Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

De unde cumparati celule 18650?

Postări Recomandate

• Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Și mai țineți seama de un criteriu, capabilitatea acumulatorului de a livra curenți mari. Eu am fost foarte bucuros când am găsit acc 18650 de 3500 ma/h dar nu i-am putut folosi  pt mașini de găurit.

Link spre comentariu
La 29.08.2024 la 11:33, Ovidanie a spus:

Și mai țineți seama de un criteriu, capabilitatea acumulatorului de a livra curenți mari. Eu am fost foarte bucuros când am găsit acc 18650 de 3500 ma/h dar nu i-am putut folosi  pt mașini de găurit.

Pentru astfel de aplicați trebuie acumulatori cu rata de descărcare minim 10C

Link spre comentariu

Ce se vorbeste pe aici?

Nici macar nu suntem la rubrica de incepatori.

1.

Capacitatea unui acumulator se exprima in Ah (inmultit) puteati sa vedeti asta pe wiki:

"Capacitatea de stocare a cantității de electricitate este de câteva zeci de amper oră, de exemplu 45 Ah."

Deci o baterie de 3Ah poate sa debiteze un curent de 1A timp de 3 ore / sau 3A timp de 1 ora.

Problema este ca aprecierea in Ah este oarecum imperfecta, deorece pe timpul descarcarii tensiunea elementului scade.

Ca rezultat este mai corect sa  faci comparatii exprimand capacitatea bateriei in Wh, adica cate ore va putea sa dea bateria o anumita putere (W).

2.

ON-TOPIC

Cumparati elementi NUMAI de la firme mari/recunoscute, produse de marca si cu DS.

Pentru aplicatii gen motoare electrice posibil sa nu mearga decat cele cu specificatie (specificatie garantata/masurata/testata - existente in DS) de 10C sau chiar 20C.

Spre exemplu gasesti la TME, si trebuie sa te astepti la preturi 40-50 lei bucata - dar iei ceva cu calitate garantata si cu economie reala pentru ca vor merge bine si nu necesita sa ii schimbi dupa o luna cum ai face cu chinezisme.

Varianta a doua este sa cumperi o baterie serie-paralel de la ceva gen trotineta electrica, daca cunosti ce anume elementi are, in unele cazuri desi este ceva chinezesc elementii sunt Samsung, Lg sau Panasonic, parca colegul @BRANCA descria asa ceva. - demontezi pachetul si ai elemente bune/noi care vin la pret mult mai mic.

In orice caz respecta ce am zis: "firme mari/recunoscute" pentru ca sa fie recent fabricati, deoarece elementii imbatranesc si stand in depozitare, fara utilizare.

Link spre comentariu

Dar trebuie incercate unele sunt obosite, daca sunt loturi mari sunt sanse sa fie ok, deorece au fost scoase din uz toate odata cu ocazia reinoirii flotei unor provideri de servicii de mobilitate urbana, unele cunostinte au luat si au fost ok cu rare exceptii.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări