roadrunner Postat Octombrie 1, 2024 Partajează Postat Octombrie 1, 2024 Acum 5 minute, Shambala a spus: Pe de alta parte, ar merita totusi sa asculti un lampas pe tuburi in cl.A (cu si fara RNG). pentru ca...? ne tii in suspans? RR Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 1, 2024 Partajează Postat Octombrie 1, 2024 Am ascultat chiar vara aceasta. Suna super dar nu prea se preta la unele dintre genurile pe care le ascult eu și în plus sunetul era foarte apropiat de unul SS. @Shambala detalii în privat. Link spre comentariu
sonic11 Postat Octombrie 1, 2024 Partajează Postat Octombrie 1, 2024 @sesebe nu contest ineficienta amp cu tuburi, dor ca s-a afirmat ca amp cu tuburi nu pot fi hi-fi sau hi-end, lucru total eronat. Link spre comentariu
teomishu Postat Octombrie 1, 2024 Partajează Postat Octombrie 1, 2024 (editat) Poate ca nostalgia si sentimentul implicării aproape sentimentale in realizarea si mai ales reglarea fină a unui amplificator pe lămpi fac ca acestea să fie așa apreciate și să pară constructorului atăt de frumoase la audiție. Practic, altfel iese fum din degete cănd atingi sticla unei lămpi, parcă altceva simți când vezi un anod înroșit pe piesa preferată. Editat Octombrie 1, 2024 de teomishu Link spre comentariu
sonic11 Postat Octombrie 1, 2024 Partajează Postat Octombrie 1, 2024 Dacă ai ajuns sa vezi un anod înroșit....lampa aia este deja în agonie Link spre comentariu
flomar60 Postat Octombrie 1, 2024 Partajează Postat Octombrie 1, 2024 Daa, de asta și încingem lămpile, simțul tactil e mai "fin" la ascultat muzică decât urechile....pentru răcit degetele și vindecat arsurile folosim ulei de măsline...poate încercați și dvs "nirvana" audio cu lămpi !... vă așteptăm cât mai curând cu impresii! .... bineînțeles într-un topic separat să nu poluăm cu off-topic pe aici.... Link spre comentariu
ionut120v Postat Octombrie 1, 2024 Partajează Postat Octombrie 1, 2024 (editat) primul montaj facut de mine a fost un aplificator cu 6p3 clasa a cu cu preu cu trioda, insa traful de iesire strica tot feng-shui-ul, mai fumos suna OTL-ul din televizoarele Venus sau altele hibride. Unora le place cum suna prin trafo, personal prefer OTL-ul, dar astea necesita difuzore dedicate, merg bine cu difuzore electrostatice cu 2-3 kv pe anod. https://audioxpress.com/article/you-can-diy-edd-a-direct-drive-amplifier-for-electrostatic-speakers Eu l-as face doar cu tuburi copie dupa OTL-ul in televizoare. Editat Octombrie 1, 2024 de ionut120v Link spre comentariu
teomishu Postat Octombrie 1, 2024 Partajează Postat Octombrie 1, 2024 (editat) 26 minutes ago, sonic11 said: Dacă ai ajuns sa vezi un anod înroșit....lampa aia este deja în agonie Cine n-a văzut un anod înroșit, n-a prins esența, frumusețea unui tub. Părerea mea. Editat Octombrie 1, 2024 de teomishu Link spre comentariu
sonic11 Postat Octombrie 1, 2024 Partajează Postat Octombrie 1, 2024 Probabil a-ți vrut sa spuneți catod...altfel .... Link spre comentariu
ionut120v Postat Octombrie 1, 2024 Partajează Postat Octombrie 1, 2024 Catodul oricum se inroseste, altfel nu merge, anozi inrositi mai des la emitatoare cu antene neacordate, era o vorba s-a rusinat lampa, s-a inrosit si a muțit. Dupa cateva inrosiri muțeste de tot, trebuie noua, Link spre comentariu
sonic11 Postat Octombrie 1, 2024 Partajează Postat Octombrie 1, 2024 Pai tocmai asta ii spuneam colegului... Link spre comentariu
edu Postat Octombrie 1, 2024 Partajează Postat Octombrie 1, 2024 1 hour ago, sonic11 said: nu contest ineficienta amp cu tuburi, dor ca s-a afirmat ca amp cu tuburi nu pot fi hi-fi sau hi-end, lucru total eronat. Imi poti da un exemplu de amplificator cu tuburi pe care il consideri hi-fi, te rog? Link spre comentariu
Mitica M. Postat Octombrie 1, 2024 Partajează Postat Octombrie 1, 2024 Intra pe site la McIntosh si cred ca ai sa gasesti macar unul Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 1, 2024 Partajează Postat Octombrie 1, 2024 Acum 19 minute, Mitica M. a spus: Intra pe site la McIntosh si cred ca ai sa gasesti macar unul Lasa basmele din 1001 de nopti. Unul ascultat, privit de aproape, pipait chiar, nu strugurii din gradina vecinului. Link spre comentariu
edu Postat Octombrie 1, 2024 Partajează Postat Octombrie 1, 2024 Asa e, pot sa caut si singur amplificatoare random pe net dar as vrea sa stiu ce criterii foloseste pentru a incadra un amplificator in categoria hi-fi. In lipsa lor nu vad de ce am continua o discutie doar de dragul de a ne contrazice. Link spre comentariu
Postări Recomandate