Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Digital si audio clasa D

Postări Recomandate

Ati comandat acel bec digital, corect cu un amplificator de putere.

Problema a doua insa e cu cintec, ati intrat in zona teoriei transmiterii informatiei si ati codat bitul 1 ca 10 secunde si 0 ca 5 secunde.

Deci aveti nevoie de un codor (modulator in durata) si un decodor (demodulator) a informatiei modulate in durata, asta inseamna ca aveti o linie care de transmisie a informatiei digitale insa semnalul digital e doar la capete, in linie aveti semnalul modulat in durata, de aia aveti nevoie de modulator si demodulator.

De aia nu puteti spune ca o linie care transmite un semnal PWM este digitala, transmite un semnal modulat, la fel de bine poate transmite si un semnal amalogic.

Acum 2 minute, merck a spus:

ca am comandat digital acel bec? 🤣

Da! ati apasat cu degetul deci e digital.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 291
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 39 minute, cloudy a spus:

In electronica, in afara de semnale de tip digital sau analogic ce mai avem ?

Semnalalele discrete care pot fi si analogice si digitale! 😇

Acum 6 minute, Ion_Bumbu a spus:

Da! ati apasat cu degetul deci e digital.

Si daca apas cu altceva? 😇

Link spre comentariu

Era o poantă, cică dacă te cerți în public cu un nebun, lumea s-ar putea să nu facă diferența dintre voi.

Când o să realizați asta, poate veți înceta să mai încercați să demonstrați unui programator că există și altceva decât digital.

Unii programatori au creierul blocat doar pe digital și cu asta basta....

E ca într-una din legile lui Murphy, în care dacă dai copilului un ciocan, toate obiectele îi vor părea cuie...

După logica asta, dacă ai tras un vânt și ai făcut o pauză, ai comunicat în mod digital...

Link spre comentariu
Acum 7 minute, validae a spus:

Era o poantă, cică dacă te cerți în public cu un nebun, lumea s-ar putea să nu facă diferența dintre voi.

Când o să realizați asta, poate veți înceta să mai încercați să demonstrați că există și altceva decât digital.

Unii au creierul blocat doar pe digital și cu asta basta....

După logica asta, dacă ai tras un vânt și ai făcut o pauză, ai comunicat în mod digital...

Cred ca și sexul îl fac digital...si la sfârșit au o comunicare one wire pe magistrala....:57

Link spre comentariu
1 oră în urmă, validae a spus:

Când o să realizați asta, poate veți înceta să mai încercați să demonstrați unui programator că există și altceva decât digital.

Care programator??? Un inginer care ajunge "dascal" intr-o scoala nu-i programator sub nici o forma! 

Link spre comentariu
Acum 9 minute, daniels a spus:

Un lucru trebuie sa fie clar in ce priveste semnalul analogic. Trebuie sa fie continuu in timp. Dreptunghiurile PWM au in spate o functie matematica continua?

Eram hotărât să nu mai intervin dar aici ai pus o întrebare foarte pertinentă. Problema după mine trebuie pusă altfel . Vorbim de Pulse Width Modulation deci parametrul purtător de informație este factorul de umplere nu amplitudinea undei . Deci trebuie să vedem dacă este continuă funcția DC(t) nu funcția U(t). 

Link spre comentariu

@daniels, @UDAR
Continuați voi cu partea inteligentă a discuției.
Pe voi poate nu se apucă să vă jignească după ce decoperă că habar nu au cei ală digital, matematică, fizică ... . Aveți vechime pe aici.
Chiar este unul pe aici care a decis că "PWM nu transportă informație".
Și pentru că l-am contrazis, a început să facă mișto de mine.
Altul a descoperit că greșește in teorii și inceput și el să jignească.
Mai este și un moderator paralel cu informatica/digitalul, care contribuie și el la transformarea subiectului în Bodegă.
@Badman, dă-le domnule drumul la bodegă că se plictisesc pe topicuri tehnice unde nu pricepi nimic și devin obraznici.

Editat de cloudy
Link spre comentariu

Nu sunt convins. De unde tragi concluzia asta ? 

Iată ce zice A. Oppenheim :

„Signals may describe a wide variety of physical phenomena. Although signals can be represented in many ways, in all cases the information in a signal is contained in a pattern of variations of some form.„

și mai departe se referă la funcția de timp a acelei variații - cea care conține informația.

Și dacă nici pe Oppenheim nu-l credem....

PS Asta e interpretarea mea, s-ar putea să fie greșită.

Link spre comentariu
8 minutes ago, validae said:

Mai bine să terminăm discuția, să cădem toți de acord că nu există decât digital ? Ai fi mulțumit atunci ?

Eu sunt mulțumit cu orice discuție bazată pe argumente, pe inteligență.
Discuțiile contradictorii sunt pentru mine chiar o plăcere.
Chiar nu doresc ca cineva să fie de acord cu mine intr-o discuție despre lumea din jur !
Problema este că sunt pe aici personaje care se cred stăpânele formului, ale adevărului.
Cănd termină bruma de posibilități de înțelegere și exprimare, jignesc, fac glume de prost gust.
Să nu te miri dacă zicerea mea de mult mai sus "În univers există doar digital" este acceptată și de alți membrii ai acestui forum.
Dar nu cred că este cazul să continuăm aici.

Editat de cloudy
Link spre comentariu
Acum 7 minute, UDAR a spus:

Nu sunt convins. De unde tragi concluzia asta ? 

Citatul se refera la semnale, eu ma refer la functii si la reprezentarea lor grafica. 

Nu putem discuta despre o functie si sa ne referim la graficul alteia.

Link spre comentariu
10 minutes ago, daniels said:

Nu toate funcțiile se poate reprezenta grafic.
Unele foarte complicat (tridimensional sau N-dimensiuni), altele deloc.

Editat de cloudy
Link spre comentariu
Acum 36 minute, daniels a spus:

Citatul se refera la semnale, eu ma refer la functii si la reprezentarea lor grafica. 

Am scris că mai departe se referă la funcția de timp a acelei variații. Semnalul este tot o funcție . Nu puteam să citez tot capitolul. În fine, era o interpretare.

Uite și aici ceva despre semnale. De la 5:10. 

This channel is for EE 303 (Signals and Systems) at California State University San Marcos. The instructor is Mr. Jerry Pinter.

Editat de UDAR
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări