Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Digital si audio clasa D

dumitrumy

Postări Recomandate

25 minutes ago, cloudy said:

Ok, dar de ce oare nu ai intervenit să spui asta când electroniști vechi, cu mii de postări pe aici, au emis tot felul de păreri glumețe despre Digtal

Am aflat abia ieri ( parca ) de topicul asta, stiam discutia in alta parte.

27 minutes ago, cloudy said:

Nu prea.
RS232 este unul dintre exemplele de transmisie digitala unde valorile pot fi +/- 15V.

Wow, gata, mi-ai zis-o!
Acuma sigur ai demonstrat ca amplificatorul in clasa D e totuna cu electronica digitala.

Garantat!

27 minutes ago, cloudy said:

Ajung să cred că în electronică (și in jurul nostru, în general) putem acea trei tipuri de semnale: Digital, Analogic și Dreptunghiular (ăsta este ceva aparte, nu se încadrează nici la digital, nici la analogic).

https://m.dex.ro/compromis

https://dexonline.ro/intrare/compromis/12008

https://dexonline.ro/definitie/compromis
Poate ai auzit de expresia aia dar nu o intelegi si m-am gandit sa te ajut.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 294
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cloudy

70

• roadrunner

60

• merck

51

• sonic11

20

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Poate ar fi bine să studiem puțin un protocol relativ nou, LoRA.
Poate așa întelegem de ce un dispozitiv "clasa D" este unul digital care poate transporta informatie de diverse tipuri.
(alalogica, digitala sau ... dreptunghiulară :) )

Link spre comentariu

Va trebui sa ii dam în  judecata pe toti producătorii de surse în comutatie, idioți astia ne-au mințit atâta timp ca sursele sunt analogice....dupa câteva doctorate date aici pe forum au ajuns la concluzia ca sunt digitale....de' folosesc semnal dreptunghiular, dale dracu!

În digitalul văzut de domniile lor nu mai contează nivelele logice, poate sa fie și 350v doar e dreptunghiular, nu conteaza ca purtătoare nu contine informație și ia este modulata de un semnal analogic pur, semnal ce poate fi recompus la iesire fără ajutorul vreunui device digital.

Da cine suntem noi sa contrazicem asa minți luminate...

PS. nu ai postări pentru ca de fiecare data ți-ai schimbat contu sau ți-a fost stres, pe când eu am același cont din 2015!

Link spre comentariu
11 minutes ago, Marian said:

Acuma sigur ai demonstrat ca amplificatorul in clasa D e totuna cu electronica digitala.

Nu !
Doar ți-am atras atenția că "digital" poate să fie si altceva decât  0-3v3  sau 0-5V.

1 minute ago, sonic11 said:

PS. nu ai postări pentru ca de fiecare data ți-ai schimbat contu sau ți-a fost stres, pe când eu am același cont din 2015!

Lasă domnule gargara. Postează ontopic dacă ai ceva legat de subiect !
Dar bănuiesc că, la câte postări ai, te bazezi că poți posta orice fără ca cineva măcar să te atenționeze.
Tu ai decretat că un pin PWM al unui PLD nu transmite informatie !

Link spre comentariu
Acum 8 minute, cloudy a spus:

Nu !
Doar ți-am atras atenția că "digital" poate să fie si altceva decât  0-3v3  sau 0-5V.

Lasă domnule gargara. Postează ontopic dacă ai ceva legat de subiect !
Dar bănuiesc că, la câte postări ai, te bazezi că poți posta orice fără ca cineva măcar să te atenționeze.
Tu ai decretat că un pin PWM al unui PLD nu transmite informatie !

Ai incurcat borcanele...arata unde am zis eu asa ceva!?

Link spre comentariu
29 minutes ago, sonic11 said:

În digitalul văzut de domniile lor nu mai contează nivelele logice, poate sa fie și 350v

Da.
În digital nu conteaza dacă "1" este la 1kV si "0" este la minus 7kV !
La fel de bine poate să fie "1"=1V8 si "0"=0V.
Ai înțeles ?

Link spre comentariu
25 minutes ago, cloudy said:

Nu !

Cu ZERO relevanta asupra discutiei.

28 minutes ago, cloudy said:

Poate așa întelegem de ce un dispozitiv "clasa D" este unul digital care poate transporta informatie de diverse tipuri.

Mda, ori n-ai treaba cu electronica, ori ai prea mult timp liber si ti-l investesti in trolat pe aici ( cum spunea @maxente ), probabil esti in sevraj dupa bodega.

Pai, doamne fereste altfel de enormitatile pe care le scrii pe aici!
Ce mai ramane? Sa zici ca sursele in comutatie sunt tot digitale?

Chiar atat de dus cu sorcova ai putea fi?

Ca amplificatorul in clasa D este la esenta un amarat de regulator buck, unul ceva mai "dichisit" si modulat de un semnal analogic de pe intrare. 

Jeeez!
Asa faci si in viata de zi cu zi? Fie oamenii sunt de acord cu tine, fie ii tracasezi obsesiv pana fie dau cu ceva dupa tine, fie sa scape de tine, renunta ei? 🤣

Link spre comentariu

Apropo, standardul USB este unul digital sau analogic ?

3 minutes ago, Marian said:

Enormităile scrise pe aici de electoniștii cu mii de postări nu le vezi ?
Sau consideri că este bine să nu le pomenești ?

@Marian
Părerea ta, PWM este digital sau analogic ?

Link spre comentariu
32 minutes ago, Marian said:

probabil esti in sevraj dupa bodega.

Chiar atat de dus cu sorcova ai putea fi?

Dacă nu mă zbori de pe forum, am să încerc să-ți demonstrez că mersul cu sorcova nu este cel mai mare păcat pe lumea asta.
Altele sunt. Fie ele de natură Digitală, Analogică sau ... Dreptunghiulară !
Aștept totuși, cum este și normal , mai ales după jignirile de mai sus, să răspunzi, ontopic, la ce te-am întrebat !
Căci despre PWM era vorba, nu ?

Editat de cloudy
Link spre comentariu

PWM este un semnal cu frecventa fixa dar cu raport de umplere variabil si atit.

Este un semnal modulat prin care se poate transmite informatie digitala sau analogica.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări