Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

INCERCARE

Vizitator HORIA C

Postări Recomandate

Vizitator HORIA C

salut tuturor,am un amplificator de 200 w cu driver tda 7250 si finali mj 11015 si mj 11016.daca as mai pune in paralel inca 2 tranzistori,s-ar mari cu ceva puterea? am vazut ceva intr-o schema care folosea tranzistori in paralel pe final.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cipa_maria

1

• Blacksmith

1

• Mihai85

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

problema e ca driverul nu ii poate duce in paralel... incearca sa faci alt etaj de iesire cu prefinali si apoi pui ce finali vrei!cauta in datasheetul integratului si gasesti acolo schema detaliata!atentie mare la tensiunea maxima suportata de tda!!!!LE: daca lasi aceeasi tensiune de alimentare si mai adaugi nr de tranzistori finali nu o sa iti creasca puterea pe aceeasi sarcina!!!! exemplu practic: alimentezi la +-35v pe 8 ohmi ai o putere de 100w(doar exemplu!) cu 2 mj-uri; alimentezi la +-35v pe 4 ohmi ai o putere de 150w dar cu dublarea mj-urilor!sper sa se inteleaga ceva! :smt003

Link spre comentariu

Ca sa maresti puterea la un amplificator trebuie sa-i mai pui finali, sa-i maresti tensiunea de alimentare, sa-i modifici corespunzator reteaua de reactie negativa si sa rezolvi problemele de stabilitate care apar datorita modificarilor aduse. :smt003 Succes !

Link spre comentariu

nu rezolovi nimic.trebuie sa cresti tens de alimentare,cum s-a zis si mai sus.poti obtine o putere mai mare decat pe o sarcina mai mica, asta si daca transformatorul are puterea necesara.si nu stiu ce tranzistori ,,mai de putere '' sa pui in locul acestor mj-uri.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări