Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Controller ventilator garaj

raidaru

Postări Recomandate

Salutare, as dori sa-mi montez un ventilator la aerisirea din tavan a garajului, gaura este de 18cm, nu am gasit nimic industrial pt dimensiunea aceasta, asa ca ma gandesc sa optez pt acesta https://www.lidermarket.ro/cumpara/ventilator-220v-180-x-180-x-60-mm-9563 . As vrea totusi sa-i montez un variator ca sa nu mearga la maxim cand nu e cazul, am gasit mai multe pe aliexpress dar probabil majoritatea nu sunt ce trebuie. Niste idei ce tip si unde as putea gasi un variator potrivit pentru acest ventilator?

fan.jpg

WhatsApp Image 2024-08-22 at 20.47.35.jpeg

Editat de raidaru
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

1

• spirica

1

• flomar60

1

• raidaru

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Folosirea unui variator simplu cu triac, deși posibilă în general, nu o recomand aici.

Strică grav forma de undă și unele motoare devin foarte zgomotoase în anumite zone ale plajei de reglaj.Eu aș încerca diverse valori de condensatori MKP X2 înseriate cu motorul, apoi cu un comutator care introduce în serie sau pune ,,pe direct,, ventilatorul, vei obține fie două turații, fie chiar trei la nevoie.Deși două ajung de obicei...

Condensatorul nu afectează forma de undă a rețelei și nici nu se încălzește.Încearcă valori de circa 470nF - 2uF....

Am folosit și încă folosesc metoda asta fără probleme la astfel de ventilatoare.

Link spre comentariu

Dacă găsești undeva un transformator de alimentare de la vechile tv A-N românești....pe partea de tensiune mare este configurat ca autotransformator și dispune de o tensiune de 140v ... potrivită că sa alimentezi cu tensiune redusă acest ventilator...o treaptă rețeaua,o treaptă această tensiune... fă o întrebare la bazar poate are cineva.... caut și eu prin depozitul meu,poate găsesc ceva...asta dacă te hotărăști la această soluție....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări