Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

MB Vestel -model?

Lones64

Postări Recomandate

Va salut domnilor,

Daca va rog ma poate ajuta cineva sa identific o placa Vestel de la un Tv Telefunken de 42.

Tv-ul nu are eticheta in spate, a fost inlaturata, insa o sa atasez poze cu placa, panel si ceva specificatii ce le-am pozat din meniul service. Am gasit cautand pe net placi Vestel asemanatoare dar nu chiar 100% identica cu a mea. Pare a fi 95M dar nu-s sigur...

Ideea e ca nu am sunet nici in difuzoare si nici in casca si caut modelul exact ca apoi sa caut schema si sa incerc sa-l rezolv. repet, totul functioneaza ok mai putzin sunetul.

Atasez pozele si multumesc anticipat pentru orice informatie.

1.jpg

2.jpg

Editat de Lones64
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• misuraelectronic

2

• iuliantv

2

• Lones64

2

• yokoono

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 13 ore, Lones64 a spus:

Va salut domnilor,

Daca va rog ma poate ajuta cineva sa identific o placa Vestel de la un Tv Telefunken de 42.

Tv-ul nu are eticheta in spate, a fost inlaturata, insa o sa atasez poze cu placa, panel si ceva specificatii ce le-am pozat din meniul service. Am gasit cautand pe net placi Vestel asemanatoare dar nu chiar 100% identica cu a mea. Pare a fi 95M dar nu-s sigur...

Ideea e ca nu am sunet nici in difuzoare si nici in casca si caut modelul exact ca apoi sa caut schema si sa incerc sa-l rezolv. repet, totul functioneaza ok mai putzin sunetul.

Atasez pozele si multumesc anticipat pentru orice informatie.

1.jpg

2.jpg

17mb95 nu e un mainboard cu care sa pierdeti mult timp,e printre cele mai predispuse placi la defecte ciudate

Link spre comentariu

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri

@antonvasileeee - nu am pe casti nimic, se pare ca e mai la "origine" problema. Mersi de sfaturi si schema

@iuliantv  - Tv-ul l-am primit gratis de la cineva care l-a adus din Franta si vreau sa-l fac pentru mine pentru o terasa la tara. Avea legate fire pe un difuzor si scoase prin grilajul capacului, probabil ceva improvizatie de boxa suplimentara a proprietarului si care sigur le-a dat vreun scurt. 

Sa aveti o zi minunata.

Link spre comentariu

1--  subscriu  la  ceea  ce  a  spus  dl  Validae ... extrapolind  situatia  ta  la  alta  scara ,  daca  faci  pana  la  o  roata  de  la  masina , apai  faci  pana , nu  iti  cumperi  alta  masina , nu ?

2--  exista  3  variante  mari  si  late  de  integrate  folosite  ca  si  final de  AAF pt  sasiul  17mb95m , dupa  cum  urmeaza ...  TPA3113  sau  TAS5719   sau  AD82587D ... 

daca  presupunem  ca  este  comutat  corect  pe  standardul  de  sunet  BG  corect  pt  RSR  acum , atunci  verifica  si  tu  ce varianta  dintre  cele  3  de  mai  sus  ai  concret  in  tv  si  apuca-te  de  masuratori  ca  sa  vezi  daca  e  crapat  sau  nu  ...

Link spre comentariu
Acum 13 ore, validae a spus:

Dacă s-a ars finalul în clasa D e mai migălos de înlocuit, dar cu îndemânare se poate.

nu e vorba de finalul audio,sa nu numai de finalul audio,cu finalul dus,ar trebui sa fie sunet pe casti

oricum sa nu sperati la vreo functie smart gen youtube,netflix,ca nu mai sant suportate de tv

Editat de iuliantv
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări