22euu Postat August 22, 2024 Partajează Postat August 22, 2024 Salutare, Am nevoie de o sursa de alimentare de 5V / 10A pentru un incarcator de acumulatori li-ion cu 8 sloturi. Una dintre solutii as vedea-o modificarea unui alimentator de laptop (19V / 4A), dar avand in vedere experienta mea limitata cu sursele smps, vin cu intrebarea catre colegii mai priceputi daca e posibil asa ceva prin modificarea divizorului rezistiv de la TL431 sau sunt necesare modificari mai complexe? Revin cu modelele de incarcatoare de care dispun... Link spre comentariu
flomar60 Postat August 22, 2024 Partajează Postat August 22, 2024 Nu se poate crește curentul (la peste dublu!) din ce poate oferi acel alimentator pentru că nu vă lasă bobinajul trafului,diodele redresoare,etc...apoi modificarea divizorului de la TL oferă o plajă de reglaj mult mai redusă decât doriți dvs.... Link spre comentariu
validae Postat August 22, 2024 Partajează Postat August 22, 2024 Puteți încerca eventual cu o sursă ,,buck,, după alimentatorul de laptop, care să reducă cei 19V la 5V/10A.Ceva ca cel din link-ul de mai jos https://www.joom.com/ro/products/5ed776ec8b4513010190fd1b Link spre comentariu
22euu Postat August 22, 2024 Autor Partajează Postat August 22, 2024 Da, m-am cam desumflat. Alimentatorul de care dispun este un Delta ADP-90SB BB (19V / 4.74A) care din pacate nu contine TL. Link spre comentariu
UDAR Postat August 22, 2024 Partajează Postat August 22, 2024 Ba îl conține , e inclus în IC131 iar divizorul este format din R133, R134 și R140. Dar ceea ce au spus colegii mai sus rămâne valabil, modificarea în limite atât de largi este practic imposibilă . Link spre comentariu
validae Postat August 22, 2024 Partajează Postat August 22, 2024 Vi s-a explicat înainte de @flomar60 și apoi de mine, a confirmat și @UDAR că acea modificare nu e posibilă în cazul dumneavoastră, dar nu din cauza unui TL431. Dacă pe mine și @flomar nu ne credeți, nici măcar un inginer electronist nu credeți ? E chiar așa scumpă o sursă de 36 Lei (am pus link) care să facă acea conversie ? Link spre comentariu
22euu Postat August 22, 2024 Autor Partajează Postat August 22, 2024 @validae Nu am zis ca nu-i cred pe domnii mai sus enumerati iar solutia propusa de dvs cu buck convertorul o aveam deja disponibila (intr-o alta varianta dar care face acelasi lucru). Pe mine ma interesa varianta cu incarcatorul modificat pt ca este ceva compact, dar am inteles ca nu se poate la nivelul meu de cunostinte in materie de surse smps. Stati linistit, nu mai insist. Link spre comentariu
modoran Postat August 22, 2024 Partajează Postat August 22, 2024 Daca vrei compact, cumperi direct sursa de la 230V la 5V/10A. Link spre comentariu
sonic11 Postat August 22, 2024 Partajează Postat August 22, 2024 Cu sa mai spus trebuie modificata bucla de reacție, secundarul trafo și schimbata dioda redresoare cu una care sa suporte minim 20A. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum