dumitrumy Postat August 28, 2024 Partajează Postat August 28, 2024 Dar pe ei ce scrie---firma/ model/ temperatura? Link spre comentariu
Chriss37 Postat August 28, 2024 Autor Partajează Postat August 28, 2024 (editat) Acum 29 minute, dumitrumy a spus: Dar pe ei ce scrie---firma/ model/ temperatura? Sunt ELNA, 59v 8200 uf, in rest nu se vede bine ca sunt pozitionati cam rau. Editat August 28, 2024 de Chriss37 Link spre comentariu
misuraelectronic Postat August 28, 2024 Partajează Postat August 28, 2024 Daca scrie Elna , atunci nu prea mai conteaza la ce temperatura sint ...totusi , daca vrei sa procedezi intelligent , atunci masoara tensiunile alternative reale pe secundarele de forta si masoara pe esr-metru /punte Rlc filtrajele Elna ... Link spre comentariu
Chriss37 Postat August 28, 2024 Autor Partajează Postat August 28, 2024 (editat) Acum 45 minute, misuraelectronic a spus: in general vorbind , ceea ce se gaseste umflat se schimba instantaneu , insa in acest caz , fiind vorba despre niste elco de filtraj scumpe , eu as proceda dupa cum urmeaza ... 1-- masoara cit este tensiunea alternativa in secundarele de forta in gol , cu sarcina decuplata total ... dupa aceea , facem calcule si vedem unde se invirte tensiunea redresata si filtrata ... 2-- avind in vedere ca sint condensatoare scumpe aceste filtraje mari , eu as apela la un electronist cu un esr-metru sau cu o punte rlc ... masurarea capacitatii si masurarea esr-ului sint obligatorii ... daca se incadreaza in limite rezonabile , atunci lasa-le in pace ... daca esr-ul este mare , atunci abia le schimbi ... 3-- daca nu ai ce face cu banii , atunci poti merge pe Mundorf , insa poti fi sigur ca exista alternative mai ieftine ... Aici e problema cea mare. Nu avem servis de reparatii ca lumea pe o raza de 80 km. Cine se ocupa de asta se pricepe cat de cat, dar de fiecare data am comandat eu piesele. Aparatura de masura are un Fluke sau cam asa ceva. El mai mult repara tv-uri. La capitolul piese vreau calitate nu prea conteaza pretul. Ps: muierea si masina papa mai multi bani decat is aia 4 condensatori. Editat August 28, 2024 de Chriss37 Link spre comentariu
misuraelectronic Postat August 28, 2024 Partajează Postat August 28, 2024 1 oră în urmă, Chriss37 a spus: La capitolul piese vreau calitate nu prea conteaza pretul.... pai , daca tot nu asculti de sfaturile primite , atunci la ce naiba mai pui intrebari pe forum ? si daca tot nu conteaza banii pt tine , atunci ia si comanda-ti Mundorf si pune-i sa fie noi-nouti si sa fii sanatos ... Link spre comentariu
Chriss37 Postat August 28, 2024 Autor Partajează Postat August 28, 2024 Acum 5 minute, misuraelectronic a spus: pai , daca tot nu asculti de sfaturile primite , atunci la ce naiba mai pui intrebari pe forum ? si daca tot nu conteaza banii pt tine , atunci ia si comanda-ti Mundorf si pune-i sa fie noi-nouti si sa fii sanatos ... Eu am pus niste intrebari foarte clare. Mi-ai confirmat. Mundorf sa fie. Multumesc Link spre comentariu
zvonacfirst Postat August 28, 2024 Partajează Postat August 28, 2024 La 24.08.2024 la 18:57, Chriss37 a spus: Eu as creste bugetul lejer la 2500 lei, dar daca afla sotia ca dau atat pe un amplificator baga divort. Acum 7 minute, Chriss37 a spus: Mundorf sa fie. Ai decis să te riști? Te apropii de nivelul periculos al răbdării sotiei. Link spre comentariu
Chriss37 Postat August 28, 2024 Autor Partajează Postat August 28, 2024 (editat) Acum 13 minute, zvonacfirst a spus: Ai decis să te riști? Te apropii de nivelul periculos al răbdării sotiei. Seria de pe scula si denumirea o poate scrie pe net si afla pretu. Dar la condensatori nu are cum sa ajung. De data asta am scapat basma curata. Editat August 28, 2024 de Chriss37 Link spre comentariu
Shambala Postat August 28, 2024 Partajează Postat August 28, 2024 D-le Chriss37, Mundorf este o proasta alegere. Sunt scumpi si pusi in filtrajul principal nu te dau pe spate din pdv al calitatii acustice. Dar cel mai important este ca nu doar acei condensatori trebuiesc schimbati. Daca aceia au ajuns sa se umfle, este clar ca aproape toti condensatorii sunt imbatraniti, au valoarea scazuta, ESR-url si pierderile in dielectric mult marite. Se alimenteaza la 2x52Vcc, deci toti condensatorii de filtraj de pe acea tensiune trebuie pusi la 63V. (cei 52Vcc pot fi si 53 si 55V si chiar 58Vcc daca furnizorul de electricitate va livra vreodata 250Vca) Eu va sugerez sa folositi Nichicon (for audio - daca va permiteti) in filtrajul principal (10.000uF/63V), si tot Nichicon KZ sau macar FW in filtrajele locale. ES in locul condensatorilor polarizati de pe calea de semnal. Toti condensatorii de filtraj sa ii puneti cu 1-2 trepte de tensiune peste cele folosite de producator, pt a rezista mai multi ani. Diferentele de pret sunt mici intre un 100-220uF / 25-35V si unul la 50V. M-am uitat acum pe schema, este nevoie sa se adauga o serie conzi mici de 0,1uF/63-100V mkp, unii peste unele filtraje locale, unele peste conzii serie de cuplaj (semnal). Link spre comentariu
sonic11 Postat August 28, 2024 Partajează Postat August 28, 2024 Nu am vrut sa va stric entuziasmul dar din ce sa vehiculat ca modele asta este cam cel mai slab și se pare ca ati văzut pe propia piele. Link spre comentariu
Shambala Postat August 28, 2024 Partajează Postat August 28, 2024 Eu nu as spune ca este slab, l-as defini ca un amplificator decent. TOATE amplificatoarele imbatranesc, sa nu-si inchipuie nimeni ca un Accuphase sau McIntosh are condensatorii pt eternitate. Condensatorii electrolitici sunt ca rulmentii, bieletele sau bucsele la o masina - consumabile. La un numar de ani trebuiesc inlocuite. Si vreau sa mai fac o precizare importanta legata de postarea mea precedenta: - nu va aruncati la cei mai scumpi condensatori pana nu aveti in fata lista completa cu tot ceea ce este de inlocuit. S-ar putea sa aveti un soc cand faceti totalul. Si nu este un moft sa inlocuiesti TOTI condensatorii, sunt cazuri cand pur si simplu trebuie sa o faci. Iar aici mai sunt doua mici obsrvatii 1 - aproape niciodata nu gasesti tot ce ai nevoie sa cumperi la un singur furnizor. De obicei trebuie sa faci comenzi la mai multi furnizori pt a completa intreaga lista. 2- nu uitati ca la costul componentelor se adauga manopera. Inclusiv cea pt analiza schemei, alesul pieselor si facutul comenzilor - treaba asta ia uneori multe ore (in special cand trebuie sa comanzi la 3 furnizori). LE - am considerat de la sine inteles ca este cu desavarsire TEAPA sa comanzi piese de pe e-bay sau aliexpr. TOATE piesele se comanda doar de la furnizori seriosi (farn., mous., rs-comp., etc) Link spre comentariu
sonic11 Postat August 28, 2024 Partajează Postat August 28, 2024 Eu făceam referire la lista de la începutul topicului unde au fost enumerate câteva modele care chiar merită. Acum harman are prostul obicei sa folosească componentele la limita...dacă acei conzi erau la 63v nu avea nici pe dracu. Conzii pot fi si Nichicon...nu tușește Harmanul și nici diferențe nu va simții în sunet. Cat despre recap...cu meseriașul disponibil, foarte posibil sa urmeze după Marant. Link spre comentariu
Chriss37 Postat August 28, 2024 Autor Partajează Postat August 28, 2024 Acum 28 minute, Shambala a spus: Eu nu as spune ca este slab, l-as defini ca un amplificator decent. TOATE amplificatoarele imbatranesc, sa nu-si inchipuie nimeni ca un Accuphase sau McIntosh are condensatorii pt eternitate. Condensatorii electrolitici sunt ca rulmentii, bieletele sau bucsele la o masina - consumabile. La un numar de ani trebuiesc inlocuite. Si vreau sa mai fac o precizare importanta legata de postarea mea precedenta: - nu va aruncati la cei mai scumpi condensatori pana nu aveti in fata lista completa cu tot ceea ce este de inlocuit. S-ar putea sa aveti un soc cand faceti totalul. Si nu este un moft sa inlocuiesti TOTI condensatorii, sunt cazuri cand pur si simplu trebuie sa o faci. Iar aici mai sunt doua mici obsrvatii 1 - aproape niciodata nu gasesti tot ce ai nevoie sa cumperi la un singur furnizor. De obicei trebuie sa faci comenzi la mai multi furnizori pt a completa intreaga lista. 2- nu uitati ca la costul componentelor se adauga manopera. Inclusiv cea pt analiza schemei, alesul pieselor si facutul comenzilor - treaba asta ia uneori multe ore (in special cand trebuie sa comanzi la 3 furnizori). LE - am considerat de la sine inteles ca este cu desavarsire TEAPA sa comanzi piese de pe e-bay sau aliexpr. TOATE piesele se comanda doar de la furnizori seriosi (farn., mous., rs-comp., etc) Mulțumesc pentru indrumari, lămuriri si ajutor. De fiecare dată ai incercat sa explici si sa ajuți cat s-a putut. Pe aici nu avem specialiști doar ,, reparatori". Mentionez ca amplificatorul functioneaza foarte bine, nu are probleme. E a 2 zi in care il chinui si nu da semne de oboseala sau alte surprize. Cand va crăpa nici nu imi mai bat capul, la casat cu ele. Toata stima si tot respectul. Acest topic se poate inchide. Va mulțumesc! Link spre comentariu
sonic11 Postat August 28, 2024 Partajează Postat August 28, 2024 Acum 2 minute, Chriss37 a spus: Mulțumesc pentru indrumari, lămuriri si ajutor. De fiecare dată ai incercat sa explici si sa ajuți cat s-a putut. Pe aici nu avem specialiști doar ,, reparatori". Mentionez ca amplificatorul functioneaza foarte bine, nu are probleme. E a 2 zi in care il chinui si nu da semne de oboseala sau alte surprize. Cand va crăpa nici nu imi mai bat capul, la casat cu ele. Toata stima si tot respectul. Acest topic se poate inchide. Va mulțumesc! Schimba condesatori de filtraj cu unii la 63v și dai sa sune Spor! Link spre comentariu
Chriss37 Postat August 28, 2024 Autor Partajează Postat August 28, 2024 Acum 6 minute, sonic11 a spus: Eu făceam referire la lista de la începutul topicului unde au fost enumerate câteva modele care chiar merită. Acum harman are prostul obicei sa folosească componentele la limita...dacă acei conzi erau la 63v nu avea nici pe dracu. Conzii pot fi si Nichicon...nu tușește Harmanul și nici diferențe nu va simții în sunet. Cat despre recap...cu meseriașul disponibil, foarte posibil sa urmeze după Marant. Exact asta e problema. Lipsa meseriasi. Multumesc pentru tot! Chiar acum, sonic11 a spus: Schimba condesatori de filtraj cu unii la 63v și dai sa sune Spor! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum