Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Fotocuplor htv p873

Vlad.Florin

Postări Recomandate

• Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Vlad.Florin

5

• validae

4

• UDAR

3

• dumitrumy

1

Top autori în acest subiect

Poți face singur unele, cu ajutorul unui led roșu și unei fotorezistențe, cuplate optic într-un tub negru.Dar în ă se mai găsesc astfel de optocuploare hibride, caută la chinezi.. 

Dar cum s-au putut defecta acele optocuploare? 

Link spre comentariu

Cum as putea sa îl construiesc ținând cont ca are 3 piciorușe în capătul opus ?

IMG-20240509-WA0023

Link spre comentariu

Ai testat activ optocuploarele? Adică pui ohmmetrul pe receptor și alimentezi ledurile cu 3V și o rezistență de 100Ohmi. Dacă sunt bune, ohmmetrul va indica o rezistență mult mai mică atunci când ledul e activ.

Link spre comentariu

Da și nu lucrează absolut deloc iar la măsurătoarea de dioda pe led pare intrerupt iar rezistenta de ordinul zecilor de kilo la capătul opus unde sunt cele 3 terminale

Link spre comentariu

Acum am văzut și eu că-s duble, credeam că sunt simple și de pe telefon mi-era mai greu să caut datasheet-ul.E mai greu de realizat, ar trebui niște fotorezistențe miniatură alăturate, dar per total nu cred că-i imposibil de realizat.Eu aș încerca, măcar până găsești un înlocuitor...

Link spre comentariu

O sa încerc eventual sa operez unul sa vad dacă îl pot desface cu succes și sa refolosesc partea de fototranzistor și sa inlocuiesc ledul 

Link spre comentariu
Acum 12 ore, Vlad.Florin a spus:

O sa încerc eventual sa operez unul sa vad dacă îl pot desface cu succes și sa refolosesc partea de fototranzistor și sa inlocuiesc ledul 

Dacă polizezi cu atenție doar în zona ledului emiter, poți recupera ansamblul de fotorezistențe, iar montarea unui alt led (prin tatonare, diverse tipuri de led roșu) nu ar fi o problemă.Etanșarea o poți face în final cu rășină epoxi neagră.

Link spre comentariu

Corect, pentru fotorezistenta eu folosesc amber cred ca merge si galben, acum este led gaben eficient.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări