Spitfire Postat Septembrie 2 Partajează Postat Septembrie 2 Citat Aveam impresia că nivelul acestui forum este altul Ehhh...pai asta e aproape ok, sa vedeti discutii aprinse legate de...transformatorul de iesire al unui radio pe lampi, sau "ingineri" electronisti care nu au notiunea de reactanta inductiva/capacitiva, acolo distractie! Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 2 Partajează Postat Septembrie 2 Mai am de zis doar atat pe topicul asta: DOAMNE FERESTE! Link spre comentariu
dumitrumy Postat Septembrie 2 Autor Partajează Postat Septembrie 2 Doar 20 pagini puteti? Cum arata semnalul digital la acest montaj? Link spre comentariu
cloudy Postat Septembrie 2 Partajează Postat Septembrie 2 (editat) @dumitrumy Dacă postam eu asta de mai sus, eram denumit "trol" și jignit, și se revoltau electroniștii analogici radio-tv. Dacă postați dvs, nu vă răspunde nimeni. De ce oare ? Editat Septembrie 2 de cloudy Link spre comentariu
dumitrumy Postat Septembrie 2 Autor Partajează Postat Septembrie 2 Pai ti s-a raspuns la majoritatea intrebarilor (sincer, doar tu ai condus lucrurile la 20 pagini) si am zis sa mai pun si ceva exotic daca tot nu bagi in seama postarile tehnice. Pai lumea civilizata facea generatoare de semnale cu cele 3 forme consacrate-sinus, triunghi, dreptunghi- cand lumea digitala era la gradinita. Cand au ajuns pe la liceu au primit generatorul de impulsuri. Ti-am pus extrase din prezentari de la firme de top in domeniu dar tu te iei la raca pe maruntisuri cu toti. Semnalul digital s-a mulat/ adaptat la ce putea tehnologia sa ofere la un moment dat. Si nimeni nu punea intrebari savante despre ce este ala semnal digital. Este exact ce trebuie pt ca masinaria produsa de electronisti sa execute ce a gandit G. Boole cand altii faceau revolutii. Ca electronistul vedea la celula TTL polarizari, timpi de propagare, fan-in si fan-out iar automatistul avea un ecran cu siruri de 0 si 1. Doar ca inginerii de la Coral depistau cu analizorul o eroare si stiau si unde sa puna sonda osciloscopului sa interpreteze semnalul. Iar tu cand vorbeai de forma de unda a unui semnal digital sigur aveai in vedere doar pe cel serial. Iar un procesor ca Z80 de 8 biti lucreaza cu ei in paralel. Iar 8 biti tratati in paralel ii poti reprezenta prin stop in timp ca pe o orizontala de 8 biti. Dar ala nu este un semnal, semnalul este doar potentialul variabil al unui punct. In timp ce octetul reprezinta 8 iesiri la un moment dat. O reprezentare grafica intuitiva nu este un semnal. Bitii seriali sunt un semnal, ca sunt consecutivi pe acelasi fir. Si cand pui stop oscilograma iti spune direct numarul in binar, nu trebuie sa faci alta o alta grafica intuitiva. Inginerele care lucrau cu analizoarele logice si depanau placi complexe nu stiau sa masoare un tranzistor. Link spre comentariu
cloudy Postat Septembrie 2 Partajează Postat Septembrie 2 (editat) Ok domnule @dumitrumy, am citit ce ați scris. Totuși, în aceste multe pagini s-au afirmat multe lucruri. Recunosc, eu m-am deranjat cănd un moderator mi-a șters postarea în care afirmam că: "În universul (cunoscut) totul este digital !" @dumitrumy, în afară de afirmația de mai sus, sigur am postat și eu prostii. Este ceva omenesc. Totuși, dacă facem un clasament al prostiilor tehnice spuse în aceste multe pagini, care sunt pe podium după părerea dvs. ? (la stabilirea clasamentului invit și alți useri elforum.info). Editat Septembrie 2 de cloudy Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 2 Partajează Postat Septembrie 2 Acum 11 minute, cloudy a spus: Ok domnule @dumitrumy, am citit ce ați scris. Totuși, în aceste multe pagini s-au afirmat multe lucruri. Recunosc, eu m-am deranjat cănd un moderator mi-a șters postarea în care afirmam că: "În universul (cunoscut) totul este digital !" @dumitrumy, în afară de afirmația de mai sus, sigur am postat și eu prostii. Este ceva omenesc. Totuși, dacă facem un clasament al prostiilor tehnice spuse în aceste multe pagini, care sunt pe podium după părerea dvs. ? (la stabilirea clasamentului invit și alți useri elforum.info). Ce ar fi totuși dacă nu i-ai mai provoca pe ceilalți useri, așa cu nivelul lor scăzut, prin trollingul insistent pe care îl faci ? Și nu e doar părerea mea, o spun clar... În calitate de moderator mă simt dator să te avertizez că nu-ți voi mai tolera asta.Probabil chiar de la următoarea ta postare, fiindcă știu că nu te poți abține.... Link spre comentariu
Ovidanie Postat Noiembrie 5 Partajează Postat Noiembrie 5 (editat) Astăzi mi-au intrat în service doi electroniști tineri, doreau să știe dacă pot să osciloscopez un amplificator. Am cerut detalii și mi-au spus că vor să vadă pe ecranul osciloscopului dacă distorsionează sau nu. Editat Noiembrie 5 de Ovidanie Link spre comentariu
merck Postat Noiembrie 5 Partajează Postat Noiembrie 5 (editat) Si? Continuarea? Editat Noiembrie 5 de merck Link spre comentariu
Ovidanie Postat Noiembrie 5 Partajează Postat Noiembrie 5 I-am chemat joi cu amplificatorul. Un Harman Kardon reparat și upgradat de ei. M-au întrebat de trei ori dacă am osciloscop dar nu au întrebat nimic despre generatorul de semnal. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum