Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare amplificator

Chriss37

Postări Recomandate

Acum 59 minute, sonic11 a spus:

Sa-l stăpânești sănătos!

Ca și remarca nici măcar nu a-ți studiat amplificatoarele propuse...

Le am studiat, dar am gasit aici pe forum o alta discutie ,in care am gasit niste raspunsuri la ce doaream si m-a facut sa ma decid. Eu zic ca nu am facut o alegere proasta.Imi puteti spune cateva pareri despre acest amplificator?

Editat de silverman
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Salut,

Am nevoie de niste pareri sa aleg un amplif. pe 4 ohmi de putere cat mai mare in ideea sa duca bine la frecvente joase, sa "vibreze" putin casa cand ai chef sa si simti sunetul (mai dau "blana" cateodata la muzica, dar sunt si pasionat de sunetul amplificatoarelor romanesti A350 - am unul dar trebuie reparat putin si nu am timp deci caut ceva mai bun daca se poate):

- Denon PMA 1060 - l-am ascultat si pare ar fi bun, totusi are un sunet cam neutru poate pentru gusturile mele dar cred ca toate japonezele sunt asa si din lipsa de idei s-ar incadra, nu e rau

- nu stiu daca are rost sa ma indrept catre Yamaha AX 1070 (mai am un A500 dar are sunetul "plat" fara viata e folosit undeva pe post de sunet la calculator - si nu inteleg loudnessul yamaha...)

- Pioneer A 70 - nu pare la fel de potent dupa poze de pe net cu internele

- Pioneer A 701 R aici il masoara cineva si scoate peste 90w sinus https://www.youtube.com/watch?v=G54YJNnANYM&ab_channel=KrzysztofPopiel

- Revox B150 din poze cu internele de pe net are componente masive si bine lucrat, (nu stiu nimic de marca, pare interesat, oare cum se aude?)

- Sau Revox model H5

Poate unul din ultimele Revox sa fie ce trebuie, fiind fabricate in Germania poate au o rezonanta mai buna pe joase. Daca are cineva o idee comparativ cu japonezele?

Multumesc pentru opinii!

Editat de danciusergiu84
Link spre comentariu

Pt 4Ω si sunet ca "sa vibreze putin casa" mergi pe amplificatoare mari de  sonorizari. Amplificatoarele de auditie nu-s facute pt asa ceva. 

Link spre comentariu

Pt a asculta TARE pe incinte de 4 ohmi sunt absolut excluse amplificatoarele care nu au declarata explicit in manual functionarea pe 4 ohmi. 

Cea mai buna, mai ieftina  si mai sigura solutie este un amplificator de sonorizare ("o putere")  cum a scris Sesebe.  

Trebie sa aveti in vedere faptul ca aparatele vechi (25-30 de ani) pot avea nevoie de o recapare.  Cele si mai vechi (40+ de ani)  au sigur nevoie de o recapare, eventual o  reconditionare.  Ceea ce nu este deloc ieftin - poate costa cat aparatul sau mai mult. 

Link spre comentariu

Corect! Am exagerat simbolic ca idee, imi dau seama ca nu era cazul. Doar cateodata mai dau tare...

Probabil am fost subiectiv si am avut alte asteptari pentru ca nu ma pricep si poate am prins eu o scula cu probleme sau cu ceva componente devalorizate sau pur si simplu nu a fost folosita pe boxe potrivite (am folosit-o totusi cu boxe de 8ohmi). Oricum trebuie service-ata ca pierde un canal cand o apuca (cel mai probabil contacte releu?), nu o mai folosesc acasa  ca a facut figuri un canal si am zis sa fac upgrade.

Scula e yamaha a500 (finalii de pe ea sunt toshiba 2SA1943 si 2SC5200 foto in link https://postimg.cc/gallery/7bXKCD8 ), oare are finalii originali sau a suferit interventii?

La subiect vreau doar ceva mai potent decat ce am avut, dintre: Denon PMA 1060 , Pioneer A 701 R , Revox B150 care ar fi recomandarea pentru cel mai puternic cu pastrarea caracteristicii de iesire si care e mai calitativ tehnic (schema, componente) ?

Editat de danciusergiu84
Link spre comentariu
Acum 2 ore, Shambala a spus:

Pt a asculta TARE pe incinte de 4 ohmi sunt absolut excluse amplificatoarele care nu au declarata explicit in manual functionarea pe 4 ohmi. 

Cea mai buna, mai ieftina  si mai sigura solutie este un amplificator de sonorizare ("o putere")  cum a scris Sesebe.  

Trebie sa aveti in vedere faptul ca aparatele vechi (25-30 de ani) pot avea nevoie de o recapare.  Cele si mai vechi (40+ de ani)  au sigur nevoie de o recapare, eventual o  reconditionare.  Ceea ce nu este deloc ieftin - poate costa cat aparatul sau mai mult. 

Ca pret Denon PMA 1060 si Pioneer A 701 R sunt apropiate, imi puteti face o recomandare sau o diferentiere intre ele va rog?

Link spre comentariu
Acum 6 ore, danciusergiu84 a spus:

.................

Scula e yamaha a500 (finalii de pe ea sunt toshiba 2SA1943 si 2SC5200 foto in link https://postimg.cc/gallery/7bXKCD8 ), oare are finalii originali sau a suferit interventii?

................

Finalii originali erau 2SC3284 cu 2SA1303, deci nu-s cei originali.

Link spre comentariu

Yamaha AX 1070 si Revox H5 s-ar incadra cerintelor exprimate de dvs.

Pioneer A 701 nu.

De altfel eu am avut multe Pioneer-uri - inclusiv potentele SA-9800 si  A-757 si mie nu mi-au placut ca sunet. Poate bune pt petreceri, dar nu pt auditii. Ceva in genul butzi-butzi, adica cu accentuare a basului si a inaltelor. Din acest pdv Yamaha AX-900 reproduce vocile incomparabil mai bine, mai natural.

Loudness-ul la Yamaha este cu un potentiometru in loc de buton on-off.  Si pe mine m-a enervat la inceput dar apoi m-am obisnuit si chiar am apreciat ideea.

Denon PMA 1060 nu am avut, si nici nu am ascultat.  S-ar inscrie in conditiile cerute iar pretul sau este decent. Insa ati spus ca nu v-a placut cum suna ...

Am avut un Denon PMA 1560 care mi-a placut ca sunet si imi pare rau ca l-am dat.  Ideea fusese sa iau un frate mai mare,  dar nu am mai apucat.  

PS - Yamaha A-500 este un amplificator modest vandut nerusinat de scump.  Din seria lor, doar Yamaha A-2000 merita cumparat - la sh.  (Nu si AS-2200)

Link spre comentariu
Acum 7 ore, sesebe a spus:

Finalii originali erau 2SC3284 cu 2SA1303, deci nu-s cei originali.

Multumesc!

Aveti idee daca schimbarea de finali din cazul meu i-a afectat sunetul?

Pe finalii schimbati mai scrie JAPAN sa fie  ceva originali de pe altceva? (nu inteleg de ce e atat de sters scrisul)

Acum 2 ore, Shambala a spus:

Denon PMA 1060 nu am avut, si nici nu am ascultat.  S-ar inscrie in conditiile cerute iar pretul sau este decent. Insa ati spus ca nu v-a placut cum suna ...

Am avut un Denon PMA 1560 care mi-a placut ca sunet si imi pare rau ca l-am dat.  Ideea fusese sa iau un frate mai mare,  dar nu am mai apucat. 

Multumesc!

Daca Denon PMA 1060 are finalii schimbati sau ii bulesc eu, mai e vreo sansa sa-l restaurez cumparand ceva de calitate care sa-l aduca la sunetul de fabrica sau macar sa nu fie ceva sesizabil negativ? Sau poate exista ceva upgrade la finali in aceste cazuri ca sa mai poata fi restaurat cumva?

(dintr-o schema de pe net am gasit ca originalii ar fi 2SC3855 si 2SA1941)

Editat de danciusergiu84
Link spre comentariu

Orice schimbare afectează sunetul dar schimbarea trebuie sa fie majora ca să se și simtă aceasta afectare. În cazul defata, dace cei puși sînt originali, riscul sa fie afectat sunetul la un nivel perceptivibil este foarte mic

Link spre comentariu

Multumesc.

Si in cazul unui Denon PMA 1060, daca are probleme la finali (2SC3855 si 2SA1941 cred..), se mai poate restaura sunetul fara sa se simta ca nu sunt originali finalii? Se mai gasesc inlocuitori de calitate ca sa merite restaurat ca din fabrica?

Editat de danciusergiu84
Link spre comentariu
Acum 2 ore, danciusergiu84 a spus:

Multumesc.

Si in cazul unui Denon PMA 1060, daca are probleme la finali (2SC3855 si 2SA1941 cred..), se mai poate restaura sunetul fara sa se simta ca nu sunt originali finalii? Se mai gasesc inlocuitori de calitate ca sa merite restaurat ca din fabrica?

Salut! Mi-as permite "intrebarea", multipla: citi ani ai, ce sursa de semnal ai, ce boxe? Apoi, formatul audio ascultat (important si el, odata cu sursa de semnal).

Si ultima dar (poate) cea mai urita intrebare. Crezi ca individul/urechea este subiectiv(a)?

Finali, iti dau eu 2 perechi, originali 2SA1492/2SA3856 (originali, recuperati si superiori totodata fata de ce avea oficial, jucaria ta), daca vii sa ii ridici personal, contra unei sticle de Cinzano Rosso.

In jucaria mea, care este un PMA 880R, am pus ca finali MJL4302/MJL4281.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări