals — from microscopic transistors on tiny integrated circuits up to consumer devices and large systems like satellites.

Being this ubiquitous means that in every industry, a substantial part of electronics testing goes into getting the signals right, and signal generators are the workhorses that make it possible.

In this article, explore:

the different signals out there
the types of signal generators and what they do
prominent applications of signal generators
the key features and specifications you must consider when selecting one
the internals of signal generators
What are signals?
To understand signal generators, we must first understand signals and their associated terminology.

Signals are a technique of conveying information or commands by encoding them as changes in electrical properties like voltage, current, frequency, phase, or power.

Voltage changes are the most common signaling technique. However, changes in other properties are also used, as seen in these examples:

Current signaling: The 4-20 mA current loop, a common signaling technique in industrial process control, works by varying the current.
Power signaling: In fiber optics, intensitymodulation is a technique of encoding information as changes in the power of the light signal.
Phase signaling: Wi-Fi networking uses techniques like phase shift keying to convey data through changes in the wave's phase.
Apart from the electrical properties they rely on, signals are also characterized by their waveforms.

What are signal waveforms?
The changes in electrical characteristics over time for signaling purposes follow common shapes called waveforms.

One common waveform is the sine wave, widely used in radio frequency (RF) and power supply applications.

Sine Waveform Illustration | Widely Used in Radio Frequency
Fig 1. Sine waveform

Another common waveform is the square wave, a core element of clock signals as well as digital signals that encode information in binary as combinations of zeros and ones.

Square Waveform Illustration | Flat Peak
Fig 2. Square waveform

When the flat peak of the square wave is at a certain voltage level (like 5 or 3.3 volts), it's interpreted as on, or one, and anything below a threshold is seen as an off, or zero.

The triangle waveform is also common. For example, it's widely used for pulse width modulation in power, battery charging, screen brightness, and lighting circuits of consumer electronics and automobiles.

Square Waveform Illustration | Flat Peak
Fig 3. Triangle waveform

A fourth common shape is the sawtooth, a right-angled triangle that resembles the tooth of a saw. An example of its use is automotive radar chirp sweeps over a frequency range.

Sawtooth Waveform Illustration
Fig 4. Sawtooth waveform

However, waveforms aren't limited to these common ones. These are just the simple building blocks. By combining them and adding modulation schemes, far more complex waveforms, like the ones below, are generated to scale up the complexity and capacity of the information being sent over them.

Link spre comentariu
19 minutes ago, merck said:

Eu am explicat unui user care se îndoia de faptul că un semnal cu nivelul High=350V poate să fie un semnal Digital.
Ce treabă are Dirac-ul tău cu explicația mea ? Care-i logica ?
Dacă citește @Marian, o să zică că ești un trol. (dar nu cred că o s-o facă)

Editat de cloudy
Link spre comentariu

Ești din ce în ce mai penibil....doar un troll care nu a lipit nici măcar doua fire da le știe el pe toate...

Ia zi maistre...ce informație poți culege din purtătoare fără semnal analogic la întrare?

Link spre comentariu
23 minutes ago, merck said:

Ai facut o pauză. Acum arunci gogoși.
Să nu crezi că nu ai rămas dator cu un răspuns la întrebarea: "1 Wire este un protocol Digital ?"
Ai decretat că un semnal este digital dacă este multiplu de clock si nu au loc variații ale lungimilor biților 0/1.
De ce ocolești răspunsul ?

Just now, sonic11 said:

ce informație poți culege din purtătoare fără semnal analogic la întrare?

Pui intrebări aiurea peste alte întrebări aiurea !
Oprește-te ! Ești complet pe lângă subiect !
Ți-am mai spus, te faci de râs pe aici.

Link spre comentariu
Acum 1 oră, roadrunner a spus:

@Ion_Bumbu

Servo-urile digitale din jucariile RC.

Diverse led uri de la aparatele de lard consum intensitatea e contolata cu PWM direct dintr-un MCU. (masina de cafea, masina de spalat o gramada) - luninile de la autoturismele cu LED.

RR

Astea lucrează cu informații analogice și la întrare și la ieșire doar crearea lor poate fi digitala. 

Link spre comentariu
Citat

Cred ca și sexul îl fac digital...si la sfârșit au o comunicare one wire pe magistrala....

cam orice e permis pe forumul asta, pierdeti useri de valoare din cauza asta, pacat.

@sesebe

citeste mai jos unde explic cum funtioneaza un servo digital (si de ce e construit digital) nu vorbesc din auzite, am facut cateva mii de buc la mine in fabrica.

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu
14 minutes ago, sonic11 said:

ce informație poți culege din purtătoare fără semnal analogic la întrare?

Ce "purtătoare" visezi la PWM fără semnal de intrare ?
Tu chiar ai înțeles despre ce se vorbește aici după atâtea pagini ?

Editat de cloudy
Link spre comentariu
Acum 19 minute, cloudy a spus:

Ai facut o pauză. Acum arunci gogoși.
Să nu crezi că nu ai rămas dator cu un răspuns la întrebarea: "1 Wire este un protocol Digital ?"
Ai decretat că un semnal este digital dacă este multiplu de clock si nu au loc variații ale lungimilor biților 0/1.
De ce ocolești răspunsul ?

Pui intrebări aiurea peste alte întrebări aiurea !
Oprește-te ! Ești complet pe lângă subiect !
Ți-am mai spus, te faci de râs pe aici.

Răspunde la întrebare atotstiutorule...

Acum 12 minute, roadrunner a spus:

cam orice e permis pe forumul asta, oiedeti useri de valoare din cauza asta.

@sesebe

citeste mai jos unde explic cu funtioneaza un servo digital (si de ce e construit digital)

RR

La ce te aștepți când uni de aici fac trolling...

Voi faceți diferenta între sw mode și digital?

Link spre comentariu
Acum 23 minute, cloudy a spus:

Eu am explicat unui user care se îndoia de faptul că un semnal cu nivelul High=350V poate să fie un semnal Digital.
Ce treabă are Dirac-ul tău cu explicația mea ? Care-i logica ?

Pai impulsul nu-i dijital??? 

Citat

It is defined to be zero everywhere except at t=0t = 0t=0, where it is infinitely large, with the total area under the curve equal to 1. This makes it an idealized representation of an impulse with infinite amplitude and infinitesimally short duration.

Link spre comentariu

Am studiat servo digital înainte sa înveți tu sa citești iar dacă acum ai fost instare sa construiești unul nu-i decit o un mic pas inainte pt tine. Cind ai sa reușești sa faci diferența între în semnal analogic și unul digital vei face un mare pas în cunoaștere. Un semnal nu contează de cine-i generat și în ce întra mai departe sa să-i definească natura lui. 

Pt tine orice poate fi generat digital, iar la ora actuala cam orice poate fi generat și digital, este semnal digital.

Definiția am postat-o pe primele pagini dar nu toată lumea o poate înțelege.

Pt asta unora le trebuie 100 de facultăți ca apoi sa demonstreze exact pe dos.

Alții o înțeleg fără sa aibă nici măcar o facultate la activ. 

Asta este lumea actuala în care trăim, de analfabeți funcționali. Nu am spus-o eu asta au spus-o alții cu mai multe facultăți la activ. 

Editat de sesebe
Link spre comentariu
Acum 16 minute, sesebe a spus:

Am studiat servo digital înainte sa înveți tu sa citești

ok.

e prima oara cand ma face cineva analfabet (bine macar ca-s functional.)

nu inteleg de ce trebuie sa ma insulti.

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări