Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare amplificator

Chriss37

Postări Recomandate

Acum 29 minute, dumitrumy a spus:

Dar pe ei ce scrie---firma/ model/ temperatura?

Sunt ELNA, 59v 8200 uf, in rest nu se vede bine ca sunt pozitionati cam rau.

Screenshot_20240828_183826_Gallery.jpg

Editat de Chriss37
Link spre comentariu

Daca scrie Elna , atunci nu prea mai conteaza la ce temperatura sint ...totusi , daca vrei sa procedezi intelligent , atunci masoara tensiunile alternative reale pe secundarele de forta si masoara pe esr-metru /punte Rlc filtrajele Elna ...

Link spre comentariu
Acum 45 minute, misuraelectronic a spus:

in  general  vorbind , ceea  ce  se  gaseste  umflat  se  schimba  instantaneu , insa  in  acest  caz , fiind  vorba  despre  niste  elco  de  filtraj  scumpe , eu  as  proceda  dupa  cum  urmeaza ...

1-- masoara  cit  este  tensiunea  alternativa  in  secundarele  de  forta  in  gol , cu  sarcina  decuplata  total ... dupa  aceea , facem  calcule  si  vedem  unde  se  invirte  tensiunea  redresata  si  filtrata ...

2-- avind  in  vedere  ca  sint  condensatoare  scumpe  aceste  filtraje  mari , eu  as  apela  la  un  electronist  cu  un  esr-metru  sau cu  o  punte  rlc ... masurarea  capacitatii  si  masurarea  esr-ului  sint  obligatorii  ... daca  se  incadreaza  in  limite  rezonabile , atunci  lasa-le  in  pace ... daca  esr-ul  este  mare  , atunci  abia  le  schimbi ...

3--  daca  nu  ai  ce  face  cu  banii , atunci  poti  merge  pe  Mundorf , insa  poti  fi  sigur  ca  exista  alternative  mai  ieftine ...

Aici e problema cea mare. Nu avem servis de reparatii ca lumea pe o raza de 80 km. Cine se ocupa de asta se pricepe cat de cat, dar de fiecare data am comandat eu piesele. Aparatura de masura are un Fluke sau cam asa ceva. El mai mult repara tv-uri. La capitolul piese vreau calitate nu prea conteaza pretul. Ps: muierea si masina papa mai multi bani decat is aia 4 condensatori. 🤣🤣🤣

Editat de Chriss37
Link spre comentariu
1 oră în urmă, Chriss37 a spus:

La capitolul piese vreau calitate nu prea conteaza pretul....

pai , daca  tot  nu  asculti  de  sfaturile  primite , atunci  la  ce  naiba  mai  pui  intrebari  pe  forum ?  si  daca  tot  nu  conteaza  banii  pt  tine , atunci  ia  si  comanda-ti  Mundorf  si  pune-i  sa  fie  noi-nouti  si  sa  fii  sanatos ...

Link spre comentariu
Acum 5 minute, misuraelectronic a spus:

pai , daca  tot  nu  asculti  de  sfaturile  primite , atunci  la  ce  naiba  mai  pui  intrebari  pe  forum ?  si  daca  tot  nu  conteaza  banii  pt  tine , atunci  ia  si  comanda-ti  Mundorf  si  pune-i  sa  fie  noi-nouti  si  sa  fii  sanatos ...

Eu am pus niste intrebari foarte clare. Mi-ai confirmat. Mundorf sa fie. Multumesc

Link spre comentariu
La 24.08.2024 la 18:57, Chriss37 a spus:

Eu as creste bugetul lejer la 2500 lei, dar daca afla sotia ca dau atat pe un amplificator baga divort.

Acum 7 minute, Chriss37 a spus:

Mundorf sa fie.

Ai decis să te riști? 🤣

Te apropii de nivelul periculos al răbdării sotiei.

Link spre comentariu
Acum 13 minute, zvonacfirst a spus:

Ai decis să te riști? 🤣

Te apropii de nivelul periculos al răbdării sotiei.

Seria de pe scula si denumirea o poate scrie pe net si afla pretu. Dar la condensatori nu are cum sa ajung. De data asta am scapat basma curata. 🤣🤣🤣

Editat de Chriss37
Link spre comentariu

D-le Chriss37,  Mundorf este o proasta alegere.  Sunt scumpi si pusi in filtrajul principal nu te dau pe spate din pdv al calitatii acustice.

Dar cel mai important este ca nu doar acei condensatori trebuiesc schimbati.  Daca aceia au ajuns sa se umfle, este clar ca aproape toti condensatorii sunt imbatraniti, au valoarea scazuta, ESR-url si pierderile in dielectric mult marite.

Se alimenteaza la 2x52Vcc, deci toti condensatorii de filtraj de pe acea tensiune trebuie pusi la 63V.   (cei 52Vcc pot fi si 53 si 55V si chiar 58Vcc daca furnizorul de electricitate va livra vreodata 250Vca)

Eu va sugerez sa folositi Nichicon (for audio - daca va permiteti) in filtrajul principal (10.000uF/63V), si tot Nichicon KZ  sau macar FW in filtrajele locale.  ES in locul condensatorilor polarizati de pe calea de semnal.

Toti condensatorii de filtraj sa ii puneti cu 1-2 trepte de tensiune peste cele folosite de producator, pt a rezista mai multi ani.  Diferentele de pret sunt mici intre un 100-220uF / 25-35V si unul la 50V.   

M-am uitat acum pe schema,  este nevoie sa se adauga o serie conzi mici  de 0,1uF/63-100V mkp, unii peste unele filtraje locale, unele peste conzii serie de cuplaj (semnal).

Link spre comentariu

Eu nu as spune ca este slab, l-as defini ca un amplificator decent.

TOATE amplificatoarele imbatranesc, sa nu-si inchipuie nimeni ca un Accuphase sau McIntosh are condensatorii pt eternitate.

Condensatorii electrolitici sunt ca rulmentii, bieletele sau bucsele la o masina - consumabile.  La un numar de ani trebuiesc inlocuite.

Si vreau sa mai fac o precizare importanta legata de postarea mea precedenta: - nu va aruncati la cei mai scumpi condensatori pana nu aveti in fata lista completa cu tot ceea ce este de inlocuit. S-ar putea sa aveti un soc cand faceti totalul.

Si nu este un moft sa inlocuiesti TOTI condensatorii, sunt cazuri cand pur si simplu trebuie sa o faci.

Iar aici mai sunt doua mici obsrvatii

1 - aproape niciodata nu gasesti tot ce ai nevoie sa cumperi la un singur furnizor. De obicei trebuie sa faci comenzi la mai multi furnizori pt a completa intreaga lista.

2- nu uitati ca la costul componentelor se adauga manopera.   Inclusiv cea pt analiza schemei,  alesul pieselor si facutul comenzilor - treaba asta ia uneori multe ore  (in special cand trebuie sa comanzi la  3 furnizori).

LE - am considerat de la sine inteles ca este cu desavarsire TEAPA sa comanzi piese de pe e-bay sau aliexpr.

TOATE piesele se comanda doar de la furnizori seriosi (farn., mous., rs-comp., etc)

Link spre comentariu

Eu făceam referire la lista de la începutul topicului unde au fost enumerate câteva modele care chiar merită.

Acum harman are prostul obicei sa folosească componentele la limita...dacă acei conzi erau la 63v nu avea nici pe dracu.

Conzii pot fi si Nichicon...nu tușește Harmanul și nici diferențe nu va simții în sunet.

Cat despre recap...cu meseriașul disponibil, foarte posibil sa urmeze după Marant.

Link spre comentariu
Acum 28 minute, Shambala a spus:

Eu nu as spune ca este slab, l-as defini ca un amplificator decent.

TOATE amplificatoarele imbatranesc, sa nu-si inchipuie nimeni ca un Accuphase sau McIntosh are condensatorii pt eternitate.

Condensatorii electrolitici sunt ca rulmentii, bieletele sau bucsele la o masina - consumabile.  La un numar de ani trebuiesc inlocuite.

Si vreau sa mai fac o precizare importanta legata de postarea mea precedenta: - nu va aruncati la cei mai scumpi condensatori pana nu aveti in fata lista completa cu tot ceea ce este de inlocuit. S-ar putea sa aveti un soc cand faceti totalul.

Si nu este un moft sa inlocuiesti TOTI condensatorii, sunt cazuri cand pur si simplu trebuie sa o faci.

Iar aici mai sunt doua mici obsrvatii

1 - aproape niciodata nu gasesti tot ce ai nevoie sa cumperi la un singur furnizor. De obicei trebuie sa faci comenzi la mai multi furnizori pt a completa intreaga lista.

2- nu uitati ca la costul componentelor se adauga manopera.   Inclusiv cea pt analiza schemei,  alesul pieselor si facutul comenzilor - treaba asta ia uneori multe ore  (in special cand trebuie sa comanzi la  3 furnizori).

LE - am considerat de la sine inteles ca este cu desavarsire TEAPA sa comanzi piese de pe e-bay sau aliexpr.

TOATE piesele se comanda doar de la furnizori seriosi (farn., mous., rs-comp., etc)

Mulțumesc pentru indrumari, lămuriri si ajutor. De fiecare dată ai incercat sa explici si sa ajuți cat s-a putut. Pe aici nu avem specialiști doar ,, reparatori". Mentionez ca amplificatorul functioneaza foarte bine, nu are probleme. E a 2 zi in care il chinui si nu da semne de oboseala sau alte surprize. Cand va crăpa nici nu imi mai bat capul, la casat cu ele. Toata stima si tot respectul. 

Acest topic se poate inchide. Va mulțumesc!

Link spre comentariu
Acum 2 minute, Chriss37 a spus:

Mulțumesc pentru indrumari, lămuriri si ajutor. De fiecare dată ai incercat sa explici si sa ajuți cat s-a putut. Pe aici nu avem specialiști doar ,, reparatori". Mentionez ca amplificatorul functioneaza foarte bine, nu are probleme. E a 2 zi in care il chinui si nu da semne de oboseala sau alte surprize. Cand va crăpa nici nu imi mai bat capul, la casat cu ele. Toata stima si tot respectul. 

Acest topic se poate inchide. Va mulțumesc!

Schimba condesatori de filtraj cu unii la 63v și dai sa sune:da

Spor!

Link spre comentariu
Acum 6 minute, sonic11 a spus:

Eu făceam referire la lista de la începutul topicului unde au fost enumerate câteva modele care chiar merită.

Acum harman are prostul obicei sa folosească componentele la limita...dacă acei conzi erau la 63v nu avea nici pe dracu.

Conzii pot fi si Nichicon...nu tușește Harmanul și nici diferențe nu va simții în sunet.

Cat despre recap...cu meseriașul disponibil, foarte posibil sa urmeze după Marant.

Exact asta e problema. Lipsa meseriasi. Multumesc pentru tot!

Chiar acum, sonic11 a spus:

Schimba condesatori de filtraj cu unii la 63v și dai sa sune:da

Spor!

🤣🤣🤣

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări